Framgångarna i överspelen i första set har varit lite smått mediokra så här långt, men varje gång har det varit värde. Åtminstone om man ser till oddsförändringar. Samma sak lär även hända idag.

Att Karlovic ska bli bruten är ungefär 10% chans per servegem. När han spelar på snabba underlag mot mediokra motståndare så ska nog den siffran ner till 5-6%. I andra omgången av ATP Basel möter han storservaren Vasek Pospisil.. och ja, det luktar få break.

I spelarnas åtta senaste turneringar har 44% respektive 46% av alla spelade set går över 10,5 games. Den siffran är sjukt hög och när de ställs mot varandra lär den sammantagna sannolikheten vara över 50% för minst 12 games.

Underlaget i Basel är snabbt och gynnar aggressiva spelstilar och det kan vi konstatera att båda har. Vasek har en av de bästa servarna bland yngre spelare och Karlovic har nog den bästa av alla.

Kanadensaren gick obreakad i första omgången och Karlovic fick se sig bruten en gång på 17 servgem mot toppspelaren Tomas Berdych.

Lär bli jämna set här.

This is the stats tab
This is the post tip