Speltips

Speltips IK Sirius BK v Hammarby IF

Sport: Bandy Spelstopp: 2013-10-25 19:00 Spela här

Speltips IK Sirius BK v Hammarby IF
Land: Sverige Liga: Elitserien
Odds: 1,75 Speltips: 2 (-2,5)
2013-10-25 19:00 IK Sirius BK v Hammarby IF 2 (-2,5) 1,75 IB.

Sirius Fotboll har skämt bort Uppsala med stora framgångar denna sommar. Kontraktet till Superettan säkrades enligt mig redan i omgång 1, men i teorin för någon vecka sedan. Men 50 meter bredvid fotbollsplanen ska ett annat öde avgöras. Från gräs till is.

Sirius bandy kör igång sin säsong på fredagskvällen. Ser det bra ut? Nej, tyvärr. Minns när jag var liten, runt 10 år kanske. Inte jätteinbiten i bandy men jag var där och kollade jämt. Har följt laget sen dess. Elitserien, Allsvenskan, Elitserien. Ja, upp och ner har man gått. Följa kommer jag göra i år också även om ångesten kommer vara skyhög. Förra säsongen gick en på nerverna och då ska jag säga att jag gillade en del spelare i laget. Sveriges bästa mittfältare Eskhult, skyttekungen Broberg, backgiganten Fall och väggen Säleby. Då klarade man kontraktet på håret. Det bittra är att dem inte är kvar längre. Kvar hittar vi legenden, lagets stora hjärta Pierre Roos. Större Siriushjärta får man leta efter. Men något annan med kvalité? Nej.

Försäsongen har ett ord. Katastrof.

Viktor Broberg 31+8
Andreas Eskhult 11+16
Ilja Grachev 9+8
Alexander Mayborn 11+2
Lars Fall 6+7

Där har vi topp5 i Sirius poängliga förra säsongen. Skär sig i Siriushjärtat när man får konstatera att endast Ilja Grachev är kvar av dessa. Olle Gabrielsson (coach) kommer nog få sippra på några pinnar under säsongen. Han har inte mycket att tillgå. En som kan sticka fram är Klas Nordström som gjorde 11 mål förra säsongen. Har även hittat målet en del gånger på försäsongen. Tyvärr räcker det inte att han gör 2-3 mål i matcherna då försvaret läcker. 11 mål i baken mot Tillberg liksom. Det håller inte!

Har man vunnit under försäsongen? Ja, klart man har gjort. Bra lag? Nej. Man har vunnit ”enkelt” mot dåliga allsvenska lag.

Hammarby då. SM-Guld i våras. Välförtjänt också. Laget kryllar av bra spelare. Vi hittar bland annat en av världens bästa powerforwards i Patrik Nilsson som återvänt tillbaka till klubben. Han kommer väl göra mer mål själv än vad hela Sirius kommer göra på hela säsongen. Visst, Hammarby har förlorat nästan halva startelvan från SM-finalen men har hittat bra ersättare. Klart tuffa tapp men Hammarby visade fin moral när man slog Västerås borta i premiären.

Spelar 4/5 units på Hammarby (-2,5) till 1,75 hos bet365

Som sagt, Sirius kommer nog vara jumbo större delen av säsongen. I med och motgång brukar jag säga. Klart man är på plats då man kan. Men om det är den varma saften som serveras eller Sirius bandyspel som tar en dit låter jag vara osagt. Förmodligen är det den varma saften. 10:- i tältet bakom läktaren. Hett tips. Men det finns en charm att gå till Studenternas & kolla på Sirius och jag älskar det. Riktig bandy ska som sagt spelas utomhus och att stå där ihjälfrusen gör man med ett leende på läpparna trots allt.

Kämpa blåsvart.

IB. - 24 Oktober, 2013, 21:38

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
IB. - 2013-10-25 12:22:33

Mr_England

Klart sånt påverkar, de kan man inte sticka under stolen med. Men som jag skrev lite längre ner så bygger jag mycket på att Sirius är bedrövliga just nu. Har endast 1-2 spelare som kan hota framåt. Hammarby var bra i premiären mot Västerås. Ett Västerås som är ljusår bättre än Sirius. Hotet ikväll är väl isen.

mr_england - 2013-10-25 11:44:44

Verkar vara extremt mycket spel på Hammarby. Hur mycket tror ni sådant här påverkar i början av säsongen. Att Hammarby har dåliga träningsmöjligheter? Ska man bli akta sig eller spelar det ingen större roll?

Hammarbys hemmapremiär inställd

Men Hammarby har inte lika tur. Efter en varm vecka i Stockholm har isen på Zinkensdamm smält helt och hållet vilket nu tvingar Hammarby att ställa in sin hemmapremiär mot Ljusdal på onsdag den 30 oktober.

– Hela planen är en stor sjö. Grabbarna tränar på hockeyrinken just nu, berättar Hjalmar Brage, Hammarby Bandy.

– Det känns surt. Vi försöker jaga tider i ishallar vilket inte är det lättaste, på kvällarna är det tvärkört att få tider och de flesta i laget jobbar och pluggar så det inte helt lätt att få ihop det, berättar lagkaptenen Stefan Erixon. (Kopierat från Aftonbladet)

TC69 - 2013-10-25 11:31:21

Bra Rek !!, Rygg

IB. - 2013-10-25 10:26:54

Mackan12

Jo, Jag vet. Tyckte inte de var värt att ta med skadorna. Johan Andersson har värvats som skyttekung, men han är tyvärr för bedrövlig. Gjorde väl 5 mål i Allsvenskan förra året i Örebro så vet inte vad han ska tillföra direkt.

Betegeuse

Absolut, Studenternas levererar varierad is hela tiden. Dammatch där igår. Isen höll ett tag för att sedan segna ihop. Jag bygger reken mycket på hur dåliga Sirius är samt hur jag upplevde Bajen i TV-matchen mot Västerås. 2-10 är mitt tips.

musahossini - 2013-10-25 09:44:34

Vart haru 1.75? bet365 har ju fan bara 1.50..:S

Betelgeuse - 2013-10-25 09:29:21

Värt att tillägga är väl ändå att Patrik Nilsson inte spelar i kväll och även Calle Rutqvist saknas i Bajen pga avstängning. Dessutom lär isen bli seg och dålig vilket alltid gynnar det sämre laget. Kanske kan hålla siffrorna nere så ett underspel är aktuellt till rätt lina..?

Betelgeuse - 2013-10-25 09:25:19

Precis som du kommer jag att vara på plats på Studan och lida med mitt kära Sirius. Det enda som talar mot en rejäl överkörning är väl att Bajen, precis som vanligt, haft katastrofala träningsmöjligheter på försäsongen och knappast är toppade, men inte ens det lär rädda Sirius denna gång...#bandyärenutomhussport

Mackan12 - 2013-10-25 08:37:41

Ryggad redan av kungIB. Sirius verkar ha skador med. Tagit från tidningen där:


BANDY. Nederlagstippade Sirius mot SM-guldkandidaten Hammarby – det kan väl sluta på bara ett sätt?
– Vi åker inte ut för att hålla siffrorna nere, säger veteranen Pierre Roos.

Räkna med att isen blir mjuk. Tungåkt alltså. Däremot lär det bli varmt och skönt för publiken. Vi gissar att det blir runt 2 000 på läktarna.

Många tippar Sirius jumbo i elitserien. Spelarflykten de senaste säsongerna har satt sina spår.
Nu har laget allt att vinna i premiären.
När UNT frågar förvarsresen Pierre Roos hur Sirius ska kunna hålla förlustsiffrorna nere svarar han utan att tveka:
– Vi åker inte ut för att hålla några siffror nere. Vi har en tydlig matchplan hur vi ska vi vinna mot Hammarby, men visst, det blir svårt. Hammarby är regerande mästare.

Sirius har två spelare på skadelistan: Patrik Johansson och Johan Andersson.
När Andersson är borta så tappar Siris litegrann i offensiv kvalitet. Därför är det viktigt för laget att förre Hammarbyspelaren Klas Nordström levererar.En Startelva Skulle Kunna Se Ut Så Här:
Målvakt: Kimmo Kyllönen.
Försvar: Pierre Roos, Mattias Åhlén och Max Eriksson
Mittfält: Joel Wigren (halv), Robin Olsson, Niklas Hellqvist, Ted Wiklund, Ilja Grachev och Viktor Lundberg (halv).
Anfall: Klas Nordström.

Kerman - 2013-10-25 07:22:16

Denna måste ryggas då Hammarby såg riktigt bra ut mot västerås dessutom! Betydligt lättare emot nu ska vi säga 2-8!

Mackan12 - 2013-10-25 06:42:37

Ryggad.

espelund - 2013-10-24 23:39:02

Fredagens bästa pre-spel. Rygg!

Lovet - 2013-10-24 23:07:53

Bra rek och spel.

Är själv insatt i bandy och håller helt med dig här.