Speltips Västerås v Björklöven

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2013-10-29 19:00
Land: Sverige
Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 2,40
Tips: X2
Västerås må fortfarande ligga tvåa i tabellen, men det har minsann inte gått som på räls på senare tid.
Inte en enda trepoängare på de FEM senaste matcherna, och bland de matcherna ett par resultat som inte alls imponerar. 0-6 i arslet i Uppsala är ju ett. När gjorde Almtuna senast sex mål i en hockeymatch? 1975?
Inga trepoängare hemma mot vare sig Timrå eller Rögle. Två bottengäng. Nej, trots tabellplacering så fungerar det inte optimalt just nu.
Visst, man vann i Karlskoga senast, efter förlängning, men vad jag hört ifrån skogarna där borta i Värmland så handlade det om att Hofors inte tog tillvara på sina hiskligt många PP, och att Västerås då kunde grundlägga sina två poäng där.
En känsla är också att den tidigare briljante Jonas Fransson i gurkkassen nu börjar darra en aning. Absolut inte så att det är någon form av katastrof. Bara som så att det inte är samma säkerhet som i inledningen av serien då han var hemsk många stunder och vann matcherna på egen hand åt Västerås.

För Björklövens del så har man sprattlat till på slutet. Det efter en satans massa uddamålsförluster som så klart är tärande för psyket när det sker gång efter annan.
Man åker ned till Malmö och vinner 2-1, medan man i senaste omgången slaktade Oskarshamn 6-2 hemma.
Och det är framförallt en del från den första av de två segrarna jag nämner ovan som fastnat på näthinnan.
Citerar från Malmös hemsida:

"De blev hungrigare och hungrigare och kraften gick ur oss. I sista perioden såg de ut som ett SHL-laget som bevakade en ledning. De tog inga utvisningar och spelade disciplinerat"

Trots att det gått åt helvete tidigare under säsongen med en massa uddamålstorskar så löser man seger på ett sådant moget sätt. För att sedan ta med sig den energin hem till Umeå och kör över IKO.
Snyggt.

Björklöven och Västerås har möts två gånger den här säsongen. En träningsmatch - och en i serien.
3-0 respektive 3-1 till norrlänningarna. Ett litet mentalt övertag, med andra ord.

Västerås som inte hämtat en trea på alltså nu fem matcher. Mot ett Björklöven med medvind i seglen, för en gång skull. Jag kan inte se annat än att det här blir jämnt hela vägen. 2,40 på dubbelchansen synas utan ytterligare motiveringar.

Spela på Västerås v Björklöven hos Betsafe
Spela nu
holms - 28 Oktober 2013 - 22:39
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Rob72 - 2013-10-29 16:12

Jag är kluven. Å ena sidan har jag synpunkter på det du skriver om Västerås form, Franssons form och matchen mot Bofors. Å andra sidan, om det finns värde i denna match så är det i just X2.

Jag hade önskat högre odds på X2 och avstår spel helt enkelt.

sebbe - 2013-10-29 10:03

En liten detalj bara, borta mot Bofors skulle VIK ha vunnit under ordinarie tid. Domaren missade hur man nu kan göra de att Bofors spelaren slog in pucken med handen vilket domarbasen erkänt efter matchen skulle ha dömts bort. De var även en helt horribelt dålig domartrio. Vad sägs som att bofors snittat 20 min i utvisningsbåset och i den matchen fick man 1 tvåa. VIK hade 30 min i båset. Absolut avslag på denna! Tack

Adde1990 - 2013-10-29 08:40

Detta spel finns det absolut värde i. Jag håller på västerås och sett en del matcher med dom och mitt spel har alltid varit emot västerås för de har inte sett bra ut.. Almtuna matchen kan vi glömma, de var en rejäl blunder. Vik har amnars spelat grymt bra bakåt och inte minst fransson i målet. De är framåt problem finns, inget tryck framåt alls och väldigt få mål gjorde. Så vi som håller på vik och sett dom spela gnuggar oss i ögonen och tittar på tabellen igen och tänker 2a!! Hur kan vi ligga 2a?? Ja tänk hur bra de kan bli om de lossnar framåt för spets och kvalite finns de verkligen.. Vik har dom sista matcherna börjat höja sig framåt men de är inte bra än men jag vill ändå höja varningens finger här ändå.. Värdet ligger i X2 men jag vågar inte!

IB. - 2013-10-28 23:29

Frågan är när Almtuna gjorde 3 mål i numerärt underläge i en och samma match?

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: