Speltips

Speltips Stoke - Southampton

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-11-02 16:00 Spela här

Speltips Stoke - Southampton
Land: England Liga: Premier League
Odds: 3.30 Speltips: 1
2013-11-02 16:00 Stoke - Southampton 1 3.30 mr_england

3.30 på ett helt ordinarie Stoke hemma mot Southampton! Världen har blivit galen! Spelar man inte sådana här överodds kan man lika gärna sluta med betting.

Stoke som tagit åtta poäng på nio matcher och ligger på sjuttonde plats i Premier League har verkligen blandat och gett den här säsongen. Efter en mycket lovande start både poängmässigt och spelmässigt, där man bland annat förtjänade poäng borta mot Liverpool och dominerade hemma mot Manchester City i en oavgjord match, har det gått allt sämre. Även om Stoke gjort något bottennapp som exempelvis 0-1 hemma mot Norwich så är det viktigt att tänka på att Stoke troligtvis haft det tuffaste spelschemat av alla Premier League-lag så här långt och det är därför ingen jätteöverraskning att de ligger i bottenskiktet av tabellen vid den här tidpunkten. Teoretiskt är Stoke dock bara en seger från niondeplatsen så det är lite tidigt att prata om tabellplaceringar. På nio spelade matcher har Stoke redan hunnit med att möta Manchester United borta, Arsenal borta, Manchester City hemma och Liverpool borta. Det är tufft. Stoke har dessutom spelat fler bortamatcher än hemmamatcher så här långt.

Den här matchen känns lite som ett vägskäl för Stoke och nye managern Mark Hughes även om man kan säga det om många matcher. Förlorar Stoke så kommer det bli lite krisstämpel på laget och man hamnar troligtvis under strecket. Vinner Stoke så har de gjort en helt ok start på säsongen och man närmar sig mitten. Så små marginaler är det. Jag tror därför vi kommer få se ett heltaggat Stoke som kommer ge allt i en match de absolut känner att de kan och borde vinna. Inför den här matchen saknar Stoke endast Andy Wilkinson, vilket inte har någon betydelse, så Stoke kommer ställa upp med bästa tänkbara lag.

Southampton har tagit 18 poäng på nio matcher och ligger på femte plats i Premier League. En extremt bra start av laget från Sydkusten. Southampton har så här långt spelat fem hemmamatcher och fyra bortamatcher. En härlig blandning av egna produkter och bra och dyra värvningar har nu gjort Southampton till ett lag att räkna med. Även om det ofta pratas om Southamptons fina spel och offensiv så är det främst försvarsspelet som ligger bakom framgången. Southampton har hållit nollan i fem av de sex senaste ligamatcherna och är nu ett av bara tolv Premier League-lag genom tiderna som släppt in tre mål eller färre på de nio första omgångarna. Imponerande!

Southampton saknar Do Prado inför den här matchen. Steven Davis och klubbens dyraste värvning genom tiderna Osvaldo missade senaste matchen mot Fulham och kommer testas på matchdagen.

Visst har Southampton startat säsongen bättre än Stoke men det finns också vissa förklaringar till det i antal spelade hemmamatcher vs bortamatcher och spelschema. Då jag tittar på lagens tänkbara startelvor tycker jag inte Stoke är sämre än Southampton och då Stoke dessutom har hemmaplan tycker jag att Stoke, men sitt vassa hemmafacit de senaste åren, bör vara favoriter i en sådan här match. Ett Stoke som tog 78 procent av sina segrar på hemmaplan förra säsongen. Även om det är kul med uppstickare som Southampton så är i alla fall inte jag övertygad om att det kommer hålla hela vägen. Jag tror inte Southampton kommer vara långt före Stoke i tabellen då säsongen summeras. Om de ens kommer hamna före Stoke…

3.30 på ett normalt hemmastarkt och helt ordinarie Stoke som visade fin form borta mot United sist där man var bäst i första halvlek är ett alldeles för högt odds som inte går att låta bli. Om man ser till novemberform (poäng per match) är Stoke dessutom det tredje bästa laget genom tiderna i Premier League så man brukar vara bra den här årstiden. 9 grader och regn som prognosen säger är idealförutsättningar för Stoke =) Jag tycker ettan på Stoke är ett rejält värdespel! För er som är lite fegare är även Stoke med insatsen tillbaka vid oavgjort till 2.20 ett intressant alternativ.

Spel: Stoke-Southampton 1 – odds 3.30 bet365

Det här mötet slutade 3-3 ifjol.

Länk till båda tränarnas presskonferenser inför matchen:
http://www.premierleague.com/en-gb/matchday/matches/2013-2014/epl.html/stoke-vs-southampton

Stoke Citys matchtrupp: Begovic, Sorensen, Cameron, Huth, Muniesa, Pieters, Shawcross, Wilkinson, Wilson, Adam, Assaidi, Edu, Etherington, Ireland, Ness, N’Zonzi, Palacios, Pennant, Shea, Whelan, Arnautovic, Crouch, Jones, Walters.

Southamptons matchtrupp: Boruc, K Davis, Gazzaniga, Clyne, Fonte, Fox, Hooiveld, Lovren, Martin, Shaw, Yoshida, Chambers, Cork, S Davis, Guly, Isgrove, Lallana, Ramirez, Schneiderlin, Wanyama, Ward-Prowse, Barnard, Lambert, Lee, Osvaldo, Rodriguez.

mr_england - 01 November, 2013, 18:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas O. - 2013-11-02 15:05:16

Stoke: Begovic; Cameron, Shawcross, Huth, Pieters; Walters, Nzonzi, Ireland, Whelan, Arnautovic; Crouch

Anks - 2013-11-02 08:07:39

mr_england; De va så lite så:) 0-0 ger 8 gånger kaffet så de är bara o köra

mr_england - 2013-11-02 01:07:24

Koko: Sant som du säger. Liverpool borde avgjort i första delen av matchen. Men då de inte gjorde det och Stoke var allt farligare i andra halvlek och sedan missade en straff med några minuter kvar så tycker jag ändå man kan säga det. Utöver det hade väl Stoke en i ribban och en i stolpen om jag inte minns fel med?

alive365 - 2013-11-02 01:00:56

Ryggar!

KoKo - 2013-11-02 00:53:43

mr_england; Fin rek här, men du kan inte skriva att Stoke förtjänade oavgjort mot Liverpool för att det ska låta bättre, okej att Stoke missade straffen i slutet mot Liverpool men det borde ha varit 3-0/1 till Liverpool redan då. Men blir ryggar här med 1U.

mr_england - 2013-11-02 00:06:05

alexhhh: Helt rätt. Tänkte nämna det men tyckte i slutändan att det inte har någon betydelse. Spel och resultat i ligacupen har inget med PL att göra. Helt annan motivation mm.

Sedan är det bara 40 min från Stoke till Birmingham och det var i onsdags så det klarar Stoke av då de nu har hemmamatch. Dessutom gick ju Stoke vidare så då går allt mkt lättare.

Tror inte ligacupmatchen påverkar det här mötet alls och därför har jag ignorerat den. Det är min analys av ligacupen men det finns säkert andra som har en annan åsikt.

alexhhh - 2013-11-01 23:48:33

Du glömde nämna att Stoke spelade förlängning mot Birmingham i onsdags. Vill bara påpeka också att de ledde med 3-1 fram till 85e med en man mer. Klarade ändå inte att hålla i bollen.

mr_england - 2013-11-01 22:10:22

Anks: Tack för tipset! Det är lättare att betta då det är klart =)

Anks - 2013-11-01 21:23:57

Matchen kommer sluta 0-0, de är redan klart.