Speltips

Speltips Radnik Bijeljina - FK Sarajevo

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-11-03 13:30 Spela här

Speltips Radnik Bijeljina - FK Sarajevo
Land: Bosnien Liga: Premier League BIH
Odds: 2.10 Speltips: 2
2013-11-03 13:30 Radnik Bijeljina - FK Sarajevo 2 2.10 master

Denna söndag blir det ett huvuddrag från Bosnien, högstadivisionen. Eftersom jag är bosnier känner jag till ligan väldigt bra. Det handlar om en match mellan Radnik Bijeljina och Sarajevo.

Ni kanske redan känner till Sarajevo? De har härjat ute i Europa då och då. Den största klubben i landet. Gick inte bra inledningsvis då man skämde ut sig i Europa vilket ledde att fansen var totalt missnöjda, spelare lämnade m.m. Tappat några viktiga kuggar. Har trots det fortsatt slagkraftigt lag. Har värvat in flera bra spelare under säsongen.

Laget befinner sig på en stabil 2:a plats efter 14 spelade matcher. Fyra poäng har man upp till ettan Borac Banja Luka. Det med sju segrar, fem oavgjorda och två förluster. Värt att tillägga är att ena förlusten tilldelades som förlust istället för oavgjort eftersom lagets fans stökade till det. Ledde sedan att man fick klara sig utan publik någon match, men gjorde det bra ändå.

Senast man förlorade var 11 augusti, det på hemmaplan med 1-2 mot Siroki Brijeg. Efter det har man alltså inte förlorat(på riktigt), vilket är helt klart imponerande. Till denna match kommer man från en tråkig tillställning i derbyt mot Zeljeznicar där slutresultatet skrevs till 0-0. Innan dess fick man ett fint resultat borta mot Vitez då man segrade med klara 0-2. Så formen är verkligen inte dålig, trots att man blev nollade senast.

Har en nästintill skadefri trupp, inte direkt några jätteavbräck.

Radnik Bijeljina är inte i närheten av en storklubb. Inte i närheten av Sarajevo. Innehar en 10:e plats i ligan vilket kan ses som en mittenplacering. Inledde säsongen bra då man tog poäng i princip varje match, men allt eftersom har förlusterna radats upp. I ligan har det blivit fyra segrar, fem oavgjorda och fem förluster. Av de fem förlusterna har faktiskt TRE kommit i dem tre senaste matcherna. Borta mot Olimpik Sarajevo där man var chanslösa och förlorade med klara 3-0. HEMMA mot urusla Mladost förlorade man med 0-2. Senast blev det en storförlust borta mot Velez med 5-2 efter att man fick en tidig utvisning som drabbade laget hårt.

Nej, självförtroendet är inte alls på topp. Även om både tränare och spelare är optimistiska inför matchen mot Sarajevo. Undra varför. Har några skador på viktiga spelare sedan tidigare(vilket har märkts på senaste resultaten) - och har dessutom Lucic avstängd som fick rött senast. Det är nämligen Radniks förstemålvakt som nästintill har stått alla matcher för laget denna säsong. Tungt avbräck. Såklart. Det såg vi inte minst sist då ersättaren släppte in hela fem mål efter det röda kortet.


Här är det verkligen mycket som talar för en bortaseger. Sarajevo är en betydligt större klubb och ett klart bättre lag i grunden. Sarajevo har en god form och det var flera månader sedan man förlorade(på riktigt). I princip skadefri trupp.
Radnik med sargat självförtroende. Påverkar självklart laget negativt. Befinner sig i en katastrofal form. Fyra raka förluster varav tre i ligan.

Spel: FK Sarajevo @ 2.10

Rygga på egen risk och lycka till vid rygg!

master - 03 November, 2013, 01:59

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
lelleth46 - 2013-11-03 13:25:29

Vet inte så mycket om bosnisk fotboll, men reken är välmotiverad och välskriven. Det räcker för att jag skall rygga!