Speltips

Speltips Bears at Packers

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2013-11-04 23:30 Spela här

Speltips Bears at Packers
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1,90 Speltips: Under 51
2013-11-04 23:30 Bears at Packers Under 51 1,90 JohnAnthony

I veckans Monday Night Football möts två klassiska organisationer som tillhör de historiskt sett mest framgångsrika i Amerikansk fotboll och NFL. Green Bay Packers (5-2) med totalt 13 mästerskapstitlar varav 4 Superbowls ställs mot Chicago Bears (4-3) med totalt 9 mästerskapstitlar varav en Superbowl.

Idag är detta två av de mest välskötta klubbarna och mönstrar lag som är byggda på helt rätt sätt för dagens NFL med ett stabilt och fysiskt försvar, en franchise quarterback och playmakers på recieverpositionerna. Båda lagen spelar i den stentuffa divisionen NFC North där de konkurrerar med Detroit Lions (5-3) och Minnesota Vikings (1-7). Förra säsongen var det Packers som vann divisionen med ett 11-5 record för att sedan crasha ut i divisionsmatchen mot San Francisco 49ers. Bears kom trea i divisionen med ett 10-6 record vilket innebar att de missade slutspelet helt. Den säsongen var dock ett steg framåt för Chicago som då kom från ett 8-8 record året innan och man hade i Chicago börjat ifrågasätta allt från headcoach till quarteback. Green Bay spelar med vad många anser vara ligans bästa QB i Aaron Rodgers och har ett försvar som tillhör ligans absolut bästa med linebacker Clay Matthews som största profil och stjärna. Båda lagen bör i frånvaro av skador ses som Superbowl aspiranter i en väldigt diversifierad NFL säsong 2013-2014.

Inför dagens match är det just skador som präglar försnacket och handikapplinorna har fluktuerat kraftigt under veckan därav. Hos Chicago saknas lagets två bästa LBs Lance Briggs och D.J Williams och hos Green Bay saknas framför allt ovan nämnde Clay Matthews som med sin passrush hade varit absolut avgörande i den här matchen när Chicago kommer till spel utan sin ordinarie QB Jay Cutler som är skadad och har blivit ersatt av Josh McCown. Även om McCown spelade väldigt bra när han ersatte Cutler i matchen mot Washington Redskins i vecka 7 innan lagets bye week i vecka 8 är det en helt annan uppgift nu när motståndarna har gjort sin gameplan med honom som startande QB i åtanke.

Chicagos försvar kommer i synnerhet sakna Briggs som försvarar utmärkt i alla avseenden men kanske framför allt mot springspel, något Green Bay kommer försöka kapitalisera på. Packers har hittat sin framtids Runningback i nyligen draftade Eddie Lacy som visat sig kunna backa upp Rodgers på ett mycket bra sätt med 395 yards på de 4 senaste matcherna. I vecka 8 sprang han för 182 yds i vinstmatchen mot Minnesota (44-31). En produktiv RB underlättar alltid för QBn eftersom det får motståndarnas passrush att tveka den där lilla millisekunden som ofta blir avgörande.

Bears försvar är rankade 27 i totaltstatistiken och tillåter 391 ypg såhär långt. Green Bay Packers anfall är rankade topp 5 både vad gäller passningsspel och springspel, något man inte kunde förutse sedan lagets springspel har varit minst sagt svagt de senaste säsongerna. I Wisconsin undrar man nu om Lacy är den sista pusselbiten i ett annars komplett lagbygge. Framtiden lär utvisa detta.

Aaron Rodgers har varit lika stabil i år som alltid och har kastat 15 Touchdowns mot bara 4 Inteceptions så här långt på säsongen. Detta är extra imponerande med tanke på att Wide recievers Randall Cobb och James Jones tillsammans med Tight End Jermichael Finley samtliga har varit skadade och inte spelat de senaste veckorna.

Green Bay har varit oerhört starka inom sin division de senaste tre åren och har ett record på 13 vinster mot bara 1 förlust. Aaron Rodgers har aldrig förlorat hemma i Wisconsin mot Chicago Bears och kan visa upp ett perfekt 5-0 record mot ett Chicago som tidigare säsonger haft ett av ligans klart bästa försvar men alltså inte för tillfället direkt tillhör eliten vad gäller försvarsspel. Mer aktuellt är att Green Bay har fyra raka vinster med sig in till den här matchen medan Chicago kommer från en förlust. Senast lagen möttes var den 16/12-2012 när Green Bay vann på bortaplan med 21-13.

Båda lagen ligger på över 30 points per game. Skillnaden är att Chicago tillåter 29,4 ppg medan Green Bay bara tillåter 22,6 ppg.

Chicago är 6-1 till förmån för överspelet den här säsongen men då har det alltså varit Jay Cutler som har spelat QB. Cutler är en QB som kan göra mycket poäng men också göra dyrbara misstag vilket även det bidrar till överspelet. Josh McCown är av naturliga skäl mer konservativ och Chicagos RB Matt Forte kommer få bära laget inatt. Som alltid är det viktigt att hålla ligans bästa QBs på sidlinjen och det gör man bäst med mycket springspel och långa drivar.

Green Bay har under sin nuvarande vinstsvit på fyra matcher varit under linan i tre av dessa matcher mycket på grund av en större dos springspel sedan Lacy och till viss del lagets andra RB James Starks visat sig kunna leverera på en hög nivå. Spelmönstret för Packers har de senaste veckorna varit att använda springspelet för att sätta upp play action och kasta långt, något som är mycket effektivt när man har en QB med en arm som Rodgers. Att poängen inte har blivit fler beror på att lagets två bästa WRs har varit skadade. Sannolikt spelar varken Cobb eller Jones den här matchen heller.

I en oerhört viktig divisionsmatch tror jag Green Bay vinner men att Chicago håller siffrorna nere någorlunda. Det blir ingen shootout på Lambeau Field inatt utan spelet stannar under. Linan började på 48,5 och har nu stigit till 51.

Under 51 poäng, 1,90, bet365 .

Robinn Sander

JohnAnthony - 04 November, 2013, 21:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!