Speltips

Speltips Olympiakos-Benfica

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-11-05 20:45 Spela här

Speltips Olympiakos-Benfica
Land: Uefa Liga: Champions League
Odds: 1,85 Speltips: BTTS
2013-11-05 20:45 Olympiakos-Benfica BTTS 1,85 chrisrekare

Redan rekat spelet på Twitter & Bloggen men slänger upp den här också.

Ikväll Tisdag 5/11 drar Champions League in i omgång 4 av gruppspelsfasen.
En del lag kan bli klara för avancemang, samtidigt som de också kan bli fallet för andra. Helt klart är i alla fall att tempen på Europas mest ädla turnering börjar stiga. Jag själv kommer under morgondagen göra som jag alltid gör när de vankas CL spel, följa den i mina ögon sett vassaste matchen på tvn och de andra via datorn. Men men.. Who the fuck care about that..

Jag har valt att lägga fokus på den enormt viktig drabbningen på Karaiskakis stadion

Champions League 2013-2014
Grupp C
Olympiakos - Benfica
Spel:Båda Lagen Gör Mål
Odds:1,85 @ Unibet
Insats: 7/10U
Spelstopp: Tisdag 5/11 20:45


En på förhand helt avgörande match mellan 2an och 3an i gruppen, Olympiakos på 4 poäng (5-5 i målskillnad) på en 2a plats, Benfica på 4 poäng (3-4 i målskillnad) som trea, 1-1 i förra omgångens möte. Som ni ser två lag som verkligen kan ta de stora klivet här. Ska de bli enormt kul att följa drabbningen.
Ska det bli atmosfären från läktarhåll som hjälper Grekerna till seger eller får vi se prov på Benficas rutin?

Historien lagen emellan sträcker sig långt tillbaka, ska Benfica äntligen lyckas krossa spöket i Aten?
Ja lite så är det, senast ett portugisiskt motstånd bemästrade med att åka från en strid i Aten mot Olympiakos, med 3 poäng i bagaget var hela 40 år sedan. 1974 vann just Benfica med 1-0 på resande fot.

Följande trupper har tagits ut för dagens drabbning,

Olympiakos: Meyer, Roberto, Bong, Campbell, Dominguez, Fuster, Cholevas, Maniatis, Manolis, Mashad, efter mast, Mitroglou, Entingka, Papadopoulos, Salinas, Samara, Saviola, Syowa, Weiss, Giatampare.

Skador: Gaetan Bong, Paulo Machado, Ariel Ibagaza, Michael Olaitan samt osäkerhet kring Dominguez.

Benfica: Artur, Omplak, Paulo Lopez, Maxi Pererira Andre Almeida, Sikeira Silvio, Louizao, Gkarai, Zarntel Steven Vitoria, Matic, Ruben Amorim, Enzo Perez, Ntzourisits, Goethe Kavaleiro, John Alla, Markovic, Cardozo, Lima .

Skador: Guilherme Siqueira, Lazar Markovic, Miralem Sulejmani, Eduardo Salvio.Ifjol så nådde varken Olympiakos eller Benfica slutspelsrundan, utan fick nöja sig med en tredje plats i vardera grupp och spela Europa League istället. En besvikelse i Benficas ögon då man säsongen innan (11/12) nådde fram till en kvartsfinal.Som ni ser så är förutsättningarna minst sagt laddade, två lag som måste gå ut för att vinna kampen om de åtrovärda poängen. Hos hemmalaget måste vi nämna Konstantinos "Kostas" Mitroglou som bombat in 3 mål i CL & hela 13 mål i inhemska ligan. Minst sagt het kille.
Tar vi en blick över lagens form och statistik så är läget som följer:

Olympiakos är ett starkt hemmalag utan speciella svårigheter i inhemska ligan då man är en klar nummer 1. Man har på hemmagräset i år ett facit på 6-1-0 (inkluderat CL). Kikar vi hur man varit i CL sammanhang så har man 6 vinster och 4 förluster på hemmaborgen.

Benfica har 4-1-2 på resande fot i år, med bland annat fyra vinster på de 5 senaste matcherna. Ser vi i CL sammanhang så är dock statstiken inte allt för stark. Kollar vi på de sista 10 CL matcherna borta så har laget skrapat ihop 2 vinster 4 kryss samt 4 torsk.Vad som dock är nämnvärt är Olympiakos statstik hemma, man har 6 raka matcher med Båda Lagen Gör Mål i CL, och 7/10 totalt sett i alla tävlingsmatcher.

Inbördes statstiken lagen emellan är svår och defus då de varit så många år mellan matcherna. Senast lagen möttes var för omgången då mötet slutade 1-1 nere i Portugal. Matchen före de var 2008 då Grekerna vann på hemmagräset med starka 5-1.

Jag tror med tanke på att vi kommer få se mål från båda lagen här, Benfica som sagt i en rätt bra form överlag mot ett hett Olympiakos där två lag "måste" vinna.


Spelar för övrigt även:

Mitroglou som målskytt anytime 2.85 @ Nordicbet

2/10ULycka till vid rygg boys & girls!-Cheers


@bettinglegenden - Twitter

chrisrekare - 05 November, 2013, 18:14

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mackan12 - 2013-11-05 20:20:21

Olympiacos: Roberto, Leandro Salino, Manolas, Siovas, Holebas, Yatabare, Maniatis, Samaris, David Fuster, Saviola, Mitroglou

Subs: Megyeri, Ndinga, Papadopoulos, Medjani, Campbell, Dominguez, Bong Songo

Benfica: Artur Moraes, Maxi Pereira, Luisao, Garay, Silvio, Perez, Matic, Ruben Amorim, Gaitan, Markovic, Cardozo

Subs: Oblak, Djuricic, Lima, John, Jardel, Andre Almeida, Cavaleiro