Speltips

Speltips Guimaraes - Real Betis

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-11-07 21:00 Spela här

Speltips Guimaraes - Real Betis
Land: Portugal Liga: Europa League
Odds: 2.80 Speltips: 1
2013-11-07 21:00 Guimaraes - Real Betis 1 2.80 master

Europa League är definitivt mindre kul än Champions League, det håller nog alla med om. Men det betyder inte direkt att man inte kan hitta godis där. Det är just i EL det finns pengar att hämta. Vi talar om en turnering där dem bättre lagen sällan spelar med bästa möjliga elva. Detta är deras chans att vila lite spelare för att dem ska vara fräscha till viktiga matcher - då menar jag givetvis den inhemska ligan. Men inte är det likadant för dem mindre etablerade lagen. Här snackar vi om en stor möjlighet att visa upp sig. Tjäna lite pengar och växa som en klubb vilket är målet för varje klubb. Och i denna omgång spelas just en sådan match. Ett ''mindre'' lag mot ett lite större lag från en stor liga. Portugisiska Guimaraes som nog inte många känner till, tar emot Real Betis från en av världens största ligor, La Liga.

Gruppen där Guimaraes och Betis befinner sig i:
1. Lyon 1-2-0 - 5 poäng
2. Betis 1-2-0 - 5 poäng
3. Guimaraes 1-1-1 - 4 poäng
4. Rijeka 0-1-2 - 1 poäng

Så ser det ut efter tre omgångar. Innan gruppen drog igång var det just Betis och Lyon som var favoriter att gå vidare - med all rätt då det är dem största lagen i gruppen. Sedan har vi Guimaraes och Rijeka där Guimaraes är ett större lag, medan Rijeka aldrig tidigare spelat i Europa League, vilket syns på tabellen då kroaterna ligger sist i gruppen med en poäng efter tre matcher.

Hur har det gått för Betis och Guimaraes då? Jo. Betis har spelat riktigt illa. Trots det har man samlat ihop hela fem poäng som ni ser. Man inledde på hemmaplan mot ett uruselt Lyon i kris. Det blev trots det ingen seger för Betis i en match som man inte ens var bättre än Lyon. Det på hemmaplan. Slutresultatet skrevs till opopulära 0-0. I nästa omgång reste man till Kroatien och Rijeka där man heller inte lyckades åka hem med tre poäng i bagaget. Betis fick dessutom jobba från underläge då Rijeka tog en tidig ledning, dock svarade man tillbaka snabbt, men lyckades aldrig få med sig tre poäng trots ett klart övertag. Senast tog man emot just Guimaraes på hemmaplan. Betis var storfavoriter och vann planenligt. Dock blev det bara 1-0 i en jämn tillställning som lika gärna kunnat gått åt andra hållet, då Guimaraes blev bl.a tydligen rånade på en straff.

Guimaraes å andra sidan inledde EL-spelet kanon då man i den första omgången körde över Rijeka. Fullständigt. Slutresultatet skrevs till hela 4-0 med bud på mer. Sedan var det dags för att möta dem bästa i gruppen, Lyon och Betis. Båda lagen på bortaplan. Guimaraes gästade Lyon och fick med sig en poäng efter att man dessutom tog en tidig ledning. Höll dock inte ut hela matchen och Lyon kvitterade till 1-1 i andra halvlek vilket även var ett helt rättvist resultat sett till matchbilden. Senast blev det som tidigare sagt 1-0 till Betis i Spanien där Guimaraes var väldigt nära att åka hem med minst en poäng.

Om man jämför lagen än så länge in i turneringen - tycker jag att Guimaraes imponerat betydligt mer. Betis har inte bevisat någonting och det känns som laget prioriterar ligan mer då det även går knackigt där. Laguttagningarna i EL säger ju egentligen det själv då man allt som oftast väljer att vila ett par viktiga kuggar. Å andra sidan ser man att Guimaraes verkligen vill ta sig vidare då man i princip alltid startat med sitt bästa möjliga lag. Och prestationerna har varit klart bättre med kross på hemmaplan mot Rijeka, knappt förlust borta mot Betis och ett oavgjort resultat borta mot Lyon. Oerhört starkt. Värt att tillägga är att Guimaraes dessutom saknade några viktiga spelare senast mot Betis när man gjorde en bra match ifrån sig. Anfallaren Maazou bl.a som stått för en hel del mål denna säsong.

Läget i trupperna skiljer sig även där mycket då jag ser en klar fördel Guimaraes just på den punkten. Guimaraes har återfått viktiga spelare. Viktige backen BA och tidigare nämnda Maazou som har avtjänat sin avstängning. Dessutom har i senaste matcher fått ännu en förstärkning av anfallaren Tomane som inte fanns med i början av säsongen. Dock har man två avbräck i Marco Matias och Malonga, men helt klart dugliga ersättare i Maazou, Plange och Tomane, bl.a.

Guimaraes trupp till matchen:
Målvakter: Douglas e Assis

Försvare: Freire, Luís Rocha, Moreno, Paulo Oliveira, Pedro Correia, Addy e Abdoulaye

Mittfältare: Barrientos, André André, Olímpio, André Santos, Tiago Rodrigues e Crivellaro

Anfallare: Tomané, Plange, Ricardo, Maazou e Russi

Trolig startelva:
Jesus - Correia, Moreno, Paulo Oliviera, Abdoulaye - Olimpio, Santos - Barrientos, Maazou, Plange - Tomane

Om vi går över till Betis då. Där snackar vi problem. Enorma sådana. Senast laget vann i ligan var den 29:e september. För över en månad sedan. Totalt har man bara tagit två segrar i ligan - båda på hemmaplan. På bortaplan har man alltså ännu ingen seger. Om man inte räknar med Jablonec i EL-kvalet där man vann med knappa 1-2. Det som har förvärrats ännu mer för detta Betis är att skador har uppkommit allt eftersom. Perquis, Amaya, Paulao, Ruben Castro, Salva Sevilla och Lorenzo Reyes är alla på skadelistan. Dessutom ser det ut som Matilla och Chica vilas då dem inte ens är med i truppen. När det gäller spelarna på skadelistan. Amaya och Paulao - ordinarie mittbackar. Båda skadade alltså och missar drabbningen. Ersättaren Perquis som agerat som mittback skadade sig senast vilket betyder att även han missar mötet. Betis saknar i princip alla sina mittbackar. Caro kan nog få komma att agera som mittback. Tillsammans med Jordi som knappt fått speltid. Om man nu inte väljer att flytta ner en mittfältare eller spela vänsterbacken Didac som mittback. Stora problem som sagt. Sedan är dem övriga på skadelistan offensiva avbräck. Det som gör denna match ännu mer betydelselös är att man har en oerhört viktig match till helgen. Det på hemmaplan mot Barcelona. Trots sina stora skadebekymmer lär tränaren Mel välja att vila några spelare så som viktige anfallaren Molina för att vara fräscha till den stora matchen mot Barca.

Betis trupp till matchen:
Andersen, Sara, Pedro López, Steinhöfer, Juanfran, Nacho, Dídac, Caro, Jordi Figueras, Xavi Torres, Nono, Nosa, Verdú, Cedrick, Vadillo, Juan Carlos, Sergio Rodríguez, Chuli, Braian Rodríguez, Jorge Molina.

Trolig startelva:
Andersen
Juanfran - Caro - Jordi - Didac
Xavi - Nosa
Chuli - Verdú - Vadillo
Braian


Nä, här talar precis ALLTING för en hemmaseger. Och att vi får 2.80 är rätt så galet enligt mig. Guimaraes ska bara vara favoriter i denna match sett till hur det står till med lagen för tillfället. Bolagen går som allt som oftast efter det bättre laget i grunden, men helt ärligt är dom ute och cyklar. Här talar vi om ett överodds utan dess like på ett väldigt bra hemmalag som har motivation, intressanta spelare, hemmaplan och ställs mot ett omotiverat(?), skadebenäget och hårt matchade Betis.

Spel: Guimaraes - Real Betis 1 @ 2.80 hos @ bet365

Rygga som vanligt på egen risk och lycka till vid rygg!

Kommentera gärna vid rygg eller tankar kring spelet.


EDITERAD 2013-11-06 19.52:21

master - 06 November, 2013, 19:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
DJURET - 2013-11-07 18:27:29

Lite konstig känsla att betis verkligen vill ha ett bra resultat med sig i ryggsäcken hem inför barca mötet, och detya ser väl ut som en utmärkt uppgift för det, hur dåliga dom än har varit så finns det klass i laget och vaknar dom på rätt sida så tror jah faktiskt dom vinner denna, men ser det ut som vanligt på senaste tiden kan det vara ett fint spel.

Men tyvärr jobbar jag inte på deras hotell och kan se vilken sida dom vaknat på :) så känns lite som lotteri.

Men lycka till förstår absolut värdet, men nånstans trots hur det sett ut på slutet gillar jag betis och något i mig säger "hands off" så lyssnar på den känslan och önskar er lycka till.

Cash-Is-King - 2013-11-07 15:18:13

Rygg på denna!

Khiarshoor - 2013-11-07 14:45:38

Master:

Jag kommer rygga definitivt. Du är riktigt bra, du kan dina odds! Fin procent.

Andersen
Juanfran - Caro - Jordi - Didac
Xavi - Nosa
Chuli - Verdú - Vadillo
Braian

Men det är så de har ställt upp i princip varje EL match. Spelat otroligt dåligt, men ändå klarat av att ta poäng. Köper att det är ett överodds, men jag är långt ifrån så säker på att den sitter som jag i normala fall hade varit.

Guimaraes är en svår borta match hur som helst. Vet att Betis har ett grymt lir när det funkar för dem, lirade de mot Lyon hemma bland annat där jag trodde de skulle köra över ett riktigt fattigt Lyon för dagen.

Med detta sagt, önskar jag dig all lycka till, och ryggar själv! :)

master - 2013-11-07 12:10:04

"Det vore korkat att vila spelare till Barca-matchen, ingen har vunnit mot dom ändå denna säsong."

Det var det dummaste jag hört. Ärligt talat. Låter så oerhört dumt. Betis har redan avbräck och kan hursomhelst inte ställa upp i närheten av sitt bästa lag, och ersättarna är inget bra. Speciellt inte defensivt. All fokus tror jag ligger på Barca-matchen hursomhelst, Mel driver bara med median..

zoogin_86 - 2013-11-07 11:55:15

Rygg. Finns det någon i sportvärlden alla kategorier som inte vill slå det "bästa" laget på sin hemma arena? Nej det kan jag inte tänka mig? Ända brasklappen kan vara att bänkspelare går in med bättre inställning än vad startspelare gör med tanke på kommande match..

Gozzi77 - 2013-11-07 10:22:36

snobben2: Tror precis som Master att betis har helgens match mot Barca lite i huvudet. Det är årets match att möta Barca hemma, dessutom ligger laget på nedflyttningsplats och behöver alla poäng de kan få i ligan.

Dock, även om Betis vilar några spelare så finns oftast goda ersättare. Håller med om att ettan står någon tiondel för högt, men DNB-ettan lockar mig mer.

För övrigt, en mycket väl genomarbetad REK.

krille25 - 2013-11-07 06:45:05

AndersenJuanfran - Caro - Jordi - NachoXavi Torres - NonoVadillo - Verdú - JuankarBraian

Betis tränare på frågan om han kommer rotera laget


Varför skulle inte den bästa möjliga elvan få starta? Mel svarade; "Det vore korkat att vila spelare till Barca-matchen, ingen har vunnit mot dom ändå denna säsong."

master - 2013-11-07 00:54:00

snobben2
Förstår till fullo hur du tänker, men jag tror absolut att man prioriterar ligan, vilket man även har visat med laguttagningarna. Då man allt som oftast vilar ett par spelare i Europa League. Men det som spelar mest roll i denna rek är egentligen skadorna som Betis har - och att man inte alls presterat denna säsong - varken i ligan eller Europa League. Att dom möter Barca i helgen och att dom är hårt matchade ser jag bara som bonus för detta spel :).

snobben2 - 2013-11-07 00:44:23

Du kanske har rätt i det mesta, men är tveksam till att ett lag som Betis ser sig själva som kapabla till att ens lukta på poängen mot Barcelona.

Så då kan man ju se det från deras sida. Har en match mot ett av världens bästa lag, där vi garanterat kommer förlora, i en liga som vi redan suger hängpung i. Men vi har chans att snå åt oss poäng och ta oss vidare i EUROPA. Dvs mer pengar, åt en klubb som är liten, och som får skitpengar från ligan.


Så kan man också se det. Har ju som sagt ingen aning om trupperna och dess styrka, men är tveksam till att Betis ställer in dojjorna.

espelund - 2013-11-06 23:48:23

Bra rekat! Jag kör en draw-no-bet @ 1,85 (för Vitoria G är trots allt ett sämre lag).

BelminMaster - 2013-11-06 19:40:09

Wow, vilket guldkorn du hittat. Rygg är nära till hands. Får se först hur kvällens spel går :)