Speltips: Leksand - Färjestad

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2013-11-12 19:00
Land: Sverige
Liga: SHL
Odds: 2,50, 1,90
Tips: 2, ML, Över 2,5mål
Hej!

Svenska Hockeyligan gör omstart igen efter en kortare uppehåll med landslagshockey.
Vi ser idag Leksand ta emot Färjestad. 8an mot 10an. Den som hade sagt till mig att Färjestad skulle ligga på en 10onde plats efter 19 omgångar hade jag aldrig trott på. Men så är fallet nu och inte ens Färjestad verkar riktigt ha fattat vad som har hänt denna säsong. Men nog om det och börjar med hemmalaget Leksand.

Leksand gick till uppehållet med en 4-3 förlust efter straffar borta mot Brynäs efter att ha hämtat in ett 3-0 underläge. Formen på dom 5 senaste är O/F V V F F.
Leksand har en ganska svag trupp mer än storspelande Ahlsenfelt. Leksands större problem kommer när han inte levererar så väger laget väldigt lätt när motståndarna får in några enklare puckar.
Leksand har tre raka hemmasegrar, senast mot Frölunda då man vann med 2-1 efter straffar efter att ha rånat Frölunda på 2 poäng som dominerade allt och åter allt.
Leksand ligger på en 8:e plats i seriens hemmatabell med 12 poäng på 9 matcher.
Inför matchen så enligt Leksands hemsida så saknas, Joel Gistedt, Kevin Kapstad och Jens Jakobs.

Färjestad då, ja vad ska man säga om dom första 19 matcherna, fansen har stått i hopp och förtvivlan om vartannat, speciellt i hemmaspelet där laget endast tagit 9 poäng på 10 matcher och endast 2 tre poängare. Det som gör det mer intressant till dagens möte är att Färjestad spelar på bortais och där har det gått bättre då man är 8 i seriens bortatabell med 13 inspelade poäng på 9 matcher.
Färjestad kom med en seger i sista matchen innan uppehållet då laget hemmaslog Luleå med 3-0. Lagets form på dom 5 senaste är V F OV OF F.
Färjestads trupp har blivit kapad om vartannat men framförallt av Garpenlöv och Wikegård om att det är den svagaste trupp Färjestad har ställt på modern is. Men så är nog ändå inte fallet i slutändan. Till dagens möte så är alla spelare åter i spel då för nästa gången på hela säsongen var hela truppen på träning. Det viktigaste är väl att Shawn Belle kliver in i spel igen då han har varit stabil tills han blev skadad men även Stafford och Wallin är aktuella för spel. Beslut om Wallin spelas görs under dagen. Den bästa spelaren i laget har väl varit målvakten Petterson-Wentzel och även juniorspelarna så det är dags för C. Berglund o/c att kliva fram nu!

Historia lagen emellan är att Leksand vann det första mötet med 3-2 i Karlstad efter att gamla trogna Färjestadspelaren Micke Johansson slagit in 3-2 pucken. Lagen möttes en gång innan på försäsongen och även där vann Leksand med 3-2.
Innan dess måste man gå tillbaka till säsongen 05-06 innan lagen senast möttes i tävlingssammanhang och då hade Färjestad 7 segrar och 1 oavgjord på dom 8 senaste matcherna.

Ord från Färjestads tränare Leif Carlosson "Vi åker upp för att ta med oss tre poäng hem".

Till mina spel, Färjestad ligger där man inte ska ligga och kommer inte ligga där när säsongen är slut och Leksand ligger väl där man ev kan hamna när säsongen summeras men det mycket ska till. Färjestad är ett bättre lag och har en bredare trupp och måste börja ta segrar nu om inte det ska bli förändringar i ledarstaben osv. Segern mot Luleå var oerhört viktig för självörtroende och moralen i laget. Nu blickar laget bara uppåt. Får Färjestad håll på Ahlsenfelt och stopp på Patrik Hersley så är mycket vunnit i ett kokande Tegera Arena.

Jag spelar Färjestad som segrare till 2.50 på raka 2an hos Betsafe och även Färjestad som segrare inklusive övertid till 1.90 och Färjestad över 2.5mål till 2.20.
  Leksand - Färjestad
Spela på Speltips Leksand - Färjestad
Haze91 - 12 November 2013 - 08:15
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Haze91 - 2013-11-12 18:05

Jolinho
jag tycker personligen dock att du har rätt i Färjestad inte har två målvakter som klarar av att vara enbart första målvakt är rätt men att säga att PW inte har varit bra iår är en lite annorlunda tanke då han har räddat ner siffrorna markant när det är försvaret som har varit värdelöst. Du har rätt i Åberg och de yngre har velat kliva fram. Men att säga att Kyllington och Tollefsen har varit bästa backarna i laget håller jag inte heller med i. Inget i försvaret har varit bra mer än att det är kul att Kyllington tar chansen när han får den så det är faktiskt dags för försvaret att visa upp lite stake igen som i tidigare säsonger. min åsikt.

DJURET - 2013-11-12 16:47

Leif Carlsson meddelade spelarna truppen efter matchvärmningen.

# Rickard Wallin spelar från start.

- Han har meddelat att han känner sig ok och fått klartecken från vårt medicinska team. Självklart känns det bra att ha vår lagkapten tillbaka på isen, säger FBK-tränaren.

# Nye franske forwarden Charles Bertrand åker liksom J20-centern Christoffer "Foppa" Forsberg med som extraforwards.

# Christian Berglund och Martin Röymark får stanna hemma liksom backen Ludwig Byström.

- Vi åker upp med sex backar och satsar på två extraforwards, säger Färjestads coach Leif Carlsson. Med alla spelbara har vi nu konkurrens på både forwards- och backsidan.

Hur laget formeras presenteras senare

Jolinho - 2013-11-12 16:05

Den bästa spelaren har absolut inte varit wentzel dock, jag känner mitt kära FBK väldigt väl och faktum är att spelare som Nygård, Åberg , Kyllington med flera har burit FBK på sina axlar, varken Berglund eller Wallin har klivit fram, Wallin i början gjorde litegrann men nu har det stoppat. Det är på målvaktssidan och backsidan problemen har varit. Varken Wentzel eller Taylor känns inte som förstamålvakter och på backen har Kyllington och Tollefsen varit bäst hittills. Nyförvärv som Stafford och Arell t.ex har inte varit bra för fem öre. Men jag tror på mitt lag ikväll och tror och hoppas ditt spel sitter! :) Lite synpunkter bara :)

Haze91 - 2013-11-12 16:02

ja med ett 3-1 resultat till Färjestad så är dom flesta parter nöjda

silvefang - 2013-11-12 11:03

spelar under 4.5 mål i matchen samt x ordinarie tid. 2 lag som kommer ligga där nere och kämpa. 2 kandidater till kvalserien näst år. ett riktigt bottenmöte..


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
00:00  Långtidsspel: MVP grundserien
Basket - NBA - James
5.50
00:00  Långtidsspel: Missar slutspel
Basket - NBA - 76ers
2.50
01:30  Detroit - Tampa Bay
Ishockey - NHL - D. Larkin göra poäng
1.85
01:30  Detroit - Tampa Bay
Ishockey - NHL - Under 6,0 mål
1.72
02:30  Titans - Colts
Amfotboll - NFL - Under 48 poäng
1.70
14:00  Copil - Struff
Tennis - ATP Stockholm - Tiebreak
2.10
16:00  M Ymer - M Zverev
Tennis - ATP Stockholm - Yme hcp +4,5 games
1.91
19:00  Jönköping - Växjö
Innebandy - SSL - 2 hcp -2,5
1.84
20:45  Manchester City - Napoli
Fotboll - Champions League - 1
1.60
20:45  Man City - Napoli
Fotboll - CL - 1 asian hcp -1,5
2.48
02:00  Cavaliers - Celtics
Basket - NBA - 2 hcp +3,5
1.90

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming