Efter vad jag upplevde igår så vet jag inte riktigt vad man ska ta sig till. Men att inte HV 71 har DÖDAT matchen efter 15 minuters spel, det är alltså helt overkligt.
Fick söka mig till Jönköpings-Posten för att få lite medhåll.

"HV71 rivstartade, spelarna såg heltända och laddade ut efter landslagsuppehållet och när Toni Rajala tryckte in 1-0 efter bara 29 sekunder blev det signalen till en kraftfull anstormning.
HV kunde - borde - ha gjort ett par mål till redan under de första fem minuterna, men 2- 0 efter 15 minuter kändes ändå hur stabilt som helst"

Sedan fick Gnaget ett psykologiskt jävla mål i slutet på den första perioden vilket betydde ridå för detta svagsinta smålandsgäng.
Tärande.

Fortsätter hur som helst att försöka skörda i de södra delarna av landet. Jag tycker att vi har ett 50/50-läge här. Att dra en kort ur en kortlek och det blir vinst på samtliga svarta. Typ så.

Oskarshamn stod för en väldigt bra insats i den första matchen efter uppehållet när Rögle besegrades hemma.
Finns väldigt mycket att plocka med ned till Karlskrona, vilket kan behövas då bortaspelet har varit under all kritik hittills.
Oskarshamn vet också hur man besegrar detta fantastiska Karlskrona. Efter fem omgångar så hade Karlskrona 15 poäng och 24-3 i målskillnad. Det är den värsta starten ett lag troligtvis någonsin har gjort i hockeyallsvenskan.
Men, i den sjätte fighten så väntade Oskarshamn i Oskarshamn. Och där kom säsongens första förlust.
Det här minns så klart gubbarna i bortalaget och det plus den fina insatsen senast, det gör Oskarshamn till en svår nöt att knäcka för Karlskrona den här aftonen.

För om IKO gjorde det väldigt bra senast, då kom KHK inte alls ut ur startblocken borta mot Malmö.
Och det har säkert satt lite griller i skallen på spelarna. För det var inte bara det att man fick störsmörj med 5-0, nej, SAMTLIGA mål kom i spel 5 mot 5, vilket är väldigt oroväckande. Går ju annars alltid att skylla förluster på att man tagit en massa dumma utvisningar, men det fungerar ju knappast nu.

Ett Oskarshamn som kommer till matchen med tillförsikt mot ett, kanske, lite konfunderat Karlskrona.
Kan det vara så att Oskarshamn lite kaxigt sticker upp och gör matchens första poäng? Jag håller det inte alls för otroligt och skulle faktiskt, efter förutsättningarna, säga att det är 50/50 gällande den grejen den här kvällen.
Och då blir ju 2,80 väldigt, väldigt bra.
Att Karlskrona sedan vänder på steken och cementerar Oskarshamn dåliga bortaform, det bryr jag mig inte det minsta utav ...