Speltips

Speltips Island - Kroatien

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-11-15 20:00 Spela här

Speltips Island - Kroatien
Land: Island Liga: VM-kval
Odds: 1.66 Speltips: Island ö0,5 mål
2013-11-15 20:00 Island - Kroatien Island ö0,5 mål 1.66 Polsater

bet365 livestreamar matchen online och i mobilen.

Island ö0,5 mål/ Kroatien att hålla nollan "nej" spelas till 1.66 på bet365 . Finns under fliken mål - håller nollan på bet365 . Insats: över medel.
Har hittat detta spel på bet365 och WH till 1.66, vilket är det högsta odds jag hittat. Så om någon hittar högre - skriv gärna nedan.

Så här slutade lagen i sina kvalgrupper:

2. Island 10 5 2 3 17-15 17
2. Kroatien 10 5 2 3 12-9 17

Island hade följande rad på hemmaplan: 3-0-2
Kroatien hade följande rad på bortaplan: 2-2-1

Det här är alltså första mötet av två i dubbelmötet mellan Island och Kroatien.

Talar för isländskt mål:
– Matchen spelas i Reykjavik klockan 20.00 på fredagskvällen. Väderprognosen pekar på en temperatur runt nollan och lite snöfall. Vikingaväder!
– Island är starka hemma. I EM-kval-sammanhang har man gjort mål i åtta av de senaste nio hemma på Island. I VM-kval-sammanhang blev man nollade mot Schweiz för ett drygt år sedan, men annars får vi backa till 1997 när de senast blev nollat på hemmaplan, vilket innebär att man gjort mål i 20 av de senaste 21 matcherna på hemmaplan i VM-kval.
– Islands är bättre än på länge (någonsin?) offensivt. Nio mål på de fyra sista bortamatcherna i VM-kvalet (Albanien, Slovenien, Schweiz och Norge). 17 mål på tio matcher i kvalet.
– Kroatien släppte in mål i samtliga bortamatcher i VM-kvalet, vilket gör att man släppt in mål i åtta raka bortamatcher i VM-kval. Även i EM-kval släpper man ofta in mål borta (fyra av de senaste fem i det kvalet). I alla sammanhang har man åtta raka matcher med insläppt mål.
– Lite oroligt i Kroatien då förbundskapten Igor Stimac fick kicken för en månad sen efter en svag avslutning av kvalet. Tabellraden 0-1-3 på de fyra sista VM-kvalmatcherna blev droppen.
– Island har i den här matchen inget att förlora. Dessutom måste få med sig ett resultat för att returen ska leva. Inför en entusiastisk hemmapublik har kvalmaestro Lagerbäck stora möjligheter att få till det. Såna här matcher älskar han. Är i den sköna situationen att man kan gå ut och spela avslappnat inför hemmapubliken i ett dubbelmöte där alla räknar med att Kroatien ska ta sig vidare.

Talar mot:
– Det ska ju inte stickas under stol med att Kroatien har det bättre laget på papperet.
– Dessutom, står sig 0-0 länge kan det bli så att Lagerbäck drar tillbaka sina trupper för att inte riskera att släppa in ett bortamål.
– Lagerbäck är en slug rackare. Han har naturligtvis en plan för hur han vill att det här dubbelmötet ska utveckla sig. Kan tänka mig att en viktig del i det här är att hålla tätt bakåt på hemmaplan, vilket kan innebära att man "nöjer" sig med 0-0 och hoppas kunna störa Kroatien borta.

Kommentar:
Island är skadefritt, vilket innebär att man kan ställa en rätt vass elva på benen. Mycket kretsar kring Gylfi Sigurdsson, Tottenham. Men det finns en hel del andra vassa spelare utspridda i diverse klubbar i Europa. Kolbeinn Sigborsson från Ajax är exempelvis gjort mål i fem raka landskamper. Helt klart är Kroatien favoriter i det här dubbelmötet, men Island ska inte räknas bort. Känns som att Island är bättre än någonsin medan Kroatien inte är riktigt lika vassa som för ett par-tre år sedan, framför allt på bortaplan. Kroatien har också mycket vassa spelare framåt så att de gör mål känns troligt, trots att Lagerbäck alltid poängterar vikten av att hålla nollan i hemmamötet när det är dubbelmöte. Lagerbäck vet att han behöver få med sig resultat härifrån och det tror jag att han kommer få också. I ett iskallt Reykjavik där Island spelar en landslagsmatch som betyder mer än någon match de spelat på väldigt länge känns det som att publiken kommer bära fram sitt lag oavsett resultat på tavlan. Mot ett Kroatien som har gjort dåliga resultat på slutet, har en ny manager och i princip har allt att förlora i det här dubbelmötet har Island toppchans att hitta nätet. Kroatien har sina främsta spelare på offensiva positioner i kreativa roller.


Tänkbara elvor:

Hannes Þór Halldórsson
Eggert Gunnþór Jónsson — Kári Árnason — Ragnar Sigurðsson — Ari Freyr Skúlason
Jóhann Berg Guðmundsson — Aron Einar Gunnarsson — Birkir Bjarnason
Eidur Gudjohnsenn — Gyli Sigurdsson
Kolbeinn Sigþórsson

Stipe Pletikosa
Darijo Srna — Josip Šimunić — Vedran Ćorluka — Dejan Lovren
Ivan Rakitić — Luka Modrić — Niko Kranjčar
Ivica Olić — Eduardo — Mario Mandžukić

Tycker även Island ö1,5 till 4.33 gånger pengarna är intressant till en lägre insats.

@nokkan21

Polsater - 14 November, 2013, 19:36

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Pettson - 2013-11-15 17:06:31

sugen på överspelet här: ananrs ö2.5 island+blgm Sverige+dnb Frankreich

Jonas O. - 2013-11-15 13:47:56

Jag är sugen på ettan med.,

Rob72 - 2013-11-15 08:43:00

Ser intressant ut. Håller med om att det som talar emot reken är Lagerbäcks slughet och misstänkta ovilja att ha med sig baklängesmål i returen. 1.68 finns på Unibet som även erbjuder 4.25 på Ö1.5 hemmamål.

Phillefjonk1 - 2013-11-15 00:54:58

Bra rek. Kommer dock nöja mig med Island 1X till 1.9!!!