Speltips: Sverige-Portugal

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2013-11-19 20:45
Land: Internationell
Liga: VM Kval
Odds: 1.91
Tips: BLGM
Som ni ser redan vid första anblicken av reken är det inte den mest positiva av förutseelser vad gäller Sveriges chanser till avancemang. Att släppa in mål på hemmaplan efter 0-1 borta är ingen drömsits på något sätt. Inte heller omöjligt på något sätt men ja, jag tror att detta blir tufft och jag tror framförallt att vi både lyckas släppa in mål och göra mål, alla förutsättningar pekar mot detta.

Sverige var visserligen nära att hålla nätet bakom Isaksson tomt under 90 plus tillägg i Portugal men om sanningen ska sägas så var det många gånger mer tur än skicklighet och pålitligt och stabilt försvarsspel som ingav förtroende inför en returmatch.

Försvarsspelet har ju under väldigt lång tid varit Hamrens akilleshäl och det är snarare tack vare än frejdig offensiv och en Zlatan i absolut toppform som vi har lyckats att ta oss så här långt som vi gjort och inte tack vare taktiskt och tajt perfektion som traditionellt har varit fallet för blågult.

Det har varit rulians i mittförsvaret och jag har väldigt svårt att se att man skulle ändra på några positioner längst bak inför returmötet och då lämnas vi återigen med en Antonsson som såg fullständigt vilsen ut under samtliga spelade minuter i första mötet (och jag tror inte det skulle bli speciellt mycket bättre eller stabilare om man ändrar nu heller). Vi lämnas dessutom med två halvtaskiga ytterbackar som snarare har styrkorna offensivt än defensivt och vi lämnas framförallt med ett Portugal som kommer att göra allt för att gå för ett gjort mål för att därmed göra Sveriges uppförsbacke ännu brantare och längre snarare än vad det kommer försöka hålla 0-0 i 90 minuter och riskera en bicycletas eller over head kick från Zlatan på tilläggstid.

Sveriges offensiv är som sagt dock tämligen fruktad och vi vaskade, framförallt i första halvlek, fram ett par högkvalitativa chanser och med marginalerna på vår sida hade vi kunnat lämna Lisabon med ett 1-1 eller 1-2 resultat i baken istället för ett mycket sämre 0-1.

Sverige har gjort 11 mål på sina 4 senaste hemmamatcher. Det är otroligt imponerande. Vad som dock inte är lika imponerande är att vi har släppt in 8. Om man räknar bort mötena i Portugal (där vi som bekant innan förra mötet hade riktigt fin statistik på dem) ser det inte lika bra ut.Vi har bara nollat Portugal en gång i dessa möten och vi har dessutom även besegrat dem en gång medans vi har fått stryk 3 och spelat 2 oavgjorda.

Portugal har gjort mål i 9 av sina 10 senaste bortamatcher och ofta dessutom fler än 1. De är i besittning av spelartyper som inte på något sätt har något emot att spela på kontring och hugga som sydeuropeiska kobror när lägena dyker upp (om det nu finns några kobror där, vad vet jag, men vad jag vet är att Nani och Ronaldo finns på kanterna). Portugal har dessutom gjort mål i sina 13 senaste matcher och då har man ändå mött exempelvis Holland och Brasilien.

1.91 för båda lagen att göra mål hos William Hill anser jag oerhört bra och jag tror att det kommer sänkas ordentligt innan det är dags för avspark.

Lycka till lads, OCH SVERIGE!
Twitter: @RalleArvid
  Sverige-Portugal
Spela på Speltips Sverige-Portugal
RalleArvid - 18 November 2013 - 14:56
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
12:50  Boll - Tsuboi
Bordtennis - World cup - U91.5 bollar
1.83
14:30  Chuan - Shibaev
Bordtennis - World cup - Chu Hcp -1.5
1.72
15:15  Luleå - Växjö
Ishockey - SHL - 1
2.80
15:15  Frölunda - Skellefteå
Ishockey - SHL - 1
2.25
16:00  Manchester City - Burnley
Fotboll - Premier League - 1 asian hcp -2,5
1.88
16:00  Barnsley – Hull
Fotboll - Championship - 1
2.90
16:00  Stoke - Bournemouth
Fotboll - Premier League - 1
2.17
16:45  Lopp 6: Bula Bula Am
Trav - Örebro - Plats
2.35
18:30  Valencia - Sevilla
Fotboll - La Liga - 1
2.00
20:45  Napoli - Inter
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp +1,0
1.88
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65
16:15  Celta Vigo - Atletico Madrid
Fotboll - La Liga - 2
2.05
20:45  Lazio - Cagliari
Fotboll - Serie A - 1, asian hcp -1,5
1.80

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming