Speltips

Speltips Sverige - Portugal

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-11-19 20:45 Spela här

Speltips Sverige - Portugal
Land: Sverige Liga: VM-kval
Odds: 2.50 Speltips: Pepe varnad
2013-11-19 20:45 Sverige - Portugal Pepe varnad 2.50 Polsater

Kan inte motstå att spela att Pepe blir varnad i den här matchen.
Pepe får gult kort: 2.50 på Betsafe spelas med låg insats.

2.50 är inte ett kanonodds på att en spelare ska bli varnad, men när det gäller Pepe så går det inte att låta bli, trots att jag tycker hans rykte som galning är lite överskattat. Hursomhelst, Pepe och Arbeloa är två riktiga favoritspelare när det gäller att spela på varningar och nu gör jag det igen.

Howard Webb dömer matchen. Han snittar ungefär tre varningar per match totalt sett, men sett till i år är snittet i Champions League högre. På tre matcher har han delat ut 4, 4 och 5 varningar. På 104 internationella matcher, dvs landskamper, CL osv snittar han drygt fyra gula kort per match. Har dessutom en benägenhet att ge fler varningar till bortalaget, vilket kanske är naturligt, men ändå värt att nämna.

Pepe som spelartyp behöver väl inte direkt någon förklaring. Nu är det en rejält viktig match och han kan dra på sig ett gult kort till stor del utan konsekvenser mer än att han blir "foulad". Sverige lär åtminstone försöka anfalla här vilket leder till fler tajta dueller med Zlatan, vilket i sin tur ökar risken för att Pepe ska ta ett gult. Med tanke på matchens dignitet och vilken het spelare Pepe är kan jag verkligen se han bli varnad på flera olika sätt. En kapning, maskning, frustration över att Sverige eventuellt har vänt, en taktisk varning för att stoppa farligt anfall och så vidare. Första matchen var inte så het, men oavsett utgång lär det bli hetare här med tanke på hur mycket som står på spel.

Om man tittar historiskt så får Pepe ett gult kort ungefär var fjärde/var femte match (11 varningar på 56 matcher i landslaget, vanligare med varning i klubblag). Sett enbart till den statistiken är det här oddset lågt. Men sett till matchens dignitet tycker jag det finns värde. Innan Sverigematchen hade Pepe fått varning i tre raka och fyra av de senaste fem tävlingsmatcherna med Portugal.

@nokkan21 på Twitter.

Polsater - 19 November, 2013, 01:05

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!