Frölunda tar ikväll emot HV71 i Scandinavium!

HV71 har efter den mycket tveksamma starten börjat spela bärre! Och man har nu vunnit 5 raka matcher! Men Frölunda är inte sämre dom! Dom är placerade 2:a just nu i SHL efter överlägsna Skellefteå! Man har vunnit sina 4 senaste matcher!

Frölunda har vunnit dom två tidgare mötena lagen emellan i år, 4-0 hemma i Scandinavium och 2-4 borta i Kinnarps. Frölunda har ingen spelare i år som sticker ut speciellt mycket, utan man spelar som ett lag, och det med framgång! Till skillnad från HV som verkligen lever på mycket duktige Rajala!

Frölunda ligger 3:a i Hemmatabells statistiken efter Skellefteå och Linköping, och på sina 12 hemma matcher i år har man bara släppt in 22 mål! Frölunda i år känns riktigt stabilt ända ifrån målvakt fram till forwards!

HV71 är näst sämst i hela SHL på borta plan, endast Linköping är sämre. Man har på sina 10 borta matcher släppt in (41) mål! Solklart mest utav alla lag! Och man har totalt på sina 22 matcher släppt in 73 mål!
Man snittar alltså 3.31 insläppta mål per match, och det är till och med sämre än Örebro! (Herregud!)

Frölundas 5 senaste matcher:
AIK - Frölunda
2:6
Frölunda - Växjö
2:1
Luleå - Frölunda
1:3
Frölunda - Linköping
4:3
Leksand - Frölunda
2:1 (E.S)

Frölunda har på sina 5 senaste matcher gjort 16 mål och släppt in 8, man snittar alltså ö3 mål framåt per mach och u2 insläppta per match! En spelare som haft det lite tungt i Frölunda är John Klingberg, men han har gjort mål i båda mötena mot HV i år, kanske gör han det ikväll igen!

HV71:s 5 senaste matcher:
HV71 - Växjö
4:3 (OT)
HV71 - Luleå
3:2
HV71 - AIK
4:3 (E.S)
MODO - HV71
2:3
HV71 - Brynäs
3:0

HV har gjort 15 mål framåt på sina 5 senaste och har släppt in 10, alltså någorlunda sämre "mål" stats än Frölunda. Men med tanke på att Frölunda har haft lätt för HV i år och när HV dessutom släpper in så mycket mål så tycker jag att @2.25 på Frölunda är för bra för att blunda för!

2/5 Units.

Följ @RoK_Neewbiee på twitter :)

This is the stats tab
This is the post tip