Herrenveen reserver - FC Groningen reserver ska spala ikväll i Beloften Eredivisie på Abe Lenstra Stadion.

I Lördags när Heerenveens A-lag spelade match på Arenan så fick dom kritik ifrån många eftersom gräset var så dåligt. I ligor som Eredivisie är det kanske inte så konstigt när vi nu tagit oss in på början av December, och om inte gräset är som det ska va ikväll har jag svårt att se Heerenveen vinna över serie ledande Groningen!

Liga tabell.
1 Groningen 9 5 4 0 15:9 6 19
4 Heerenveen 9 5 2 2 24:14 10 17

Groningen har bara släppt in 1 mål per match i ligan, men man ska ju nu spel mot mål glada Heerenveen, och Heerenveen kommer nog göra mål ikväll, det tror jag, det ska vi inte ta under stolen. Men jag tror absolut på att Groningen kommer göra (minst) en balja!

Groningen har nämligen gjort mål i alla sina matcher den här säsongen, och man har inte förlorat en ända match än. På bortaplan har man 2 vinster och 2 oavgjorda på fyra spelade matcher, på dom fyra matcherna har man mötit två andra topplag, NEC och Helmond, ändå har man inte förlorat.

Heerenveens fem senaste matcher:

Fortuna - Heerenveen
1:3
Heerenveen - Zwolle
4:2
Vitesse/AGOVV - Heerenveen
2:2
Heerenveen - ADO Den Haag
3:1
NEC - Heerenveen
2:0

Heerenveen har vunnit 3 av dom 5 senaste matcherna, men man förlorade borta mot NEC, det NEC som Groningen spöade med 1-2 på bortaplan.

Groningens fem senaste matcher:

Groningen - Zwolle
2:1
Vitesse/AGOVV - Groningen
3:3
Groningen - ADO Den Haag
2:2
NEC - Groningen
1:2
Groningen - Heracles
1:1

Gemensamt för Heerenveen och Groningen är att dom fyra senaste matcherna har slutat med över 2.5 mål i matcherna, men blr det målkalas ikväll när två av dom bästa defensiva lagen möts.. Tveksamt! Men tycker att X2 på Groningen till @1.80 är ganska så jätte högt då jag tycker att det är 50/50% chans på att Groningen till och med vinner matchen.

Men för att vara på den ännu lite säkrare sidan så spelas X2!

Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip