Speltips AIK - Linköping

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2013-12-03 19:00
Land: Sverige
Liga: SHL
Odds: 2,35
Tips: 2
Hello! Båda lagen gör mål i Lazio - Napoli satt efter redan 26 minuter så man behövde inte ens bli nervös så det var skönt!

Idag så byter jag liga igen och hoppar över till hockeyn och ser ett skadedrabbat AIK ta emot LHC på gamla slitna Hovet.

AIK som i förra omgången tog en liten oväntad seger borta mot Frölunda efter ett strålanda försvarsspel trots att tunga namn som Janmark-Nylen och Carlsson inte kom till spel. Värt att notera är dock att Frölunda var oerhört nonchalanta i försvaret och AIK tvekade inte att ta tillvara på lägena dom fick.
Annars så befinner sig laget på en 11:e placering i ligan med 3 poäng upp till LHC på 9onde plats och HV på 10onde.
På lagets 5 senaste så har man mäktat med att vinna 2 matcher och förlorat 3.
Hemmaspelet har väl varit sisådär man har vunnit lika mycket som man har förlorat på hemmarinken och har efter 12 hemmamatcher inkasserat 18 poäng med 6 segrar varav 2 på övertid/straffar och 6 förluster varav 2 på övertid/straffar och har en målskillnad på 37-38. Vilket ger ett snitt på 6,25 mål i hemmamatcherna. Och laget gör ungefär 3,0 mål per match och släpper in 3,1 mål.
Lagets senaste hemmamatch så föll man mot Brynäs med 5-2 efter att ha tagit ledning efter att Brynäs Greg Scott skickade in pucken i egen målbur. (ni har säkert sett det redan) AIK tyckte dom var förtjänta av poäng i matchen men av det jag såg så var tre pinnar till Gävle mer rättvist.
Läget i AIK då? Dessa testas på värmningen under dagen om dom kommer till spel:
26 Mattias Janmark, sjuk
90 Christopher Aspeqvist, magsjuk
91 Björn Melin, Lower body
SAKNAS
17 Fredrik Carlsson (hjärnskakning)
27 Edgars klavins (utlånad Timrå IK)
AIK har annars stora ekonomiska problem och nu senast så gick laget back och förra året så gick man 4.8 miljoner minus och nu gör klubben allt för att inte det ekonomiska ska drabba spelarna så avstår nu VD'n Peter Birath lön.

Linköping, i förra omgången så tvålade man dit Leksand med 4-1 efter att fått en drömstart med en 2-0 ledning i första men när Leksand reducerade till 2-1 så tog LHC timeout och det väckte upp laget ordentligt och kunde reda ut anstormingen från Leksand och tillslut vinna med 4-1.
Lagets placeras annars på en 9onde plats och har 4 poäng upp till 8an Färjestad och som sagt bara 3 ner till AIK på kvalserieplats.
Lagets form på dom 5 senaste börjar se lite roligare ut då man har tagit 1 seger och förlorat 4 och annars bara 2 segrar av dom 11 senaste.
Linköping borta är dock ingen bra kombination hittills iår då laget ligger toksist i bortatabellen och har endast tagit 10 poäng på 13 matcher och med statistiken 3 segrar varav 1 på övertid/straffar och 10 förluster varav 2 på övertid/straffar och en målskillnad på 31-42 vilket ger ett snitt på 5.6 mål per match och laget gör framåt 2.3 och släpper in 3.2 mål per match.
Läget i LHC är att efter seger matchen mot Leksand så släppte laget nyheten att två nya spelare anländer till klubben. Före AIK och Färjestad spelaren Kent McDonell gör comeback i SHL och AHL-backen Mark Matheson. Dessa blir dock spelklara när alla papper är på plats och rätt ifyllda. (vet ej om det blir klart innan nedsläpp) Annars ställer laget upp med samma lag som senast mot Leksand förutsatt att alla är friska.

Historia lagen emellan:
Sen AIK kom tillbaka till SHL så har lagen möts 17 gånger och av dessa så det slutat med 11 Linköping segrar och endast 6 AIK segrar.
Lagens 5 senaste möten har slutat med 4 Linköping segrar med en målskillnad på 11-5.
Lagen har möts 2 gånger denna säsong och det har slutat med 2 segrar för östgötarna varav den senaste vann laget i Cloetta Center med 3-1 och den innan på Hovet med 3-2 efter straffar.

Jag spelar Linköping som segrare i detta möte då AIK har fokus på andra saker än det sportsliga och att laget är oerhört styrda av att Janmark, Melin och Larsson levererar och spelar stabilt annars är man ganska tafatta.
Linköping kommer stärkta från segern senast och laget är för bra för att ligga där man ligger och nu har man en oerhörd god chans att rycka ifrån lagen nedanför sig i denna 6 poängsmatch.

Nej jag lirar LHC som segrare till 2.35 på Unibet. Vill man vara lite säkrare så finns det vinnare inklusive övertid och straffar till 1,80.

EDITERAD 2013-12-03 13.28:31
Spela på AIK - Linköping hos Unibet
Spela nu
Haze91 - 3 December 2013 - 13:28
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Freddan - 2013-12-03 15:51

1x spelat, men förmodligen vinner AIK rak dom kommer rida på det fina soel man visade upp mot Frölunda

stevieee - 2013-12-03 12:28

Pratade med Erik Lindhagen igår och han berättade att dem är påväg upp och det var skönt att dem hade AIK idag då dem brukar ha lätt för AIK!

2,40 bet365 taaaaaaget!!

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: