MATCH UPPSKJUTEN

Det var ett tag sen jag plitade ner en rek här, så varför inte göra det en dag som denna när utbudet är snålt och abstinensen så sakteliga börjar väckas?

Jag har idag valt att titta på en cupmatch i vårt kära grannland Danmark, där AGF Aarhus tar emot AaB Aalborg.

Hemmalaget AGF ligger på en 6e plats i ligan med 22 inspelade poäng på 17 matcher, medan bortalaget AaB placerar sig på andra plats med 29 poäng. Aalborg är i ett riktigt stim och har inte förlorat på nio raka matcher, 6-3-0 är deras facit. AGF har blandat och gett så deras facit de senaste nio matcherna kan skrivas som 5-1-3.

Jag är dock inte intresserad av att spika något av lagen, då mötet känns tämligen ovisst inte minst då det handlar om en cupmatch. Däremot förväntar jag mig en ganska målrik tillställning.

Detta grundar jag dels på följande statistik. 7/10 av AGFs senaste hemmamatcher har innehållt minst tre mål, medan 9/10 av AaBs senaste bortamatcher har innehållt minst tre kassar. Två av de tre senaste mötena lagen emellan har även de gått över linan.

När vi tittar på skadeläget så ser vi att båda lagen har defensiva avbräck. AGF Aarhus saknar Rasmussen (16/0 förste målvakten), Kure (14/0 back), Oduro (10/0 back), Eckersley (1/0 back) och Abu (0/0 mittfältare). Ganska tunga försvagningar i defensiven med andra ord.
Hos Aalborg saknas den ordninarie backen Ahlmann (15/0) samt mittfältaren Augustinussen (12/0).

Så mina incitament för att lägga ett överspel på den här matchen är enkla. Dels är det två anfallsglada lag som gör mycket mål framåt men därmed också släpper in en del. Dels har de båda gängen ett antal defensiva avbräck. Jag har också bilden av att cupmatcher har tendensen att kunna bli rätt målglada historier, förhoppningsvis stämmer det idag om inte annat.

Så mitt spel blir alltså över 2.5 mål i matchen @1.78 gånger degen. Rygga gärna så jobbar vi in den! Peace!



EDITERAD 2014-12-30 15.46:24

This is the stats tab
This is the post tip