Allsvenskan Norra är serien där alla slår alla, och det antingen med ett par bollar eller efter övertid.

I dagens enda match, där Balrog gästar Haninge, finns det inte många saker som inte pekar åt samma håll.
Det enda skulle vara Micke K:s återkomst till de svartvita. Samtidigt är jag osäker på om årets upplaga av Balrog spelar på ett sådant sätt som gör att han kommer till sin rätt.

I förra årets match lagen i mellan på Torvallas svårkontrollerade parkett stängde Haninge ned Balrog totalt. När Balrog väl kom till avslut stod "Chippen", som på senare år gått från att vara något av en lägre medelmåtta till en av Allsvenskans fem bästa målvakter, ivägen.
Det mötet slutade i alla fall 4-4, vilket även var resultatet när lagen möttes i Botkyrkahallen för ett par månader sedan. Gemensamt för de tre senaste mötena har i alla fall varit att Haninge bara står och väntar in misstag och kontrar effektivt. Den största anledningen till det spelsättet förra säsongen var deras undermåliga försäsong, där endast 6-7 spelare deltog på den för Haninge-baserade lag klassiska fysplatsen - Rudan.
I år var inte uppslutningen vad man kanske hade hoppats på heller, men laget har en mycket bättre grundform. Patrik Andersson kan nog anses vara tillbaka på allvar även när det gäller fysisk form efter sin långvariga skadefrånvaro.

I andra buren återfinns min ersättare, L Orrmo, som jag tycker varit Balrogs bästa spelare hittills den här säsongen. Trygg, stor, bra fysik och ändå väldigt rörlig. Vanligtvis saknas ju någon av dessa egenskaper. En sista polering på speluppfattningen så tror jag att han kommer att återfinnas i ett SSL-lag inom kort.

Med respekt för Balrog vill jag inte gå ut med vilka som saknas, men dessa skador kan eventuellt göra det hela lite mer problematiskt.
Bortalaget spelar för övrigt på ett helt annat sätt än förra året, då taktiken gick ut på mycket bollinnehav och hänsynslös press i försvarszon. Nu spelar man mycket smartare sett till resurserna, och kommer till aningen färre skott, men ändå fler högkvalitativa målchanser.

Haninge har en av seriens bästa förstalinor, ledda av Patrik Schantz och Andersson.
Få lag känner varandra lika bra i serien som dessa, så det är såklart ingen nyhet och troligtvis något som Balrog kommer fokusera på att stänga ned.
Med ovan i åtanke, Haninges låga försvarsspel och Balrogs utgångsläge inför eftermiddagens drabbning så känns det som att det kommer bli en väldigt jämn tillställning. Detta stämmer ju såklart för de flesta matcherna i den här serien, men när krysset betalar sju(!) gånger pengarna så finns det ingenting att tveka på.

Med förflutet i båda klubbarna de senaste åren, men ändå mer sympatier för Balrog, så hoppas jag självklart på tre fina poäng för bortalaget.

Spel: X
Troliga resultat, i ordning: 4-4 5-4, 5-5.
Insats: 3 u

UPPDATERING:
Balrog saknar som sagt två spelare, plus ännu en som testas sent.

Haninge saknar definitivt Oliver Borgqvist pga sjukdom. Även P Ejderfjäll och Mackan Johansson är osäkra till spel pga skada.

Lite rolig kuriosa för att påvisa hur jämn serien är, så behöver vi bara ta resultaten från föregående runda: https://pbs.twimg.com/media/Baeo7t1IQAApxdV.jpg:large


EDITERAD 2013-12-07 12.47:59

EDITERAD 2013-12-07 12.48:07

This is the stats tab
This is the post tip