Speltips Örebro - AIK

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2013-12-12 19:00
Land: Sveige
Liga: SHL
Odds: 2,10
Tips: 1
Hello! Var ett tag sen en rek kom från mig, den senaste så sprack underspelet 4,5 mål i Leksand - Modo med ett då det slutade 3-2 efter att det bara sa pang pang pang i sista 5 i första perioden då Leksand gick från 1-0 till 3-1 men så kan det gå.

Nu är det fullomgång i dagens SHL och jag tycker nog mig att hitta den mest intressantaste matchen i omgången, Örebro mot AIK hemma i Berhn Arena.
Då lagen ligger på sista, 12:e respektive näst sist 11:e plats.

Örebro som i senaste gången lagen möttes så fick Patrick Ross nog och lämnade skutan efter en förlust med 1-7 och efter 12 raka nederlag.
Vad har hänt med Örebro sen dess? Jo laget har på tagit 12 poäng på de 8 senaste matcherna och har tagit poäng i 4 av sina 5 senaste matcher. Formen på dom 5 senaste är 2 segrar och 3 förluster varav 2 på övertid/straffar.
Närmast kommer man från en 3-2 förlust borta mot svårslagna Frölunda efter en bra insats och fick en rejäl ökning i självförtroende efter att ha smakat in kvitteringen med endast 16 sekunder kvar av matchen, och var oerhört nära att avgöra i förlängningen men fick se sig besegrade efter straffslaget.
Innan dess så slog man Linköping hemma med 2-1 och det gjorde att laget har två raka segrar på hemmais och nyförvärvet Anttilla är oerhört bra för Örebro.
På hemmaplan så har Örebro tagit 18 poäng av sina 35. Man har vunnit 5 matcher inklusive 1 via övertid/förlängning och har 9 förluster varav 4 på övertid och har en målskillnad på 31-33.
Enligt Kenta Johansson tränare i Örebro säger han "Lagets tränare ser tillbaka på en överlag bra insats. Dessutom ser han den sena kvitteringen som en vunnen poäng, vilket gör att man tar sig an morgondagens prövningar vid gott mod."
Örebro har inga skador mer än Viktor Ekbom annars tas laget ut under dagen.

AIK som kommer från en 3-2 seger över Modo efter förlängning i en ganska konstig match där många kommentatorer sa att AIK inte spelade bra och hade man mött Modo i ett bättre självförtroende så hade man slagit AIK.
Annars så har AIK på sina 5 senaste tagit 7 poäng och vunnit 3 av 5 matcher.
Även på bortaplan så har AIK spelat bra på sista tiden man i senaste bortamatchen slog Växjö med 4-3 efter straffar, men som sagt mycket tack vare Daniel Larsson och ett bortdömt mål i mitten på tredje vid ställning 2-2.
AIK har som sagt stora ekonomiska problem och har inte gjort som de andra bottenlagen värvat in spelare som ska vända på trender och få in positiva saker osv.
Man kommer nog att få använda sin trupp som man har och den håller nog inte högre upp än där man ligger för stunden. Det gäller för AIK att Larsson håller ihop sitt spel och att femman men Melin, Janmark och Ramstedt.
På bortaplan så har AIK tagit 15 poäng och befinner sig på en 10onde plats i bortatabellen. Man har lyckats vunnit 5 matcher varav 2 via övertid/straffar och förlorat 10 varav 2 på övertid/straffar och en målskillnad på 31-41 på 15 matcher.
Till kvällens möte så är fokus på att det är "viktigt att hålla ihop laget. Ska vi sätta press, då gör vi det med hela laget, ska vi ta hem och styra så gör vi det också med hela laget."
Spelare som saknas till kvällens möte:
4 Fredrik Svensson
17 Fredrik Carlsson (hjärnskakning)
21 Christian Sandberg (ljumske)
27 Edgars Klavins (J20)

Lagen har mötts 3 gånger iår med tre AIK segrar med resultaten. Senaste först
7-1 hemma
4-1 borta
3-1 hemma

Jag tror därmed ett nyväckt Örebro med den nya rösten av en erfaren Kenta Johansson ska kunna besegra AIK i lagens fjärde möte för säsongen då hemmaplanen är oerhört viktig och Örebro har bra stöd på den trogna hemmapubliken.
Får laget bort Melin kedjan så är mycket vunnit och lyckas man hitta håll på D. Larsson så ska laget vinna då man är ett bättre lag än AIK.
Med hemmaplan och en sån viktig match så tror jag ÖHK går segrande ur detta möte.
Jag spelar hemmaseger till 2,10 på Unibet.

Spela på Örebro - AIK hos Unibet
Spela nu
Haze91 - 12 December 2013 - 15:55
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Mackan12 - 2013-12-12 18:42

Haze91 du har övertygat mej. Kollat något på NHL?

Haze91 - 2013-12-12 16:13

Jag tror Färjestad vinner kvällens möte hemma mot Växjö, lite skador i laget och en bra stämning och har två raka segrar efter att Andreas Johansson fick gå och in med Claes som assisterande tränare är inte fel. Han vet hur man tränar Karlstad's stolthet.

Mackan12 - 2013-12-12 16:03

Som vanligt imponeras man av dina rekar. Blir rygg på denna.
Tror på FBK med vad tror du om den?

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: