Hello! Ja Brynäs gjorde proceduren kortvarig med AIK och förnedrade hemmalaget på Hovet med hela 8-1. Juluppehållet kommer nog vänligt för AIK.

Idag så är det svårt att hitta bra utbud men jag tycker mig ändå få känslan på MIF Redhawks som idag tar emot ett Troja/Ljungby med tung form.

Malmö har blandat in sig i toppstriden i årets Hockeyallsvenska och laget befinner sig på en 4:e plats med 50 poäng på 28 spelade matcher och man har 7 poäng upp till Västerås på 3:e platsen som har 2 matcher mer spelade och spelar en tuff match hemma mot Djurgården idag.
På sina 5 senaste så har man tvålat dit BIK Karlskoga (3-5) på bortais och Djurgården (vände 1-2 till 4-2 sista 5 i tredje) hemma och har 3 segrar och 2 förluster och tagit 9 poäng av 15 möjliga.
Laget kommer närmast från en 3-2 seger hemma mot Asplöven då man vände 0-1 till 2-1 och smakade in 3-2 med mindre än 4 minuter kvar av matchen.
Detta är lagets sista hemmamatch på nästan en månad och på hemmaplan trivs skåningarna. Där ligger man 3:a i hemmatabellen och har tagit 33 poäng på 16 matcher. Med 11 segrar, varav 1 på övertid/straffar och 5 förluster varav 1 på övertid/straffar och en målskillnad på 52-31.
Malmös tränare säger enligt hemsidan att Björn Hellkvist har inget särskilt att trycka på inför matchen gällande motståndet:
- Nej, vi fokuserar inte så mycket på motståndarna. Vi har fått in en bra känsla i laget med två raka segrar i ryggen. Vi tar med oss det, ett bra självförtroende, in till matchen i morgon.
- Vi ska spela på våra villkor och då vinner vi.
Samtliga 8 backar var med på gårdagens träning och matchtruppen spikas under dagen.

Troja ligger på en sista plats i Hockeyallsvenskan och har 5 poäng upp till säker mark till 12:an Timrå. Man har en målskillnad på 50-81 på sona 29 spelade matcher.
Laget kommer närmast från en psykologiskt tung förlust då man borta mot Rögle tappade 2-0 till förlust 3-2. Och laget har nu 3 raka nederlag.
På sina 5 senaste så har man förlorat 4 av 5 och man har bara 3 poäng av 15 möjliga. Den senaste matchen man vann var dock mot BIK Karlskoga hemma men det säger inte så mycket då matchen efter så blev man utspelade efter noter av Djurgården och föll med 5-2.
På bortaplan så trivs man inte heller så vidare värst bra. Man har inkasserat 10 poäng på 15 matcher vilket gör att man ligger näst sist i bortatabellen. Med 3 segrar varav 2 på övertid/straffar och 12 förluster varav 3 på övertid/straffar och en målskillnad på 19-47. Man förlorar alltså i snitt med 2 mål per match på bortaplan.
Laget har nu även 4 raka nederlag på bortaplan.

Lagen har möts två gånger under denna hockeysäsong och där slutade det första mötet med Malmö seger i Malmö med 4-0.
Den andra matchen dom möttes var i Troja och där vann Malmö med 4-1.
Dom 5 senaste matcherna lagen har mötts i Malmö så har Malmö vunnit 3 av dom.
14.09.13 HOC Malmö Troja/Ljungby 4 : 0
15.01.13 HOC Malmö Troja/Ljungby 1 : 2
28.11.12 HOC Malmö Troja/Ljungby 7 : 3
05.09.12 CLU Malmö Troja/Ljungby 1 : 2
(1 : 1)
15.02.12 HOC Malmö Troja/Ljungby 3 : 1

FRÅNVARO
Malmö: Tobias Ericsson och Patrik Blomberg.
Troja: Ingen uppgift just nu.


Kommentar:
Malmö har blandat i sig i toppen och siktar på att ta sig till Sveriges finrum via den sportsliga vägen utan en fribiljett som Svenska Hockeyligan håller på att fixa fram.
Med sin form och sista match innan julledigheten så tror jag Malmö kommer ta en säker seger hemma mot Troja. Bortalaget är helt under isen och kommer gå till julledigt som jumbo, och vill Malmö slippa playoff till Kvalserien så är detta såna matcher man måste vinna.
Nej med detta glesiga utbud idag så nyper jag ett handikapp på Malmö -1,5 till 1.80 på Unibet . bet365 ligger strax under med 1,75.

This is the stats tab
This is the post tip