MNF: Atlanta at San Francisco

I Julnattens MNF möts två lag som är i olika skeden av säsongen minst sagt. Medan San Francisco 49ers (10-4) säkrar en slutspelsplats med en vinst i den här matchen så räknar Atlanta Falcons (4-10) ner dagarna till säsongens slut då de får möjlighet att på allvar blicka mot säsongen 2014-15.

San Francisco hade redan varit slutspelsklara om inte Arizona Cardinals hade, inom divisionen, slagit SB favoriterna Seattle Seahawks under söndagen. Man får nu istället chansen att göra ett statement och visa att man är ett verkligt hot mot Seattle i slutspelet. Detta är mycket troligt även 49ers sista match på Candelstick Park som medan den inte tillhör ligans mest populära arenor har varit hemvist för en hel del NFL historia och nu innebär ännu ett incitament för laget att prestera sitt yttersta.

De här två lagen gjorde förra säsongen upp i NFC championship matchen där San Francisco vann med 28-24 på bortaplan i Georgia Dome. Mycket har hänt sedan dess och Falcons har av en rad anledningar helt förlorat sin status som contender. När laget inför säsongen värvade Steven Jackson som RB såg laget offensiv nästintill komplett ut men sedan har han varit skadad och lagets running game har istället varit vad som hållit dem tillbaka. Falcons har mycket att bygga på inför nästa säsong och jag tror de har stora möjligheter att vara med i den absoluta toppen nästa år igen. De kommer inte lägga sig platt i den här matchen utan avsluta snyggt.

Spridningen i den här matchen började på SF -10,5 vilket är aningen högt som jag ser det men har nu landat på 14,5 vilket är alldeles för högt. Även om San Francisco är bra och behöver vinna så har Atlanta spelat bra de senaste veckorna sedan Steven Jackson kommit tillbaka och WR Harry Douglas har börjat leverera i Julio Jones frånvaro.

San Fracisco är 5-1 ATS borta men bara 4-3 hemma och med en otacksam spridning finns lite värde i 49ers inatt.

Atlanta Falcons +14,5, 1,88, bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip