Speltips

Speltips Chelsea - Swansea

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-12-26 16:00 Spela här

Speltips Chelsea - Swansea
Land: England Liga: PL
Odds: 3.50 Speltips: 1a + u2,5
2013-12-26 16:00 Chelsea - Swansea 1a + u2,5 3.50 Polsater

Testar en mindre slant på Chelseaseger & u2,5 mål i matchen till 3.50 på bet365 .

Chelsea har hållit nollan i 5/17 i år.
Swansea har misslyckats med att göra mål i 4/8 bortamatcher i år.
När lagen möttes i april i år vann Chelsea med 2-0.

Chelsea har 7/17 u 2,5 i år.
Swansea har 8/17 - av dessa har 6 matcher på bortaplan gått u2,5.

Men framför allt bygger jag det här spelet på hur jag tror matchbilden blir, så läs vidare för att se om du håller med!

Swansea saknar Nathan Dyer och Michu. Det är dels sex av deras mål som är borta, men det är också en stor del av deras anfallsspel. Senast mot Everton tycker jag laget var väldigt uddlöst, trots hemmaplan. Målet kom av en tillfällighet och avslutet gick in via en försvarare, annars var det klent offensivt.

Potentiell elva:
Tremmel
Rangel, Chico, Williams, Davies
Canas, Guzman
Hernandez, Shelvey, Routledge,
Bony

En hel del av offensiven hänger ju på oberäknelige Shelvey. Senast mot Everton tog han en ganska djup utgångsposition och gick ut en hel del på kanterna, vilket innebar att han fick boll i rätt så ofarliga lägen. Bony har ännu inte riktigt imponerat på mig, även om fyra mål är ett okej facit ändå. Tycker ändå inte den elvan skrämmer offensivt sett, inte mot ett Chelsea som, om man bara skippar skitmisstagen man gjort på hemmaplan i år, enligt mig har ett riktigt bra försvar. BLGM nej är också klar favorit framför BLGM ja i den här matchen. Marknadslägst (vad jag sett) på BLGM ja är 1.90, marknadsHÖGST på BLGM Nej är 1.83, men oftast är skillnaden större.

Chelsea så. Antar att de flesta valde bort upesittarbingo till förmån för Arsenal vs Chelsea i måndags och ångrade sig efteråt. Mourinho valde att gå för poängen och stängde mycket effektivt ner Arsenals offensiv. Nollan var inte riktigt hotad förrän Giroud fick ett par lägen i slutet. Lär komma med en offensivare uppställning nu, men å andra sidan möter man Liverpool den 29 dec, alltså i nästa omgång. Så förmodligen lärr Mourinho vara mer sugen på att bevaka, spela av och inte ödsla onödig energi här. Skadeläget är bra.
Förmodad elva:

Cech
Ivanovic, Terry, Cahill, Azpillicueta
Ramires, Mikel
Mata, Oscar, Hazard
Torres

Som de flesta vet har man lite problem i och med att forwards inte riktigt levererar mål i tillräcklig utsträckning. Å andra sidan har man spritt målskyttet bra bland laget och man hotar på många håll. Har gjort mål i samtliga hemmamatcher i år, men bara två gånger har det blivit fler än två. Det finns lag som vid en tydlig ledning blåser på för att göra tre och fyra mål - men i det här fallet tror jag inte Chelsea kommer göra det, tror snarare att man vill spara på det offensiva krutet till Liverpool.


Samtidigt bjuder Swansea på oerhört lite borta - har bara släppt in nio mål på sina åtta bortamatcher i år. City gjorde tre, Southampton två, men annars har man släppt in 1 mål när man inte hållit nollan. Försvaret är ju starkt med Chico Florez och Ashley Williams i spetsen, så det är inte så förvånande kanske. Vidare så har Swansea Aston Villa på bortaplan två dagar efter den här matchen - en betydligt viktigare match att ta poäng i egentligen.

När Swansea har mött riktigt bra försvar har man haft svårt att hitta nätet: I premiären mot United (1-4) var det mer ett tröstmål i slutet, mot Spurs (1-0) blev man mållösa, mot Arsenal (1-2) var det ett reduceringsmål i slutet, mot City blev man nollade och senast mot Everton blev det ett tillfällighetsmål.

För att sammanfatta mina tankar lite kort då: Chelsea är för mig jättefavoriter här. Mourinho tänker alltid longterm, därför nöjer han sig med att gå för 0-0 mot konkurrenter borta. I ett sånt här hektiskt spelschema så vill han förmodligen (vem fan vill inte det å andra sidan?) se sitt lag vinna utan krusiduller. Han vill ha ett stabilt försvar som inte sätter sitt lag i ett jobbigt underläge och han vill ha ett effektivt anfallsspel. Mot ett, för dagen, uddlöst Swansea tror jag man har alla möjligheter att hålla nollan om man bara behåller sitt fokus. Ser en matchbild där Chelsea för och jobbar ett tag för att bryta dödläget, tar med sig 1-0 i paus för att sedan avgöa med 2-0 i mitten av andra och att matchen därefter rinner ut i ett ingenting då båda lagen tänker framåt.

Så, ska vi säga 2-0?

Om matchbilden blir som jag hoppas så gäller det att vara med på liven för att hinna säkra upp insatsen i slutskedet av matchen. Så var beredda att spela ö2,5 eller så


Såja, fritt fram att såga i kommentatorsfältet nedan eller på Twitter, men dela gärna med er av era tankar och spel i morgon. God fortsättning!

@nokkan21


Polsater - 25 December, 2013, 18:54

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mackan12 - 2013-12-26 15:27:51

Chelsea: Cech; Ivanovic, D Luiz, Terry (c), Cole, Ramires, Mikel; Mata, Oscar, Hazard; Eto’o.
Swansea: Tremmel, Rangel, Amat, Williams (c), Davies, Britton, Canas, Shelvey, Pozuelo, Routledge, Vazquez.

Polsater - 2013-12-26 12:19:32

Pettson//
Tycker värdet är på det jag spelat. Tror mer på 1-0 än 3-1/3-0 faktiskt.

Pettson - 2013-12-26 05:58:56

Polsater, lite inne på din tanke men funderar på 2-0 till chelsea. Var klart bäst i senaste mötet i London men med tanke på instäkllning andra ht.

Nu när jag läser klart sista biten ser jag att du är inne på samma res. frågar mig cok om inte chelsea hcp är b'ttre än chelsea+u2.5. tack för tanken&tips!