Speltips

Speltips Norwich - Manchester United

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-12-28 16:00 Spela här

Speltips Norwich - Manchester United
Land: England Liga: PL
Odds: 2.075 Speltips: Asian -1
2013-12-28 16:00 Norwich - Manchester United Asian -1 2.075 Polsater

Edit: Wayne Rooney är inte med i dagens trupp enligt källor på Twitter som verkar "säkra".

Ser ingen anledning att inte fortsätta backa United. Den här gången blir spelet asian -1, vilket innebär pengar åter vid uddamålsseger.

Ni som hängde med under annandagen fick tillsammans in Rooney målskytt och raka tvåan på United, som hittade hem efter en del möda. Men, faktum är att jag inte var så orolig över tvåan, trots underläget och de chanser Hull skapade. Man börjar nämligen känna igen lite av det United man tyvärr behövt stifta bekantskap med i alla dessa år man kikat på PL. Laget hittar sätt att vinna matcherna igen. Och vinna matcher, det måste man göra hela tiden, eftersom man har åtta pinnar upp och sex lag framför sig i toppen.
Nytt avbräck inför matchen är Valencia. Sedan tidigare saknas Rvp, Fellaini och Nani. Phil Jones missar förmodligen också. Men Rooney är i bra form liksom Welbeck och Januzaj. Ashley Young var också bra mot Hull. Senast fick också viktige Carrick göra comeback, om än med ett kort inhopp. Kanske är han redo för fler minuter?

Tänkbar elva:

De Gea
Rafael, Smalling, Evans, Evra
Young, Carrick, Cleverly, Januzaj
(Rooney)
Welbeck

Norwich har ett rätt slätstruket gäng enligt mig. Har släppt in näst flest mål av samtliga lag i ligan och många har kommit mot topplagen. Det har varit lite av ett tema för Norwich denna PL-sejour, nämligen att rasa ihop mot storlagen. I år har vi:

City vs Norwich 7-0
Arsenal vs Norwich 4-1
Norwich vs Chelsea 1-3
Liverpool vs Norwich 5-1
Till och med Spurs grejade hcp-seger då man vann med 2-0 mot Norwich hemma.

När Norwich gästade United i Ligacupen tidigare i höstas ställde båda lagen upp med okej manskap. Resultat: 4-0 United.
I motsvarande möte i fjol skrällde dock Norwich och vann med 1-0. Men i hemmamötet blev det 4-0 i Uniteds favör.

Så Norwichs försvar är instabilt och det rasar in mål mot storlagen. När då lagets enligt mig bäste mittback, Michael Turner, är avstängd, då vet man att det är illa. Även mf Pilkington, som gör en del poäng normalt sett (9/1 i år) missar matchen, vilket även Alexander Tettey (7/0) gör.

Tänkbar elva:
Ruddy, Whittaker, Bennett, Bassong, Olsson, Snodgrass, Fer, Johnson, Redmond, Elmander, Hooper

Formen på Norwich är dessutom ganska dålig. Senast fick man spö hemma mot Fulham, en match där laget bör ha poäng om man ska överleva i ligan i år. Innan dess kommer man från två raka X. Har problem med målskyttet framåt och gör mindre än ett mnål per match i snitt. Bara två gånger i ligan har man gjort fler än ett mål och fem gånger har man blivit mållösa. I matchen på Nyårsdagen ställs man mot Crystal Palace, en betydligt viktigare match att ta poäng i den här. Så möjligen kan fokus ligga lite på den matchen, i synnerhet om United tar ledningen.

Vidare är det så att de mindre lagen är mindre vana än topp sex-lagen vid att spela många matcher på kort tid. Här har storlagen med sina bredare trupper och större erfarenhet en fördel.

Sammanfattningsvis: Norwichs tendens att rasa ihop, deras svaga defensiv (med avbräck) i kombination med klena offensiv gör att jag tror lagets chanser att rubba United är små. Med tanke på deras tendens att rasa ihop mot större lag och Uniteds offensiva spelares form tror jag United har goda chanser att lösa minst en tvåmålsseger. Mycket svårt att se hur vi kan få med oss sämre än void från det här spelet. Räknar till fem segrar med minst två mål för United i ligan. På bortaplan har man segrar med 1-4 mot Swansea, 1-3 mot Fulham och 0-3 mot Aston Villa, lag av liknande kaliber som Norwich. Tror vi kan få något liknande här.

@nokkan21


Polsater - 27 December, 2013, 10:24

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
3quartista - 2013-12-27 17:43:02

Bra säkerhetslina med asian, tycker iofs att det ligger mer värde i BLGM+United vinst till 3.4 ggr degen (Betway ).. Uniteds backlinje har inte vart helt intakt under säsongen, man har hållt nollan i 2 av de 10 senaste matcherna... Med 2/4 units i insats finns det som sagt en del deg att hämta... /Live on and prosper!