Speltips

Speltips Newcastle - Arsenal

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-12-29 14:30 Spela här

Speltips Newcastle - Arsenal
Land: England Liga: Liga
Odds: 1.75 Speltips: Asian ö2,5 mål
2013-12-29 14:30 Newcastle - Arsenal Asian ö2,5 mål 1.75 Polsater

Lirar över 2,5 mål i matchen mellan Arsenal och Newcastle på söndagen. På Pinnacle fick jag 1.81, men spelet finns till 1.75 på bet365 s asianmarknad - det funkar också.

Lite statistik inför matchen:
Newcastle have conceded 24 goals in their last seven end-of-year games in the Premier League
Newcastle har gått ö2,5 i 12/18 matcher, på hemmaplan är siffran 5/9.
Arsenal har gått ö 2,5 i 9/18. På bortaplan är siffran 6/9.
Inbördes har 3 av de senaste 5 gått ö2,5.
Newcastle har gjort 17 mål på 9 hemmamatcher. Har blivit nollade hemma enbart en gång.
Arsenal har gjort 20 mål på 9 bortamatcher. Har blivit nollade borta enbart en gång.
Arsenal har hållit nollan två gånger borta, medan Newcastle hållit nollan tre gånger hemma.


Läget i lagen:
Newcastle har Tiote åter efter avstängning, Arsenal har samma läge på WIlshere. Podolski fick ett gäng minuter senast och imponerade, kanske är han redo för mer speltid nu. I övrigt saknas Oxlade och Ramsey för bortalaget medan Gutierrez och Ryan Taylor saknas för skatorna.

Tänkbara lag:

Newcastle (Possible, 4-4-2): Krul; Debuchy, Coloccini, Williamson, Santon; Gouffran, Tioté, Cabaye, Sissoko; Sh Ameobi, Rémy.
Out: R Taylor (knee).
Arsenal (Possible, 4-2-3-1): Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Flamini, Arteta; Walcott, Özil, Wilshere; Podolski.
Out: Diaby, Oxlade-Chamberlain (both knee), Ramsey (thigh), Sanogo (back) Koscielny testas.

Kommentar:
Newcastle har bra form på sina offensiva spelare. Senast hjälptes man av dubbla utvisningar på Stoke, men trots det går det att säga att offensiven är i bra slag. Spelare som Remy, Gouffran och Cabaye är spelare som på olika sätt hela tiden hotar, där bakom finns Ben-Arfa m.fl. som jokrar. Formen är för den delen bra på hela laget, som tagit sju segrar de senaste tio matcherna. Faktum är att sett till de senaste tio matcherna är man ligans näst formstarkaste lag, bara slagna av City. Så jag är helt inne på att Newcastle gör minst ett mål här. I synnerhet som Arsenal förmodligen tvingas spela utan Koscielny igen. Det rubbar balansen och gör den defensiva helheten sämre.

Mitt Arsenal då? Tycker en del spelare ser slitna ut. Tänker framför allt på Özil och Giroud kanske. Ramsey såg också sliten ut innan han tyvärr åkte på skada. Nu är dock Jack Wilshere tillbaka, vilket jag tror kan göra mycket gott för energiläget i laget. Han är en ledare och pådrivare som är viktig för laget. Hur som helst, laget hotar på många fronter och spelare som Walcott och Podolski är heta. Arsenal går ju sällan mållösa av planen och tycker inte Newcastle har det där superförsvaret som kan låsa ner Gunners över 90 minuter heller.

Vad har vi så här långt då, jo, två starka offensiver. BLGM känns mycket troligt, vilket även spelbolagen verkar anse. MarknadsHÖGST på BLGM ja är 1.72, men de flesta bolag ligger runt 1.60. MarknadsLÄGST på BLGM nej är runt 2,0, snittet dock på 2.17.

Känns inte heller som något lag är nöjt med 1-1, framför allt inte Arsenal. Seger krävs för att ta tillbaka förstaplatsen. Vidare finns det i båda lagen starka omställningsspelare i båda lagen. Så uppstår ett skede i matchen där ett lag trycker på för kvittering kan båda lagen såra rejält.

Minns när dessa lag möttes vid ungefär samma tid i fjol. Resultatet blev då 7-3. Det är lite så det är med PL under julschemat - antingen massor av mål, eller låst och få. Titta bara på matcherna i den här omgången. I skrivande stud har vi två matcher med sex, medan vi har tre matcher med totalt 4 mål i. Tycker den här matchen har alla förutsättningar att gå ö2,5, men tror även det kan bli något av en målexplosion. Så spelen blir:

Ö2,5 medel/tungt till 1.81 på Pinnacle .
Ö 4,5 lågt till 5.50 på bet365 .

@nokkan21

Polsater - 28 December, 2013, 19:38

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
fleaishot - 2013-12-29 13:58:48

Ingen Özil

ARSENAL: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Rosicky, Wilshere, Walcott, Cazorla, Giroud

Subs: Fabianski, Jenkinson, Arteta, Ryo, Bendtner, Gnabry, Podolski