Speltips

Speltips Växjö IBK - IK Sirius IBK

Sport: Innebandy Spelstopp: 2013-12-29 15:00 Spela här

Speltips Växjö IBK - IK Sirius IBK
Land: Sverige Liga: Svenska Superligan
Odds: 3,00 Speltips: 2
2013-12-29 15:00 Växjö IBK - IK Sirius IBK 2 3,00 stekarn

Det var ett bra tag sedan jag skrev en rek här. Men brist på annat att göra och ett riktigt bra odds i en spännande match gav mig motivation till att leverera en rek här efter års frånvaro.

Hela säsongens viktigaste match hittils för bägge lag då en förlust i den här matchen ökar nedflyttningschanserna med närmare 50%. Följande anledningar har jag att tro att Sirius vinner den här matchen:

- Var det bättre laget mot AIK trots förlust 2-8 under matchens första halva. När orken sedan tröt rann AIK ifrån och vann ganska enkelt men första 30 minuterna borde Sirius ledat med ett par bollar.

- Nyckelspelarna Peter Berlin och Petter Nilsson som är 2 av lagets 3 viktigaste spelare kommer åter efter frånvaro vid AIK-matchen. Även Jonatan Hedström som är en viktig kugge offensivt och även spelat PP är även han tillbaka.

- Sirius slog FCH ganska bekvämt för 1,5 vecka sedan. FCH såg oerhört bleka ut och beskrevs som det sämsta laget man mött i år.

- Växjö förlorade på annandagen mot just FCH. Men å andra sidan slog FCH igår Svenska Mästarna Falun på bortaplan. Så formen på FCH verkar gå uppåt.

- Växjö spelar oerhört tufft och på gränsen till fult och drar på sig mängder av utvisningar match efter match. Sirius har ett Powerplay med flera vassa offensiva spelare och kommer göra ett par mål i PP om dem får lika många chanser som FCH (4st).

- Lagets bästa offensiva spelare Linus Jämtdal saknas fortfarande och poängstarka Rikard Hessmer (11p på 7 matcher) saknas fortfarande även han.

Det som talar för Växjö idag är:

- Man har haft många skador under stora delar av säsongen och flera spelare är tillbaka nu. Deras form är dock mycket, mycket oklar.

- Sirius vek ned sig i slutet mot AIK. Då hade man dock mindre spelare till godo jämfört med idag men frågetecken på den fysiska formen.

- Växjös form senaste 5 matcherna något starkare än Sirius med 2-1(suddenseger)-2 mot Sirius 2-0-3.

Med dessa variabler i åtanke tycker jag 3,00 i odds är helt klart spelbart och Växjös 1,65 är inte på något sätt värt era pengar.

Jag slänger även in en peng hos Sv Spel på 5-8 till 60,00!

/Stekarn

EDITERAD 2013-12-29 13.43:59

stekarn - 29 December, 2013, 13:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
T-wiz - 2013-12-29 14:52:57

Klart spelvärt då Sirius nog såg fram emot den här matchen när de mötte AIK. Ryggar med liten slant :)