Speltips Leksand - Färjestad

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2013-12-30 19:00
Land: Sverige
Liga: SHL
Odds: 2,20
Tips: 2
Hejhej! Södertälje gjorde definitivt inte det dom kunde. Men det gjorde Rangers som verkar ha hittat rätt med powerplayet (3 av 4 mål där) samt en gryende form på Lundqvist. Som inatt räddade 37 av 40 skott och det blev tillslut seger till Rangers med 4-3.

Idag så är det sista matchen detta år i Svenska Hockeyligan! Jag fortsätter att tycka till att Färjestad är omgångens spel för dagen.

Leksand som kommer från en 0-3 förlust hemma mot Luleå. En händelserik match där Luleå var det stabilare laget i mittzonen och Leksand alltför slarviga i försvarspelet då det blev något enkla mål för Luleå. Leksand hade sina chanser men Owaya var grym i debuten i SHL och segern var ändå rättvis för bortalaget.
Lagets form är sisådär. Det började i alla fall bra direkt efter jul då laget slog AIK i en publikfest på Globen men annars så har laget endast 1 seger på dom 5 senaste.
I tabellen så har Leksand börjat sjunka neråt efter en sämre tids form och ligger på en 8:onde plats i tabellen med samma poäng som 6:an Linköping och 7:an Färjestad och har 4 poäng ner till 9:an Modo.
I hemmaspelet så går det fortfarande inte som planerat. På lagets 17 hemmamatcher så har det blivit 23 poäng och en målskillnad på 33-46. Det gör att laget är 9:onde bästa hemmalag. Totalt så har det blivit 9 segrar, varav 4 på övertid/straffar och 8 förluster.
Sen på sina två senaste hemmamatcher så har laget blivit nollade. 0-3 senast mot Luleå och innan dess 0-5 mot Skellefteå.
På Leksand's 5 senaste hemmamatcher så har laget skrapat ihop 5 poäng och vunnit 2 av 5 matcher. (Modo 3-2 och Luleå 3-2 efter straffar)
Saknade i Leksand:
Patrik Norén - Utlånad till Timrå
Alen Bibic - Utlånad till Almtuna
Almen Bibic - Utlånad till Rögle
Jon Knuts - Skadad

Färjestad, kommer närmast från en 2-1 seger hemma mot Modo. Men tittar vi till chanserna efter framförallt första perioden så hade Färjestad kunnat haft en ledning på 2-3 mål men en storspelande Anton Forsberg höll nere siffrorna men orkade inte stå emot i andra perioden då Färjestad gick fram till en 2-0 ledning och sen var segern aldrig riktigt hotad.
Färjestad har en bra form, laget har nu tagit poäng i 5 raka matcher och har med det plockat in på lagen på den övre halvan och vid seger idag så lämnar laget troligen bottenlagen för gott den här säsongen.
På sina 5 senaste i SHL så har det blivit 3 segrar och 2 övertid/strafförluster.
I tabellen så har Färjestad hakat på LHC's klättring och ligger nu på en 7:e plats som sagt med nu endast 3 poäng upp till 3:an Brynäs. (jämn tabell)
På bortaplan så kommer Färjestad från en stark 2-0 seger i Coop Arena som senaste bortamatch direkt efter julen. Tillsammans med den seger så har Färjestad tagit poäng även i 5 raka bortamatcher och 3 segrar har det blivit och 2 övertid/strafförluster där också. Med sina 27 bortapoäng så är laget 7:e bäst i ligan på 16 bortamatcher. En statistik på 9 segrar, varav 2 på övertid/straffar och 7 förluster, varav 2 på övertid/straffar. Sen en målskillnad på 41-35.
Någon som har gynnats av sen Andreas Johansson fick lämna jobbet som assisterande tränare i Färjestad är kämpen Christian Berglund. Han har verkligen tackat för nytt förtroende och har nästan gjort mål i varenda match sen 6-3 segern borta mot Modo den 7 december 2013. (4 mål på 6 matcher)
Och kedjan med Gulas-Conolly-Berglund verkar stortrivas med varandra och är farliga framåt i nästintill varenda byte.
Färjestad har ett problem, att för många spelare är hela. Det gör att laget står för dilemmat om vem/vilkas som ska stå över matcherna. Den jag hittar för stunden som är skadad är norsken Anders Bastiansen.

Historia:
Leksand har slagit Färjestad i årets två möten. Den första matchen vann dalmasarna i Karlstad med 3-2 efter att den forne trotjänaren i Färjestad Mikael Johansson avgjort i mitten av tredje perioden.
Den andra matchen i Leksand så vann Leksingarna med 3-1. En match där Färjestad dominerade i stort sätt hela matchen men efter Leksands 2-1 mål efter dryga halva tredje perioden så gick luften ur Karlstadlaget.

Kommentar:
Leksand har slagit Färjestad i två matcher den här säsongen. Jag har oerhört svårt att se att dalmasarna lyckas en tredje gång. Sett till chanserna i de båda tidigare matcherna så bör Färjestad minst ha vunnit en utav dom. Framförallt den senaste i Leksand.
Nu är Färjestad på en riktigt framåtmarsch. Laget hittade sitt spel i European Trophy slutspelet och har nu två raka segrar i SHL och att laget inte vann större mot Modo senast var bara tacka Anton Forsberg för.
Färjestad är bättre än Leksand på alla positioner. Målvakterna Taylor och PW spelar grym hockey för stunden och det kan inte vara lätt att välja vem som ska vakta kassen i kommande matcher.
Jag tror helt klart att Färjestad får till det denna gång. Det blir en tredje gången gillt. Sen att vi får 2.20 på en bortaseger med Färjestad's form och spel så är det bara nypa direkt. Det enda som kan förstöra det här är att Alsenfelt gör en helt overklig match.
Färjestad som bortasegrare till 2,20 tackar jag för på Unibet. Det finns till 1,70 som segrare inklusive övertid och straffar hos samma bolag.
EDITERAD 2014-12-30 08.35:54

EDITERAD 2014-12-30 12.09:09
Spela på Leksand - Färjestad hos Unibet
Spela nu
Haze91 - 30 December 2013 - 12:09
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Anxiety - 2013-12-30 15:14

Ryggar denna!

Polsater - 2013-12-30 10:37

Tänkte reka den här matchen på samma sätt också. Det här är enligt mig dagens bästa spel. Är leksing och kollar på 90% av deras matcher och i nuläget spelar de som förväntat med tanke på truppen. Alsenfelt inte längre omöjlig. Gör FBK en okej match har de toppchans.

doldisen - 2013-12-30 09:33

Går emot dig här och spelar leksand ML, var och kollade live lulematchen i lördags, rättvist resultat men vet inte varför har bara en känsla på leksand idag, spelar med hjärtat ;)

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: