Spelet är alltså Arsenal att göra mål före 32:a minuten i hemmamatchen mot Cardiff. Finns under fliken mål - tid för lagets första mål på bet365 .

Det här blev lite av 2013 års favoritspel. Tror jag rekade det 3-4 gånger med framgång. Kan vi lita på Arsenal även 2014?

Spelar detta års favoritspel: Arsenal mål före 31:00 minuten hemma mot Cardiff idag, matchstart 16:00. Medel.

Kan vi lita på Arsenal igen? Jag hoppas det. Finns under fliken mål -- tid för lagets första mål.

Arsenal - Hull 1-0 Bendtner i 2:a minuten

I de två senaste matcherna, mot Everton och Chelsea, har man inte slagit linan.

10 gånger av 13 har man klarat linan på hemmaplan alltså.

Jag har räknat bort Ligacupmatchen mot Chelsea i den här uppräkningen, men för sakens skull kan jag nämna att Arsenal blev mållösa där.

Trenden då, mot vilka lag har Arsenal missat linan? Mot Everton, som har lägst antal insläppta i ligan, mot Chelsea, där Mourinho ville åt 0-0 och är erkänt svårt att bryta ned och mot Dortmund. Är Cardiff nära dessa i klass? Nej.

Bara tre lag har släppt in fler mål än Cardiff i ligan. Liverpool gjorde tre hemma mot Cardiff, Chelsea fyra. Arsenal gjorde tre på bortaplan. Så laget släpper in mycket mål. I tre av nio bortamatcher har man släppt in mål före 32:a minuten. I tre andra har man släppt in ett mål strax efter.
Som de flesta säkert vet är det rätt kaosartat i klubben. Laget har för tillfället inte någon permanent manager och senast tappade man en 2-0-ledning hemma mot Sunderland. Kvitteringen kom i 95:e minuten. Blytungt. Positivt för Cardiffs del är att skadeläget ser bra ut. Bellamy lär missa. Backen Andre Taylor är ett frågetecken.

Tänkbar elva:
Marshall
Theophile, Caulker, Turner, John
Noone, Mutch, Kim, Medel, Wittingham
Campbell

Hur är läget i Arsenal då? Ja, det går ju att argumentera för att laget tappat lite form. Det är dock så att om laget tar 10 poäng av 12 på de här fyra matcherna under jul/nyår är det ett mycket bra facit. Många i laget är trötta efter ett rejält matchande. Tänker främst på Giroud, Sagna, Mertesacker. Wenger får inte ett bättre läge att rotera lite i laget än så här, och visst, normalt sett är det ju lite sämre kvalitet på de spelare som kommer in. Men i en sån här match är de ändå bättre än Cardiff och det som förloras i kvalitet vägs upp av fräschhet. Ramsey, Özil, Gibbs, Oxlade, Giroud, Diaby är bekräftat out.
Wilshere, Vermaelen, Rosicky, Monreal och Walcott testas - men känslan är att det inte ska vara några större problem för åtminstone fyra av dessa att starta. Arsenals skadeläge börjar bli sådär parodiskt som det alltid är under vissa perioder varje säsong alltså. Öppnar upp för följande elva:

Szczesny
Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal
Arteta, Wilshere
Rosicky
Walcott, Podolski, Cazorla

Med reservation för de som är frågetecken naturligtvis.

Trots skadekris kommer Arsenal ställa en elva på benen som ska klara av att vinna mot Cardiff. En sån som Podolski såg het ut mot West Ham när han kom in, både Cazorla och Rosicky är kapabla att ställa till oreda och servera Walcott. Att ha just Cardiff hemma känns som en bra match i ett sånt här läge. De har en smal trupp som går runt på få spelare och är inte riktigt vana vid det här tajta matchandet. Lägg till kaoset i klubben på det. Tror de 11 som Wenger lyckas skrapa ihop i vanlig ordning kommer sätta full fart för att avgöra det här tidigt - för att kunna lägga fokus på lördagens FA-cup-batalj med Spurs. Känslan är att Arsenals kaotiska truppsituation inte kommer visa sig här, som Arsenalfan är jag mer orolig för lördagens möte med Spurs. Ett tragiskt uttåg på Emirates mot ett allt bättre Spurs känns inte långt borta tyvärr.

I övrigt får jag tacka för det här året och önska samtliga läsare ett trevligt 2014.