Hello!

Inatt är det 4 matcher som på förhand känns lite luriga men överspelet i Calgary Flames - Tamba Bay Lightning känns bra.

Hemmalaget Flames går mot ännu en tung säsong då laget radar upp förlust efter förlust under säsongen. Laget har nu 3 raka nederlag och har på sina 10 senaste matcher 3 segrar, (alla på övertid/straffar) 5 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar 3-5-2. Notera att laget endast har vunnit 1 match på dom 8 senaste matcherna. Flames föll i sen senaste match hemma mot Philadelphia med 4-1.
I tabellen så ligger Flames på en 13:onde plats i Western Conference med 7 poäng upp till 12:an Nashville och 15 poäng upp till slutspel. I Pacific Division så ligger Flames på en 6:e plats. På lagets 40 matcher så har laget enbart vunnit 7 matcher på ordinarie tid och totalt 14 efter inräknade övertid/straffavgöranden. Sen så har det blivit totalt 26 förluster och 6 av dom efter övertid/straffar.
Den största anledning är att laget kanske saknar den gamle stormålvakten Miikka Kiprusoff då Flames har släppt in 4:e mest mål av alla lag i hela NHL 126 stycken. Lagets målskillnad är på 40 matcher 96-126. Det ger ett snitt framåt per match 2,4 mål och bakåt 3,15 mål.
På hemmaplan så är laget ganska precist som på bortaplan. På sina 20 hemmamatcher så har det blivit 7 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 13 förluster, varav 3 på övertid/straffar. Målskillnaden för Flames på hemmaplan är 48-59 det gör att laget ligger på en 13:onde plats i hemmatabellen i Western Conference.
Totalt så har det blivit 107 mål i alla hemmamatcher och det ger ett snitt per match på 5,35 mål.
På lagets 5 senaste hemmamatcher så har det totalt blivit 19 mål (varav 2 på övertid(straffar) och det ger ett snitt på 3,8 mål per match. Flames har på dessa 5 matcher 3 raka förluster och innan det 2 raka segrar.
Inatt saknar Flames:
L. Stempniak (spelar ev inatt)
K. Russell
C. Glencross
B. Jones
D. Wideman

Tamba Bay kommer nu närmast från en imponerande 4-2 seger borta mot formstarka Vancouver. På sina 10 senaste matcher så har Lightning 7 segrar, 2 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar 7-2-1. Det gör att Lightning befinner sig på en 3:e plats i Eastern Conference med 7 poäng efter Pittsburgh och ligger på en 2:a plats i Atlantic Division.
På sina 40 spelade matcher för säsongen så har Lightning vunnit 24, varav 9 på övertid/straffar och förlorat 16, varav 4 på övertid/straffar. Lightning har gjort en hel del mål framåt och har en målskillnad på 114-95. Det ger snittet per match på 2,85 mål framåt och 2,37 mål bakåt.
Bortaplan är något som Lightning tycker är helt okey. Efter 20 bortamatcher så ligger Lightning på en 5:e plats i bortatabellen med 10 segrar, varav 6 efter övertid/straffar och 10 förluster, varav 2 efter övertid/straffar. På dessa 20 matcher så har det totalt blivit 97 mål och det ger ett snitt på 4,85 mål per match.
Lightning's 5 senaste matcher på bortaplan har totalt innehållit 24 mål (23 efter ordinarie tid) och det ger ett snitt på nästan 5 mål per match, 4,8.
På dessa 5 bortamatcher så har Lightning 4 raka segrar och innan det en 3-0 förlust borta mot New Jersey Devils.
Inatt saknar Lightning:
S. Salo (spelar troligen inatt)
S. Stamkos
B. Lee
K. Aulie
M. Ohlund
Värt att notera att alla utom Sami Salo är långtidsskadade.

Historia:
Dessa två lag har inte mött varandra sen säsongen 11-12. Då var Tamba Bay hemmalag och matchen vanns av Lightning med 5-4 efter övertid.
Går vi tillbaka så långt som till säsongen 97-98 så har dessa två lag mött varandra totalt 23 gånger och det har blivit över 5,5 mål i enbart 7 av dom men många matcher som har innehållit 5 mål.
Men tittar vi på dom 5 senaste så har det blivit över 5,5 mål i 4 av dom 5.

Kommentar:
Det är två lag med helt skilda självförtroenden. Detta är en match som egentligen Lightning bör ha goda möjligheter att vinna. Men då laget tycker om att kryssa denna säsong så ger överspelet ett bättre odds än Lightning inklusive övertid/straffar.
Jag tror denna match har alla möjligheter att kunna bli målrik. Både lagen spelar målrika matcher på sina hemma respektive bortamatcher och lagens senaste möten har blivit målrika så tycker jag över 5,5 mål inatt är nattens bästa spel.
Jag spelar över 5,5 mål till 2,05 på bet365 . Låt oss säga 3-4 till Lightning efter straffar.

This is the stats tab
This is the post tip