Speltips

Speltips Arsenal-Tottenham

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-01-04 18:30 Spela här

Speltips Arsenal-Tottenham
Land: England Liga: FA Cupen
Odds: 1.88 Speltips: X2
2014-01-04 18:30 Arsenal-Tottenham X2 1.88 RalleArvid

Ja, vad ska man säga, redan nu i detta tidiga skede av den magiska turneringen FA-cupen kommer magi att skapas, var så säkra. Det kommer hända otroliga saker under hela dagen ända från förmiddagen men givetvis är den absoluta höjdpunkten, sett till förhandsförväntningar, den sista av lördagsmatcherna, London-derbyt mellan Arsenal och Tottenham.

Arsenal har överraskat de allra flesta positivt den här säsongen och även om man fortfarande inte har vunnit en titel på nästan 10 år så lyckades man åtminstone nu att vara bäst under hela kalenderåret 2013 samt sluta som serieledare vid nyårskiftet. Dock är jag tämligen övertygad om att det inte kommer bli någon Premier League-titel denna säsong heller och anledningen till det är framförallt det jag kommer lyfta fram i denna rek: nämligen trupp-bredd.

Arsenal har som sagt gjort det oerhört bra och förtjänar den placering man har men vecka efter vecka har det blivit lite, lite mindre marginaler till succé och slitnare och slitnare spelare som inte lyckats bibehålla den fantastiska form som man ägde i början av säsongen och då har man, till skillnad från Tottenham och som en följd av sympatisk ekonomisk hållning, inte samma möjligheter som sina toppkonkurrenter.

Tottenhams nya tränare Tim Sherwood är en fantastisk människa och som jag twittrade om häromdagen den jag helst av alla skulle vilja ha till West Ham. Han har lyckats med det som AVB kapitalt misslyckades med, nämligen kommunikation och ingjutning av självförtroende till spelarna. Han är lite som Harry Redknapp om ni så vill, inte så noga med taktik och matchplan, inte krångla till det i onödan utan snarare bara slänga ut 11 högkvalitativa spelare som han sett till är SUGNA på att spela fotboll och resten sköter sig sedan av sig själv.

Spurs har nu 5 raka bortasegrar och även om Arsenal givetvis är väldigt svårslagna hemma har man bara vunnit en av de tre senaste då man kryssade i båda de mötena hemma som var mot motstånd som kan jämföras med Tottenhams kvalite (Chelsea och Everton), dessutom satt segern senast väldigt långt inne trots att det till slut blev 2-0. Arsenal har hämtat sig bra efter de 4 matcherna som man gick segerfria från men det har som sagt varit på håret ett par gånger och trots att det är ett väldigt prestigefyllt derby så är det samtidigt den enda chansen som Wenger har till en liten minichans att vila några av sina nyckelspelare (de nyckelspelare som inte är skadade).

Här i England har det under fredagen varit en hetsk debatt på alla fronter gällande att FA-cupen inte längre är prioriterad av tränarna i Premier League, för oss fans är det fortfarande lika stort men tränarna går officiellt ut och låter meddela att detta skede av turneringen inte ges mycket för, i synnerhet inte efter ett väldigt hektiskt spelschema över jul och nyår och i synnerhet inte om man är i toppen av Premier League och fortfarande med i Champions League. Allt detta alltså applicerbart på Arsene Wenger men det gäller inte alls på samma sätt ett Tottenham som skulle göra vad som helst för att besegra Arsenal på bortaplan och framförallt som skulle göra vad som helst för en titel, oavsett om det är Europa League eller FA Cupen (ligacupen blir det ju som bekant inget av då man fick pisk av West Ham i kvarten).

Förutom att Tottenham har en långt mycket bredare trupp, högre motivation samt revanschlusta efter senaste förlusten på Emirates så är även skadeläget långt mycket värre för hemmalaget.

Giroud är osäker till matchstart (om Wenger ens planerar att starta honom), för den stora stjärnan Mesut Özil gäller detsamma: osäker vad gäller hälsa och kanske ännu mer osäker vad gäller Wengers tankar kring honom i en startelva, Bendtner som är Girouds enda naturliga ersättare missar definitivt matchen precis som Gibbs och Arsenals bästa spelare den här säsongen, Ramsey. Dessutom är Oxen-Chamberlain och Diaby borta sedan länge och ja, det ser inte så ljust ut alls för Arsenal inför det här mötet enligt mig.

För Tottenham saknas Paulinho, Sandro, Townsend, Vertonghen och Kaboul men Sherwood har alltså inga nya skador sedan man besegrade United på Old Trafford och han förväntas ställa upp på liknande sätt även här, vilket betyder att man i grunden ställer ett något starkare lag på banan än vad ett förmodat halvreservbetonat Arsenal kommer ha möjlighet att göra.

Visst, jag säger inte att det blir klasskillnad på något sätt men jag menar verkligen att Tottenham kommer ha väldigt goda möjligheter att få till minst ett omspel här, då tar vi absolut och trycker in en hel del på X2:an till 1.88x. Det oddset hittas hos bet365 .com

Lycka till nu lads och ha en härlig lördag!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 03 Januari, 2014, 19:01

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
RalleArvid - 2014-01-04 15:52:16

Knugen1 och NollKoll: Snart dags för Norra London att brinna! Var nyss där och kände på stämningen. Men jag som West Ham-fan hoppas inte att någon vinner utan anser att 0-0 med 7 röda kort och 8 skador vore perfekt samt att reken då givetvis sitter likväl… Lycka till ni båda dock. Arsenal är väl dem jag ogillar minst av dessa två rivaler men min tro och förhoppning på min rek gör ju givetvis att jag gärna inte ser Spurs bli utklassade idag som jag annars alltid tycker är trevligt att se. Sen fullkomligt älskar jag Sherwood, helt magnifik människa!

TobbeLeGrand: Well said, my man!

TobbeLeGrand - 2014-01-04 14:19:25

Steffiloo, sett på en 20-mannatrupp har ju Tottenham helt klart en bättre bredd än Arsenal. Däremot ligger Arsenal inne med bättre klasspelare i form av Özil, Cazorla,Ramsey, Walcott och Giroud.. Men flera är osäkra till spel och jag är som Ralle också inne på att Tottenham har goda chanser med tanke på sin fina bredd. Jag menar vilka Tottenham än vilar så kommer en väldigt duktig spelare in ändå :) bra rek!

NollKoll - 2014-01-04 13:44:08

Som Spurs supporter glädjer det mig starkt att se att det inte bara är hjärtat som skriker Spurs. Lycka till och självklart blir det rygg!

Knugen1 - 2014-01-04 10:35:30

Ralle..
Jag som Arsenal-fan tror faktiskt till och med på att denna kan gå in, det ska mycket till för att Arsenal vinner matchen idag. Självklart hoppas jag ju att Arsenal vinner! Jag vill se spelartruppen innan jag lägger pengar på denna match!

RalleArvid - 2014-01-03 22:25:57

Då behöver du absolut inte göra det! Om du vill får du däremot gärna kolla på vilka spelare som finns tillgängliga för uttagning imorgon och sedan dra dina egna slutsatser. Jag hoppas sedan att de för din skull blir de rätta. Lycka till!

steffiloo - 2014-01-03 22:05:51

Förlåt men jag kan inte riktigt ta den här reken på allvar när jag läser att Tottenham har en mycket bredare trupp...