Det är ju alltid skönt att få en mjukstart efter en längre ledighet som innefattat både julmat, julvin och en satans massa julsnaps. Man kan precis som Roma få bege sig till Turin där trassliga Juventus väntar - eller så kan man få stanna kvar i sin egna, trygga hemmaborg och få besök av supertrötta Livorno. Fotbollslaget som är lika kasst som dess supportrar har konstiga åsikter. Ni vet, låt alltid någon annan betala-ideologin.

Livorno inledde säsongen helt okej, men har på slutet ramlat som en sten genom tabellen. Vi får gå tillbaka till den tredje november för att hitta senaste segern. 1-0 hemma på Atalanta, Serie A:s kanske sämsta bortalag. Så det var ju inget att skryta över.
Sedan dess noll segrar i kolumnen och ett bortaspel i samma usla klass som nyss nämnda Atalanta.
Man har på åtta spelade matcher lyckats att snubblat in hela fem mål, och förlorat sex utav dessa.
Och nu vankas det alltså ny bortamatch. Och då hade man kanske önskat som bortasupporter att läget var bättre än någonsin, eftersom att det brinner i knutarna i de nedre regionerna. Men så är det alltså inte.
Lagets viktigaste spelare, försvarsjätten Emerson, han är avstängd. Och det är ett avbräck modell värre, i synnerhet när man möter vad man möter ...

...vilket alltså är Fiorentina. I Florens. Och jag antar väl att Viola ställer upp så här:

Neto
Tomovic - Savic - Rodrigues - Pasqual
Aqiliani - Ambrosini - Valero
Caudrado - Rossi - Vargas

Klasskillnad rakt igenom jämfört med gästerna.
Herrn i mitten i anfallet, Giuseppe Rossi, han har hittills smällt in 14 baljor. Det leder han skytteligan på.
Livorno har i sin tur hittat nätet 16 gånger.
Och nu när man kommer hit med en sargad backlinje, då är jag inte helt främmande för att Rossi vs. Livorno efter slutsignal står 16-16. Och då kan vi också räkna in 1,91.

This is the stats tab
This is the post tip