Tjaaa! Dags för nya NHL tankar i väntan på att Björklöven - BIK Karlskoga ska starta.

Inatt så tar Islanders emot Stars hemma i Nassau Veterans Memorial Coliseum.

Islanders som efter en tre raka segrar nu senast föll hemma mot Carolina Hurricanes med 3-2 i en jämn match och Canes keeper Khudobin gjorde nog sin bästa match för säsongen då han räddade 38 av 40 skott.
Annars har Islanders på sina 10 senaste matcher tagit 5 segrar, 3 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar 5-3-2.
Islanders har trots sin stigande form en hel drös med poäng upp till slutspelslagen. Efter sina 43 spelade matcher så har laget lite skralt bara plockat ihop 35 poäng, och ligger på en 15:e plats i Eastern Conference och sist i Metropolitan Division. Den största anledning till att laget ligger där dom ligger är att Islanders har släppt in hela 143 mål, ett snitt på insläppta mål per match 3,39! Det är bara Edmonton Oilers som har släppt in fler mål än Islanders i hela NHL. (156 stycken på 45 matcher)
I Nassau Veterans Memorial Coliseum så trivs inte Islanders för stunden. Endast 1 seger på dom 5 senaste hemmamatcherna gör att laget ligger på en 14:e plats i Eastern Conference hemmatabell med 19 inspelade poäng på 22 matcher. Med en statistik på 6 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 16 förluster, varav 7 efter övertid/straffar. Problemet är att laget är för villiga på att gå framåt i matcherna och föra spelet. Det till nackdelen att Islanders har lite för svaga målvakter och försvar för att öppna sig för mycket bakåt och det visar sig på hemmastatistiken, 55-66. Det har alltså blivit hela 121 mål på 22 spelade matcher. Det gör ett snitt per match på 5,5 mål.
Islanders har dock på sina 5 senaste hemmamatcher bättrat på sin statistik i insläppta mål. Laget har släppt in 15 mål på sina 5 senaste (13 efter ordinarie tid), alltså 3 mål per match i snitt.
Framåt har det även blivit en del på dessa matcher, 11 stycken. (9 efter ordinarie tid) Det utgör ett snitt på 2,2 mål per match.
Saknas till dagens möte gör:
J. Bailey (spelar ev inatt)
R. Martinek
L. Visnovsky

Dallas Stars kommer till dagens match med två raka nederlag. Senast storförlust hemma mot Detroit med 5-1 i en match där Dallas inte hade något att säga till om och matchen innan det föll laget i en svängig match även där på hemmaplan med 6-4 mot Montreal.
Det gör att Dallas har en liknande form som Islanders och har på sina 10 senaste matcher, 5 segrar, 3 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar 5-3-2.
I Western Conference har Stars häng på slutspelslagen. Med sina 47 poäng på 41 matcher så ligger Dallas på en 10:onde placering med endast 2 pinnar upp till slutspel. Det gör att Stars ligger på en 5:e plats i Central Division. På dessa 41 matcher så har Stars en målskillnad på 120-124. Det utgör ett snitt per match på 5,9 mål.
Bortaspelet för säsongen kan väl ses som helt okey ur Dallas perspektiv. Med 24 poäng på 21 bortamatcher så ligger laget på en 8:onde plats i bortatabellen med en statistik på 11 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 10 förluster, varav 2 efter övertid/straffar.
Dallas vann sin senaste bortamatch med 5-2 över Los Angeles Kings. En imponerande bortaseger. På Stars 5 senaste bortamatcher så har det blivit 2 segrar och 3 förluster, varav 1 efter övertid/straffar.
På dessa 5 bortamatcher så har det blivit en hel del mål. 16 mål har Dallas gjort framåt och har släppt in 18 mål (17 efter ordinarie tid) Det gör ett snitt per match på 3,2-3,6.
Stars saknar inför nattens match:
S. Gonchar (spelar troligen inatt)
A. Rome (spelar ev inatt)
T. Daley (spelar ev inatt)
S. Robidas

Historia:
Dessa två lag har inte mött varandra sen säsonge 2011-2012. Då mötes lagen 1 gång i New York. Den gången vann Dallas med 3-2.
Sen säsongen 1998-1999 har lagen enbart möts 18 gånger. Det har slutat med 7 segrar för Islanders och 1 oavgjord match och 10 segrar för Stars.
7 av dessa matcher har gått över 5,5 mål och 7 matcher har avslutats med 5 mål.
På deras 5 senaste möten så har det blivit fler än 5,5 mål i 4 av dom 5. Det var enbart i lagens senaste möten som det bara blev 5 mål i.

Kommentar:
Det är två målglada lag som kommer ställas mot varandra ikväll. Islanders har haft det lite motigt i målskyttet men laget vill gå framåt på hemmaplan och det kommer skapa möjligheter för ett målfarligt Stars.
Islanders gör och släpper in mycket mål på hemmaplan och Stars släpper in mycket mål och gör en hel del mål även dom.
Sen att lagen gillar att spela målrikt mot varandra är ju bara en bonus. För att det ska bli under 5,5 mål i denna match ska lagens bägge målvakter göra monstermatcher.
Jag spelar över 5,5 mål till 1,81 på Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip