Hello! Dags för ännu ett par nya tankar om nattens NHL där det sprudlar av matcher men att få rätt känsla för någon av dom är svårt. Men jag tror mig få bra känsla i Coyotes - Flames.

Coyotes som närmast kommer ifrån en 3-5 förlust hemma mot formstarka Flyers. Coyotes gick upp till en 3-1 ledning i början av andra perioden men sen fallerade försvarsspelet och Flyers kunde vända och vinna med 5-3 efter tre mål i sista perioden.
Coyotes form är allt annat än bra för stunden. På lagets tio senaste matcher så har det endast blivit 2 segrar, båda dessa efter övertid/straffar och 4 förluster och 4 förluster efter övertid/straffar 2-4-4.
I tabellen så börjar laget få det kämpigt om slutspelsplatserna då laget har tappat på de övre placerade lagen från sjunde platsen och uppåt medan lagen nerifrån saktar men säkert kryper sig närmare. Det gör ju att Coyotes ligger på en åttonde plats i Western Conference och femma i Pacific Division med 49 poäng på 41 matcher och en målskillnad på 123-127. Det gör att Coyotes snittar sina matcher på 6,09 mål.
På hemmaplan har den senaste tiden varit tung för Coyotes. Endast poäng i två av dom fem senaste matcherna och endast en seger. (4-3 mot Edmonton efter förlängning) Med 19 hemmamatcher spelade och en statistik på 11 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 8 förluster, varav 3 efter övertid/straffar så har Coyotes spelat till sig 25 poäng vilket gör att Coyotes är Western Conference nionde bästa hemmalag. Laget har på dessa 19 hemmamatcher en målskillnad på 66-59. Det utgör ett snitt per match på 3,47 mål framåt och 3,10 mål bakåt.
På sina fem senaste hemmamatcher så har det blivit en hel del mål. Totalt 28 mål (26 efter ordinarie tid) det gör ett snitt på 5,6 mål per match.
I matchen mot Columbus Blue Jackets så fick Oliver Ekman-Larsson utgå efter en tackling men spelar eventuellt inatt. Annars saknar Coyotes:
Z. Michalek

Calgary Flames som enligt många överraskande nog slog Colorado med 4-3 på bortais. I en ganska svängig match med dock ganska lite skott, totalt 44 stycken och hela 7 mål visar att målvakterna hade inte sin bästa dag på jobbet. Detta var Flames första seger på fem matcher.
Flames har på sina tio senaste matcher en ganska usel form, med endast 2 segrar, 6 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar 2-6-2. Gör Flames till Western Conference mest formsvaga lag.
Det gör det ganska logiskt att Flames inte ligger bättre än på en trettonde plats i Western Conference med endast 36 poäng på 42 matcher och har hela 13 pinnar upp till slutspel. Laget största svaghet är försvars och målvaktsspelet. Med en målskillnad på 100-131 så har Flames släppt in näst flest mål i Western Conference och det gör att laget snittar 5,5 mål per match.
På bortaplan så går det dock lite bättre rent statistiskt. Men inte i formmässigt då Flames enbart vunnit en av dom fem senaste på bortaplan men har skrapat ihop 19 poäng på 21 bortamatcher. Med en statistik som följer, 8 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 13 förluster, varav 3 efter övertid/straffar. Sen en målskillnad på 52-70. Den visar att Flames gör ca 2,47 mål per match och släpper in 3,33 mål per match.
På Flames fem senaste bortamatcher så har det blivit en hel del mål i båda kassarna, 28 stycken totalt. (26 efter ordinarie tid) Det gör att Flames snittar lika många mål per match på bortaplan 5,6 mål som motståndarna Coyotes gör på hemmaplan.
Flames saknar inatt:
D. Jones (spelar ev inatt)
K. Russell
C. Glencross
B. Jones

Historia:
Två lag i samma Conference och Division gör ju att lagen möts en del gånger per säsong. Hittills har lagen mött varandra tre gånger under säsongen, varav en under försäsongen. I den matchen vann Coyotes i Calgary med 3-2 efter förlängning.
I den första riktiga tävlingsmatchen så möttes lagen i Phoenix. Då vann Coyotes med 4-2 efter att först tappat en 2-0 ledning till 2-2.
Den senaste matchen gick av stapeln i Calgary. Då fick hemmalaget Flames revansch och vann med 4-1 efter att ha vänt 0-1 underläge med fyra raka mål.
I lagens tio senaste matcher så har Coyotes gått segrande ur fem av dessa och Flames de andra fem. Noterbart är att av dessa tio möten så har ett lag gjort fyra mål i sju av dom men ändå har det bara blivit över 5.5 mål i tre av dom tio.

Kommentar:
Det är två målglada lag som tar sig an varandra. Då lag som har helt olika förutsättningar om resten av säsongen. Coyotes som kämpar för att nå slutspel och Flames som sliter för att rädda äran denna säsong.
Jag tror på en målrik match då det i regel blir målrikt för dessa lag under säsongen och sen att ett lag oftast gör fyra mål i en match när dessa två lag möts så har jag svårt att se att de andra laget gör mindre än två mål inatt.
Nej jag spelar över 5,5 mål till 1,86 på Unibet .


EDITERAD 2014-01-07 12.04:07

This is the stats tab
This is the post tip