Nattens rek tar oss till Boston där Celtics tar emot Houston Rockets. Celtics, som inför säsongen tradeade bort storstjärnor som Garnett och Pierce till Nets, har haft mycket strul på senaste tiden. Med nio raka förluster huserar man nu näst sist i Atlantic division med 13-25 i record och man är bara en match ifrån sistaplatsen där man nu hittar Sixers på 12-25.

Houston Rockets, som är ett av NBA's starkare lag håller själva till i Southwest Division där man endast är sämre än Spurs. Man har ett record på 24-14 och kommer från en 7p vinst mot Wizards där Terrence Jones, Jeremy Lin & James Harden visade att Rockets är ett lag man inte leker runt med. Notera att Chandler Parsons, som snittar 17.2 pts på säsongen har varit ute i tre matcher pga en knäskada och troligtvis återkommer till planen inatt mot C's. Parsons kommer nog bli ett kärt återseende för Houston man snittar 99.6 pts utan forwarden och 106.2 när han har varit på planen. Ett redan utmärkt offense som vi såg mot Wizards blir ännu bättre när vi lägger in Parsons.

Celtics har inte vunnit på hela året, och senaste viktorian kom mot Cavs den 28 december där man vann hemma på TD Garden med 103-100. Man snittar 95.3 pts framåt viket är dåligt men endast 98.3 pts bakåt, och det är där man måste pressa inatt. Defensiven är det som Celtics har gjort bäst, men det blir otroligt svårt att klara av mot ett av NBA's bästa offensiv som har i snitt 105.3 pts framåt. Houston har historiskt sett ett litet övertag i head-to-head statistiken men det är inte det man ska lägga fokus på i denna matchupen, utan istället på formen för de båda lagen (främst den horribla formen från Celtics sida) samt hur Houston har klarat sig utan Parsons och hur det kommer bli nu när han är tillbaks. Jag tror definitivt på en målrik historia inatt, och linan på 205.5 är inte så pjåkig, men det jag finner mest värde i inatt är Rockets -5.5 till 1.90 på bet365 .

Houston är som sagt ett av NBA's bästa lag offensivt, och jag tror definitivt att man visar det inatt mot ett Celtics som visserligen har imponerat defensivt, men ändå förlorat nio raka matcher. Det finns nog rätt många där ute som tror att Rockets kommer att ta hem denna matchen, däribland jag. Jag tror även definitivt att man klarar spreaden på -5.5.

Följ mig på Twitter för fler spel! @ABNBetting
STATS:
Houston Rockets---Boston Celtics
105.3 Offense 95.3

102.0 Defense 98.9

3.3 Snittmarginal -3.6

47.3 FG% 44.6

8.9 3ppg 6.4

EDITERAD 2014-01-13 20.20:42

This is the stats tab
This is the post tip