Västerås har tre vinster i rad efter nyår varav en på övertid borta mot Karlskrona. Senast slog de Malmö borta med 2-3, en match där Malmö höll i spelet men Västerås spelade ett tight bortaspel och utnyttjade sina lägen. Fornataro som kom från Leksand har nu gjort mål två matcher i rad och beskrivs som spelglad. Han blommar nog ut igen nu när han får lira första formation och får förtroendet att producera. Dessförinnan slogs Troja med 3-2 hemma. Dock var man besvikna för Troja spelades ut totalt i period ett men hemmalaget föll sedan tillbaka och släppte in bottenlaget i matchen igen. Nu vill man ta revansch på sig själva för det dåliga hemmaspelet i period 2 och 3 säger tränare Fagervall. Laget är oförändrat sedan sist, Stefan Legin saknas.

Oskarshamn har tillslut börjat hämta lite poäng på bortais efter den dåliga inledningen. En poäng på första nio matcherna, sedan 12 p på senaste åtta matcherna. Poängen har dock tagits mot lag på den nedre halvan av tabellen (undantaget 1 p mot Rögle som klättrat på slutet).
Nu kommer man från två raka hemmamatcher där Malmö först slogs med 6-2, men sedan förlust mot SSK med 3-4. Där stod det 0-3 efter första perioden.
Förra veckan blev målvakten Zajkowski skadad, oklart hur länge han blir borta. SAIK-lånet Stefan Steen har då stått de två senaste matcherna men nu när Henrik Karlsson lämnar SAIK så har han kallats hem. Han har dock nåt sorts två-vägsavtal så han kan gå mellan klubbarna men till största sannolikhet är han inte med idag då SAIK möter Luleå borta imorgon, och han nyligen alltså "kallats hem". Vem ställer då Oskarshamn i kassen? Jo, de har kallat hem utlånade Oskar Sehlstedt som varit i Tranås och spelat 10 matcher i år. I Oskarshamn har han stått en match vilket var borta mot Rögle i september. Där fick han kliva av isen efter drygt 30 min efter 6 insläppta mål.

Västerås kommer gå ut hårt och sätta ett högt tempo direkt. Något man vill bibehålla genom hela matchen. Hemmalaget har tagit många uddamålssegrar under säsongen men idag tror jag inte att Oskarshamns bortaspel eller framförallt deras målvaktsspel kommer att räcka till för att störa Västerås. Klar hemmaseger!