Speltips

Speltips Genk-Anzhi Makhachkala

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-02-27 21:00 Spela här

Speltips Genk-Anzhi Makhachkala
Land: Internationellt Liga: Europa League
Odds: 2,0 Speltips: 1
2014-02-27 21:00 Genk-Anzhi Makhachkala 1 2,0 Killer

Nu ska jag vara ärlig och säga att jag inte är helt insatt i hela Anzhi-soppan. Men som jag har förstått det så vägrade ägaren Sulejman Kerimov att stoppa in en krona mer i klubben utan istället stoppa pengaflödet vilket i sin tur tvingade bort samtliga storstjärnor med för höga löner från klubben inför säsongen. Hur som helst. Spelare som Willian, Samuel Eto'o, Lacina Traore, Mbark Boussoufa och Igor Denisov finns inte längre kvar i klubben. Och då nämner jag bara några namn som har lämnat. En fin tredjeplats i ligan ifjol men det hade ju sina förklaringar. Efter alla spelartapp så stod det naturligtvis självskrivet att laget skulle bli avsevärt mycket sämre denna säsongen och få det riktigt jobbigt. Och ja det har ju gått sådär. Laget ligger toksist i ryska Premier League och har tio poäng upp till närmsta lag på säker mark. Anzhi står fortfarande utan seger där och NOLL segrar på 19 ligamatcher skojar man inte bort hur som helst. Anzhis väg till sexondelen har varit krampaktig den också. Anzhi slutade tvåa i grupp K i Europa League, tio poäng bakom gruppvinnaren Tottenham. Anzhi lyckades med nöd och näppe besegra ett svagt och trött Trömso två gånger om och det är faktiskt lagets enda segrar under HELA säsongen.

Visst nu har inte Genk något jätte form dem heller när vi pratar resultat i den inhemska ligan. Men i Europa League där förlorar Genk YTTERST sällan fotbollsmatcher. Och det är ju just Europa League-fotboll som ska spelas nu. Genk gick precis som ifjol genom gruppspelet obesegrat och som gruppvinnare. Genk slutade fyra poäng före tvåan Dynamo Kiev efter fyra segrar och två oavgjorda matcher. Ifjol vann Genk sin grupp före lag som Basel och Sporting Lissabon. Räknar vi med fjolårets matcher så har Genk bara förlorat 1 av sina 17 senaste Europa League matcher.

Genk åkte till Ryssland förra veckan för att få med sig ett bra resultat till returen och det lyckades man med. 0-0 slutade matchen där Anzhi Makhachkala inte hade ett enda skott på mål. Det var Anzhis första tävlingsmatch för året då det fortfarande är uppehåll i den ryska ligan. Så visst saknas det matchträning hos gästerna. En annan faktor som möjligtvis kan störa rytmen lite hos Anzhi är att Ryssland ligger tre timmar före tidsmässigt så matchen börjar 00.05 Rysk tid. Anzhis mittfältare Ilya Maksimov fick syna det röda kortet sent i den första matchen och är således avstängd här.
Genk har inför den här matchen bytt tränare Emilio Ferrera har tagit över Mario Beens arbete. Sådant brukar kunna ge effekt direkt!

Anzhi Makhachkala har bara vunnit 2 av 26 tävlingsmatcher denna säsongen och har i mitt tycke ingenting mer att göra i denna turneringen. Genk ska ses med kanon chans här mot Anzhi som saknar kvalité framåt och som släpper till en hel del bakåt. Genk höjer sig alltid när det vankas Europaspel och har en passande uppgift här. bet365 ger nu hela 2,00 i odds. Polletterna åker i alla fall in från min sida. Ni gör som ni vill. 2-0?

Killer - 27 Februari, 2014, 04:12

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
tompaa - 2014-02-27 15:03:20

står visst att de bytt tränare(!).. my bad :)

tompaa - 2014-02-27 14:59:42

bra skrivet? står inget om skadelägen, förväntade elvor eller att Genk sparkade sin tränare i söndags(!)..

Akberg - 2014-02-27 08:47:32

Intressant, bra skrivet! Anzhi hade 7 skott off target i första mötet. Medan Genk hade 1 skott på mål och två off target.