Hello! Gårdagen var nära att lyckas i första matchen mellan Södertälje - Almtuna. 2-0 Södertälje blev 3-2 Almtuna som blev 4-3 Södertälje som sedan Almtuna kvitterade men med mindre än fem minuter kvar kom 5-4 till Södertälje vilket räckte matchen ut.
I NHL var det aldrig riktigt nära. Två lag som kom ut och ville göra mål. Slutade med hela 10 stycken och seger för Kings med 6-4 och första matchen på tio matcher som slutade över 5,0 mål. Kul för publiken i alla fall.

Idag är det återigen dags för en SHL omgång men med tre matcher. Luleå - Örebro, AIK - Skellefteå och Färjestad - Växjö. Jag väljer att blicka mot Karlstad.

Där Färjestad kommer med en 4-3 seger i ryggen mot AIK. En match som Färjestad styrde den första perioden och ledde rättvist med 2-1. Den andra perioden var det lite jämnare men Färjestad var något bättre och vi hade lika läge 3-3. Den tredje var jämnast och slutade oavgjort och matchen gick till övertid. Ett förlängningsspel där en fräckis av Joakim Hilding blev matchavgörande för Färjestad. Summerat ett rättvist resultat.
Tittar vi på lagets fem senaste så har Färjestad bara tagit två segrar, båda via förlängningsspel och tre förluster.
Färjestad är inblandad i den ack så viktiga bataljen om topp sex placeringar och få en direkt plats till kvartsfinalerna men samtidigt få en veckas extra ledigt. Färjestad ligger i skrivande stund på en sjunde plats med tre poäng efter femman Leksand och ett efter sexan Modo och har ett poäng mer än åttan Brynäs. Färjestad är för stunden det lag med bäst målskillnad mellan dessa fyra, 129-125. Det ger ett snitt på 5,08 mål per match.
Hemma i Löfbergs Arena så har spelet blivit bättre än säsongsinledning men det går fortfarande inte riktigt känna igen det forna fruktade hemmalaget Färjestad när laget spelar hemmamatcher. Med 36 inspelade poäng på 25 hemmamatcher så är Färjestad seriens åttonde bästa hemmalag. Med en statistik på 11 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 14 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 65-63. Ett snitt på 2,6-2,52 mål per match.
Färjestad har tagit poäng i fyra av sina fem senaste hemmamatcher och har gått segrande ur tre av dessa. Totalt har det blivit 29 mål (26 mål ordinarie tid) vilket ger ett snitt på 5,8 mål per match.
Färjestad kommer komma till spel utan:
Marius Holtet (borta på obestämd tid)
Magnus Nygren (osäker till spel)

Växjö Lakers startade upp efter OS med att ta sig an Modo på hemmaplan. En match som innehöll mycket. Målchanser, bra målvaktsspel, utvisningar, bortdömda mål mm mm.
Växjö var det spelförande laget framförallt i den tredje perioden där en strålande Linus Ullmark räddade poäng åt sitt Modo. Vi börjar med att summera att i den första perioden slutade 1-1 efter Växjö tagit ledningen, och i den andra perioden så tog återigen Växjö ledningen men ledning höll sig bara i 46 sekunder innan Modo kvitterade. Resultatet stod sig matchen ut och i powerplay under förlängningsspelet avgjorde Rhett Rakshani.
Segern innebar att det var Växjö's andra raka och har på sina fem senaste matcher vunnit två och förlorat tre.
I tabellen så ligger Växjö på en tredje plats med 85 inspelade poäng efter 50 omgångar. Med åtta poäng upp till tvåan Frölunda men bara två ner till fyran Luleå. Växjö's styrka denna säsong har absolut varit anfallsspelet. Med 141 mål så är Växjö det fjärde bästa laget framåt i serien. Och med en bra defensiv på 117 mål så är även Växjö det fjärde lag att släppa in minst mål. Det summerat blir ett snitt på 5,16 mål per match.
Bortaspelet har varit bra under hela säsongen. Med 40 poäng efter 26 bortamatcher så är Växjö seriens fjärde bästa bortalag. Med en statistik på 12 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 14 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 69-65. Det ger ett snitt på 2,65-2,5 mål per match.
Växjö vann sin senaste bortamatch, då borta mot Luleå med 3-2. På lagets fem senaste bortamatcher har det blivit tre segrar och två förluster och totalt en målskörd på 24 mål vilket ger ett snitt på 4,8 mål per match.
Växjö kommer komma till spel utan:
Teemu Lassila (avstängd)
Augustin
Johansson
Rosén

Historia:
Det femte och sista mötet lagen emellan i grundserien. För Växjö's del så har Färjestad varit säsongens drömmotståndare. Med elva möjliga poäng av tolv och en målskillnad på 13-5 (snitt på 4,5 mål) så har Växjö haft det lätt för Färjestad denna säsong.
Matcherna har slutat:
25.01.14 SHL Växjö Färjestad 4 : 2
12.12.13 SHL Färjestad Växjö 1 : 2
(1 : 1)
17.10.13 SHL Växjö Färjestad 4 : 1
04.10.13 SHL Färjestad Växjö 1 : 3
Vi måste gå tillbaka fem matcher för att hitta en Färjestad seger över Växjö. Då vann Färjestad med 2-1 i Vida Arena.
Tittar vi på lagens fem senaste i Löfbergs Arena så har Färjestad vunnit två och Växjö tre. Noterbart är att Växjö har två raka segra i Löfbergs Arena.
Två matcher av dom fem i den arenan har gått över linan 4,5 mål.

Kommentar:
Ja med sluttampen på säsongen så ser vi att alla lag i serien fortfarande har något att spela om, förutom AIK som blev klara för kvalserien förra omgången.
Men i kvällens möte så är det viktiga poäng som står på spel. För Färjestad's del som helst av allt vill ha tre pinnar för att komma ikapp Leksand på femte plats och har inte riktigt råd att inte ta något poäng alls. Sen att Växjö fortfarande har en chans att kunna sluta på andra plats (åtta pinnar bakom tvåan) så är segern i denna match lika viktig för smålänningarna och vid förlust och Luleå vinner så wops så är laget helt plötsligt fyra.
Jag tror det kommer bli en grinig match med massvis av utvisningar och en hel del målchanser. Sen att båda lagen har blivit vassa i powerplay. Framförallt Växjö som gjorde fyra av fyra mål mot Färjestad i senaste mötet och ett senast mot Modo.
Nej jag får känslan att det är två lag som verkligen vill ha med sig poängen till nästa batalj och att Färjestad har släppt till mer på offensiven den senare tiden och Hidling, Åberg påväg mot slutspelsform och försvaret blandar lite för mycket bitvis så är det ingen omöjlighet att vi kan få se en hel del mål här. Och Växjö som öser på match efter match med Kallio, Rakshani o/c så ska båda lagen klara av att göra minst två mål idag och för ett segrande lag behövs det sannolikt minst tre eller fyra mål.
Sen att Växjö har vunnit fyra av fyra mot Färjestad så är det en morot för båda lagen att vinna sista mötet inför ett väntande slutspel (lagen kan bli kvartsfinalsmotståndare).
Jag väljer att spela över 4,5 mål till 1,88 på Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip