Hej hej! Gårdagen började inte bra då Mora låg under med 3-0 hemma mot Malmö efter tre minuter och efter den första perioden stod det 2-4 trots 18-5 i skott för Mora. Sinnes... Men Mora vände på steken till både 5-4 och 6-5 men med mindre än fyra minuter kvar gör Malmö 6-6 med en man mindre. Sick. Men men! Anaheim Ducks gjorde sitt och tog sin 17 seger på hemmaplan på dom 20 senaste hemmamatcherna mot St Louis Blues, seger 1-0.

Idag är det full omgång i den Svenska Hockeyligan och sluttampen är mycket nära. Med fyra omgångar kvar så är det dramatik i framförallt mitten av tabellen.
Idag blickas blickarna mot sista E4 derbyt för grundserien.

Linköping som kommer med två raka segrar i ryggen efter OS och slog Modo borta efter straffläggning med 3-2. Detta efter att Linköping hade en 2-0 ledning i den andra perioden men klarade inte av att få med sig tre poäng hem, men laget verkar ha hittat formen efter OS. Marcus Högborg fick chansen i kassen och gjorde därmed sin SHL debut från start. En bra match men Linköping gjorde en fräckis och satte in Christian Engstrand vid straffläggningen.
Linköping har på sina fem senaste matcher tagit fyra segrar och förlorat en match.
Med den bättrande formen så har Linköping lagt bort tänket om en eventuell Kvalserie och har blicken nu fäst uppåt mot en direktplats till kvartsfinalen. Med 70 poäng så är Linköping nia i tabellen med sex poäng efter sexan Modo med tolv poäng kvar att spela om.
Linköping på hemmaplan har varit en god melodi och kom igen starkt i sin senaste hemmamatch efter att ha tappat en 4-2 ledning mot Skellefteå till 4-5. Men kvitterade med 32 sekunder kvar av matchen och avgjorde sedan på straffar.
På hemmaplan så öser Linköping in mål. 97 mål på 25 hemmamatcher och Linköping är i särklass laget som gör flest mål på hemmaplan. Ett snitt på 3,88 mål per match.
Linköping har på sina fem senaste hemmamatcher vunnit en och förlorat fyra.
Linköping kommer till spel med full trupp och har Fredric Andersson som trettonde forward.

HV 71 fick vinna senast (igår) hemma mot Leksand. Segersiffrorna skrevs till 4-1 och Leksand såg ut att sakna energi.
Annars har HV 71 på sina fem senaste matcher vunnit två och förlorat tre.
HV 71 är i stort sett klart för play in för kvartsfinalerna och kan i stort sett glömma tänket för Kvalserien. Med tolv poäng kvar att spela om så har HV 71 elva poäng fler än Örebro. Därmed räcker det med två pinnar och nytt kontrakt är säkrat.
HV 71 ligger därmed tia i tabellen och har två pinnar upp till nian Linköping och åtta till sexan Modo.
HV 71 på bortaplan har varit en medioker historia denna säsong. Med blott 24 poäng på 25 bortamatcher så är HV 71 seriens näst sämsta hemmalag. En orsak är att laget släpper in alldeles för mycket mål på resande fot. Totalt 93 mål vilket gör att HV 71 är det lag som släppt in flest mål av samtliga lag på bortaplan. Ett snitt på 3,72.
HV 71 fem senaste bortamatcher har slutat i fyra raka förluster och en seger efter förlängning mot Färjestad. Noterbart är att HV 71 har släppt in minst tre mål i samtliga fem matcher.
HV 71 har en hel del skador, saknas gör:
Chris Campoli
Oscar Fantenberg
David Petrasek
Anssi Salmela
Johan Davidsson
Sebastian Strandberg

Historia:
Det femte och sista mötet för säsongen. De fyra tidigare har slutat med följande resultat:
11.01.14 SHL Linköping HV 71 3 : 4
26.12.13 SHL HV 71 Linköping 1 : 7
18.10.13 SHL HV 71 Linköping 3 : 1
03.10.13 SHL Linköping HV 71 6 : 3
Ser vi till lagens fem senaste matcher i SHL så har Linköping vunnit tre och HV 71 två. Noterbart är att Linköping har gjort minst fyra mål i tre av dessa fyra matcher.
Men kollar vi in Linköping som hemmalag så har Linköping vunnit fyra av dom fem senaste och räknar vi med European trophy matchen fyra av sex. Det mest intressanta är att Linköping har gjort fyra mål eller fler i fem av dessa sex matcher och matchen Linköping misslyckades med detta var senaste matchen på hemmaplan. Då lyckades hemmalaget "bara" göra tre.
11.01.14 SHL Linköping HV 71 3 : 4
03.10.13 SHL Linköping HV 71 6 : 3
05.09.13 EUR Linköping HV 71 4 : 5
(4 : 4)
19.03.13 SHL Linköping HV 71 5 : 4
(4 : 4)
15.03.13 SHL Linköping HV 71 6 : 1
28.12.12 SHL Linköping HV 71 5 : 4

Kommentar:
Ja det är återigen dags för en viktig match när dessa två lag möts. Linköping som har fått doft av att kunna komma ännu högre upp i tabellen efter fyra raka segrar i ligan. Medan HV 71 fortfarande kämpar med att kunna koppla bort Örebro bakom sig.
Jag tror att Linköping kan göra en hel del mål i dagens match. Detta för att Linköpings offensiv med Albrandt, Kolarik o/c är ruggigt bra. Sen så är Linköping seriens mest målgladaste lag på hemmaplan och spelar allra helst enbart anfallsspel. Och nu möter Linköping ett HV 71 som inte är speciellt bra på bortais denna säsong och kommer till spel med fyra ordinarie backar borta. Det kan bli jobbigt för Wesslau i kassen idag.
Sen så när Linköping möter HV 71 på hemmais då brukar det bli fullfart åt båda hållen så det finns en risk att vi kan få se en liknande match som när Skellefteå var på besök.
Sen att Linköping har lyckats gjort tre mål eller fler i sex raka hemmamatcher mot HV 71 så tycker jag att Linköping över 3,5 mål är intressant.
Sen är det seriens mest målglada lag på hemmaplan som tar emot det lag som släpper in mest mål på bortaplan. Båda lagen snittar nästan fyra mål framåt (3,88 Linköping) respektive bakåt (3,72 HV 71)
Detta är såklart inget säkert spel som man satsar hus och hem på men ett ganska intressant spel till ett "bra" odds så jag testar att Linköping ska lyckas trycka in minst fyra kassar mot ett sargat HV 71.
Detta spelas till 2,45 på Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip