Speltips

Speltips Åtvidaberg - Jönköping Södra

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-03-02 14:00 Spela här

Speltips Åtvidaberg - Jönköping Södra
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 1.60 Speltips: Asian u 3 mål
2014-03-02 14:00 Åtvidaberg - Jönköping Södra Asian u 3 mål 1.60 Polsater

Spelar under 3 mål (asian) i matchen Åtvidaberg vs J Södra i Svenska Cupen. Innebär pengarna tillbaka på tre mål, vinst vid två eller färre, förlust på fyra.

Matchen är alltså första gruppspelsomgången av lagens första tävlingsmatch för året. Bortsett från BP och Malmös matcher i cupspelet under lördagen gick ingen match ö2,5. Sju matcher gick under och en slutade på 3 mål. Möjligtvis en indikation. I och med att det är tävlingsmatch är det slut på lallande och experimenterande, poängen är det viktiga. Antagligen är det Åtvid och BP som gör upp om gruppsegern och eftersom BP vann igår är det bara seger som gäller för Åtvidaberg. Till den här matchen har man dock några tunga avbräck:

Victor Sköld, nyförvärvet från Falkenberg. Tror han kommer vara Åtvids leading goal scorer i år.
Imad Zatara, en fejdig ytter/anfallare som enligt mig är underskattad och en av Åtvids främsta offensiva vapen. Nio mål och tre ass i Allsvenskan i fjol.

Vidare missar även Bruno Marinho, Hampus Holmgren och Petter Gustafsson, men det ska väl inte vara några större avbräck.

Tänkbart lag:
Gustavsson
Tinnerholm, Karlsson, Da Silva, Dahlén
Skrabb, Sjölund, Abubakari, Bergström
Santos, Owoeri

Som alla Peter Swärdhs lag är man välorganiserade och otroligt svåra att göra mål på. Inte minst på Kopparvallen. Bara tre lag släppte in färre mål på hemmaplan än vad Åtvid gjorde i fjol och man höll nollan sex gånger. Av försäsongsmatcherna att döma så ser det fortsatt svårt ut att bryta ned Åtvid. Kan mycket väl bli en nolla här.

J Södra har jag sämre koll på. Av vad jag förstått har man haft en del omsättning på spelare inför i år. Lagets bäste målskytt i fjol, kaptenen Tommy Thelin, missar den här matchen. Kangaskolkka var en annan spelare som gjorde en del mål förra året, han är numera i Heracles i Holland.

Lagets trupp:

Damir Mehic, Anton Cajtoft, Viktor Rönneklev, André Calisir, Karl Svensson, Amer Eriksson Ibragic, Tom Siwe, Joakim Karlsson, Ronny Sabo, Fredric Fendrich, Jonathan Drott, Robert Gojani, Jesper Svensson, Oskar Olsson, Fredrik Olsson och Dijan Vukojevic

Bekräftad elva:
Mehic

Siwe, Calisir, Karlsson, Rönneklev

Gojani, Fendrich

Svensson, Drott, Sabo

Olsson

Vädermässigt så väntas det bli 2-3 plus och möjligen en del nederbörd när matchen spelas, inga superförhållanden med andra ord.

Nej, jag har verkligen svårt att se hur den här matchen skulle gå över 3 mål faktiskt. För Åtvidabergs del så är det tunga offensiva avbräck. Vem som ska göra målen nu har jag lite svårt att se faktiskt. Samtidigt är man välorganiserade bakåt, så det lär inte bli lätt för J Södra heller. Ser framför mig ett spelövertag för ett lite uddlöst Åtvid som till slut för utdelning och sedan bevakar ledningen.

Vi kan titta på matcherna under lördagen. Om man bortser från Malmö som fick allt att stämma efter tidig utdelning hemma mot Degerfors, så kan vi konstatera att IFK Göteborg och Helsingborg var rätt uddlösa framåt och fick slita för utdelning. Häcken skapade lägen, men Gerhardsson kände efteråt att laget mer bevakade sin ledning än blåste på just för att det var träningsmatch. Norrköping fick aldrig hål på GAIS. Det är där någonstans vi kommer hitta Åtvid. De kommer säkert föra spelet och till slut kommer de nog få utdelning. Väl där har man för dagen inte omställningsspelarna som exempelvis Häcken har som ständigt kan hota. I stället blir det viktigare att bevaka ledningen.

0-0 i paus och sedan 1,2-0 Åtvid är mitt tips. Båda lagen har offensiva avbräck. Första tävlingsmatchen för året, nervositet, viktigt att få med sig bra resultat och inte bjuda på något.

Som vanligt med underspel av den här typen är det naturligtvis bra att vara med live och om möjligt kunna "säkra" insatsen till en jackpot. Exempelvis här kan man spela asian u3 före matchen. När matchen väl är igång är det inte omöjligt att man ganska snabbt kan få ett tillfredsställande odds på ö1,5 exempelvis.

@nokkan21 på Twitter.

EDITERAD 2014-03-02 13.29:18

Polsater - 02 Mars, 2014, 13:29

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!