Coventry är inne i mycket svag period resultatmässigt. Fem förluster på de sex senaste matcherna där framförallt försvarsspelet har varit under all kritik de senaste veckorna. Åtta insläppta mål på de tre senaste matcherna och det mot svaga lag som Notts County, Tranmere och Carlisle. Efter den senaste tidens svaga resultat har laget åkt ner till 16:e plats i tabellen med sina 37 inspelade poäng och har bara två poäng ner till Crewe precis under nedflyttningsstrecket. Men Coventry har tre matcher mindre spelade men det är dags att vända den negativa trenden snarast om man inte vill bli rejält indragna i nedflyttningsstriden. Coventry har gått över 2.5 mål i åtta av sina tio senaste matcher och i 22 av sina 31 ligamatcher. Plus är att anfallaren Callum Wilson (15 mål) är tillbaka efter skada och kan delta här. Speciellt efter att vasse Leon Clarke har lämnat klubben för spel i Wolverhampton.


Shrewsbury har precis som Coventry inte gjort många glada den senaste tiden. Bara en seger på sina åtta senaste ligamatcher och den kom i den senaste omgången mot Notts County där man spelade hela andra halvlek med en man mer och lyckades vända ett 0-2 underläge till seger 3-2. Shrewsbury ligger på 22:a plats i ligan med sina 31 inspelade poäng och har fyra poäng upp till Bristol City på säker mark. På resande fot har laget haft svårt under säsongen. Shrewsbury har bara tagit 13 av 45 möjliga poäng och bara bara vunnit tre av femton bortamatcher i League One.

Notts County-Shrewsbury 2-3
Sheffield United-Shrewsbury 2-0
Swindon-Shrewsbury 3-1
Milton Keynes Dons-Shrewsbury 3-2
Oldham -Shrewsbury 1-2
Crewe -Shrewsbury 1-1
Stevenage -Shrewsbury 1-3
Port Vale -Shrewsbury 3-1
Walsall -Shrewsbury 3-0


Som ni kan se ovan har Shrewsbury gått över linan i sju av sina nio senaste bortamatcher. Mittfältarna Luke Summerfield (26/0) och Aaron Wildig (24/3) finns fortsatt uppsatta på skadelistan.


Coventry har gått över linan i 12 av sina 15 hemmamatcher i League One. Shrewsbury har gått över linan i 9 av 15 bortamatcher i League One. Det är bara Leyton Orient och Rotherham som har gjort fler mål framåt än Coventry i hela ligan. Däremot har Coventry släppt till alldeles för många mål bakåt och har dessutom en riktigt svag dagsform på sitt försvar.

This is the stats tab
This is the post tip