Speltips

Speltips Washington Capitals - Philadelphia Flyers

Sport: Ishockey Spelstopp: 2014-03-02 18:30 Spela här

Speltips Washington Capitals - Philadelphia Flyers
Land: USA Liga: NHL
Odds: 2,00 Speltips: Över 5,5 mål
2014-03-02 18:30 Washington Capitals - Philadelphia Flyers Över 5,5 mål 2,00 Haze91

Halloj! Gårdagen blev lyckad. Med Linköping som klarade över 3,5 mål hemma mot HV 71 och vann med 5-1.

Idag är det NHL som står på schemat och jag väljer en eftermiddagsmatch mellan Washington Capitals - Philadelphia Flyers.

Capitals som även spelade en eftermiddagsmatch igår, då borta mot Boston Bruins. Efter att Capitals gick fram till 3-0 under den andra perioden så tryckte Bruins på framåt och kom till 2-3 innan den andra perioden var slut. Men Bruins kom aldrig närmare och Capitals kunde vinna med 4-2. Mycket tack vare en storspelande B. Holtby som tog 36 av 38 skott.
I och med den segern så har Capitals tagit två segrar direkt efter OS uppehållet och Ovechkin och framförallt Bäckström verkar ha glömt bort det tråkiga slutet av OS turneringen. Ovechkin har gjort fem poäng efter OS, tre mål och två assist medan Bäckström har fyra poäng, ett mål och tre assist.
På Capitals tio senaste matcher så har det slutat med 7 segrar, 2 förluster och 1 förluster efter övertid/straffar 7-2-1.
Med den fina formen så är Capitals återigen inblandad på allvar om slaget om slutspelsplatserna. Med 67 poäng efter 61 spelade matcher så är Capitals bara en poäng bakom sista slutspelslaget som är dagens motståndare Philadelphia Flyers som även står på samma poäng som sjuan Detroit Red Wings.
Capitals är ett målglatt gäng båda framåt och bakåt och har på sina 61 matcher en målskillnad på 180-181, vilket ger ett snitt på 5,91 mål per match.
Capitals hemma är en god kombination. Med 38 poäng på 31 hemmamatcher så är Capitals Eastern Conference femte bästa hemmalag. Med en statistik på 17 segrar, varav 8 efter övertid/straffar och 14 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 92-87. Det ger ett snitt på 2,96-2,80 mål per match.
Capitals senaste hemmamatch var mot New Jersey Devils. Den vann Capitals med 3-0.
Capitals har på sina fem senaste hemmamatcher tre segrar och två förluster.
Totalt på dessa fem matcher har det blivit 23 mål (22 mål på ordinarie tid) vilket ger ett snitt på 4,6 mål per match. Noterbart är att Capitals blev nollade i två av dessa matcher.
Capitals kommer till spel utan dessa:
M. Erat (spelar ev inatt)
M. Grabovski (spelar troligen inatt)
A. Volpatti

Flyers som även dom spelade en eftermiddagsmatch igår. Då hemma mot New York Rangers. En match Flyers vann med 4-2. Detta trots att Rangers hämtade igen 2-0 till 2-2 men lyckades inte att få med sig poäng hem till New York.
Flyers har på sina två matcher efter OS en seger och en förlust och har på sina tio senaste matcher 6 segrar och 4 förluster, 6-4-0.
Som sagt så ligger Flyers på sista slutspelsplats i Eastern Conference med 68 poäng på 61 spelade matcher och har samma poäng som sjuan Detroit Red Wings men är bara ett poäng bakom sexan New York Rangers men bara ett före motståndarna för dagen, Washington Capitals.
Även Flyers är ett hyfsat målglatt gäng och har en målskillnad på 169-176. Vilket ger ett snitt på 5,65 mål per match.
Om Capitals är ett bra hemmalag så är även Flyers ett godkänt bortalag denna säsong. Med 33 poäng på 32 bortamatcher så är Flyers Eastern Conference sjätte bästa bortalag. Med en statistik på 14 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 18 förluster, varav 5 efter övertid/straffar och en målskillnad på 87-98. Ett snitt på 2,71-3,06 mål per match.
Flyers senaste bortamatch var mot San Jose Sharks. Den vanns av Flyers med 5-2.
Flyers har på sina fem senaste bortamatcher tagit poäng i tre av dessa och vunnit två av dom fem.
Det har blivit en hel del mål i Flyers senaste bortamatcher. Totalt 31 mål (30 mål på ordinarie tid) ger ett snitt på 6,2 mål per match.
Flyers kommer komma till spel utan:
R. Emery (spelar ev inatt)
C. Pronger (har inte spelat sen november 2011)
M. Bourdon

Historia:
Detta blir det fjärde av fem möten för den här säsongen.
Den första matchen spelades i Philadelphia. Den vanns av Capitals med 7-0.
Den andra matchen spelades i Washington. Seger med 5-4 efter straffar till Capitals.
Den senaste matchen spelades i Philadelphia. Den vann Flyers med 5-2.
Därmed leder Capitals säsongen med 2-1 i möten.
Tittar vi in lagens tio senaste möten så har det slutat med fyra segrar för Capitals och sex för Flyers. Noterbart är att sex matcher har slutat över 5,5 mål och två har stannat på fem. Räknar vi med de två försäsongsmatcherna så har åtta av tolv matcher slutat över 5,5 mål.
På lagens fem senaste matcher i Capitals så har det slutat med två segrar för Capitals och tre för Flyers. Det är nu två raka segrar för Capitals i hemmaborgen. Här har tre av dom fem matcherna slutat över 5,5 mål och med försäsongsmatchen inräknad så har Capitals tre raka segrar och det har blivit över 5,5 mål i fyra av sex matcher.

Kommentar:
Två lag som kommer till spel med liknande förutsättningar. Båda lagen är back to back och har en seger/segrar i ryggen. Ännu en gemensam faktor är att lagen har startat upp med att spela målrikt. Capitals har femton mål på sina två första matcher och Flyers sexton. Målrikt verkligen.
Detta är två lag som gillar att anfalla och spela offensivt. Och nu är det även en viktig kamp om poängen kring slutspelet.
När Capitals har fått till sitt anfallsspel som laget har fått till de senaste matcherna med Ovechkin, Bäckström, Carlson o/c så är laget livsfarliga. Inte bara i fem mot fem utan även i powerplay. Två mål i den spelformen senast mot starka Bruins. Medan Flyers som startade upp med en 7-3 förlust mot Sharks så var försvarsspelet under all kritik. Det såg dock bättre ut senast mot Rangers då med en bra Mason i kassen.
Men sen har vi när lagen möter varandra. Då brukar offensiven vara det bästa försvarsspelet. Åtta av lagens tolv senaste möten har slutat över 5,5 mål (försäong inräknad) och fyra av dom sex senaste matcherna i Washington (försäsong inräknad) Så tror jag att vi kan få se en fartfylld match med mycket målchanser. Noterbart är att det vinnande laget i dom fem senaste matcherna (försäsong ej inräknad) har gjort minst fyra mål.
Nej jag tror det kan smälla en hel del kassar i denna batalj och stekheta Bäckström och Ovechkin mot Read, Lecavalier och Giroux kommer blir en intressant kamp.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,00 på bet365 .

Haze91 - 02 Mars, 2014, 11:57

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!