Speltips

Speltips Spanien vs Tyskland (U21)

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-03-04 20:30 Spela här

Speltips Spanien vs Tyskland (U21)
Land: Spanien Liga: Spanien
Odds: 2.0 Speltips: 1
2014-03-04 20:30 Spanien vs Tyskland (U21) 1 2.0 Polsater

Träningsmatch mellan Spanien & Tyskland i U21. Jag litar på Spanien här och kör raka ettan.

Matchen spelas på La Nueva Balastera i Palencia i Spanien.

Spaniens trupp:

Goalkeepers: Kepa, Pacheco

Defenders: Carvajal, Amat, Derik Osede, S. Gomez, Bernat, A. Moreno

Midfielders: Sergi Roberto, Isco, Ruben Pardo, Denis Suarez, Saul Niguez,

Forwards: Morata, Jese, Muniain, Sarabia and Deulofeu

Sju spelare i den här truppen tillhörde den trupp som joggade hem u21-EM förra sommaren. Tittar vi på den här truppen så ser man ett antal namn som redan spelar på en hög nivå. Isco, Jese, Morata, Sergi Roberto är spelare som får en hel del speltid i Real och Barca. Muniain (kapten) känner väl de flesta till från Bilbao. Han gör förresten sin 28:e u21-match här och blir därmed den med flest u21-kamper av samtliga i Spanien. Deulofeu har ju en del stiftat bekantskap med i Everton också. Tänkbart lag:

Pacheco
Carvajal, Gómez, Amat, Bernat
Isco - Pardo, Roberto
Deulofeu, Muniain - Morata


Tysklands trupp:
Goalkeepers: Timo Horn (1. FC Köln), Bernd Leno (Bayer Leverkusen)
Defenders: Erik Durm, Robin Knoche, Julian Korb, Marvin Plattenhardt, Antonio Rudiger
Midfielders: Leonardo Bittencourt, Emre Can, Johannes Geis, Andre Hoffmann, Jonas Hofmann, Moritz Leitner, Yunus Malli, Nico Schulz, Amin Younes
Forwards: Philipp Hofmann and Kevin Volland

Tänkbart lag:

Leno
Korb, Rüdiger, Knoche, Plattenhardt
Leitner, Can - Volland, Arnold, Bittencourt
Hofmann

Även här finns det såklart en del kvalitet. Shkodran Mustafi och Matthias Ginter är två spelare som hade kunnat vara med, men de är såvitt jag ett uttagna till a-landslaget i stället. Största stjärnorna här är Hoffenheims Kevin Volland och målvakten Leno. Även Emre Can från Leverkusen bör nämnas här.

Kommentar: Spaniens U21 är obesegrade i 33 matcher. De joggade som sagt hem EM i somras och har sex raka segrar i höstvinterns kvalspel. Tyskland inledde kvalspelet med fyra segrar (Färöarna x 2, Irland och Montenegro). Sedan har man kryssat mot Montenegro och Rumänien i de två senaste matcherna. Dessförrinnan hade man alltså den tajta segern hemma mot Färöarna med 3–2, där man låg under med 0-1 och 1-2.

Jag såg när de här lagen möttes i somras och det var stor skillnad, även om trupperna till stor del är utbytta. Tycker dock inte att Spanien är så mycket sämre än då. Tyskland har också många nya spelare jämfört med då och är åtminstone inte bättre än man var då. Spanien vann visserligen bara med 1–0 och avgjorde dessutom sent. Men siffrorna i underkant.

Spanien har även lite fördel av att spela på hemmaplan. Laget har en ruskig bredd i offensiven på ett annat sätt än vad Tyskland har. Hemmalaget har fler spelare som är på en riktigt hög nivå och även fast det är träningsmatch känns det som att skillnaden kommer visa sig här. Efter EM har Spanien fortsatt leverera bra resultat (6-0-0 och 22-5) medan Tyskland gjort det lite sämre. Jag tar ställning för spanjorerna här och säger att de vinner åtminstone 6 av 10 om de bara vill. Iscco, Morata, Muniain m.fl. slår högre än det tyskarna kan leverera, även om de naturligtvis är bra spelare som i hög grad lirar i Bundesligas mindre lag redan.

En småtråkig tisdag blir det här mitt enda spel. Finns ju alltid en viss osäkerhet när det gäller träningsmatcher, men faktum är att det är VM-år och för vissa av spanjorerna kan en fin insats kombinerat med en stark avslutning faktiskt innebära en plats i truppen. Den som lever får se, men just för att det är träningsmatch bör en viss försiktighet gällande insatserna hållas. VAMOS!

@nokkan21 på Twitter.

EDITERAD 2014-03-04 12.13:35

Polsater - 04 Mars, 2014, 12:13

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Polsater - 2014-03-04 12:14:26

Jese//
Åh, hopplös miss av mig. Tack för att du uppmärksammade. Klistrade bara in elvan från en preview utan att kolla. Blä. Men vamos!

Jese - 2014-03-04 10:28:20

Det är svårt för José Campaña och Óliver Torres att starta matchen då de inte är med i truppen ;)
Men vilka mittfältare de än väjer så kommer det vara kvalité på planen. En ruskigt jävla bra U21-trupp, speciellt mittfältet och anfallet som utan problem hade klarat sig i Brasilien i sommar.