Speltips

Speltips Nashville Predators - Pittsburgh Penguins

Sport: Ishockey Spelstopp: 2014-03-05 02:00 Spela här

Speltips Nashville Predators - Pittsburgh Penguins
Land: USA Liga: NHL
Odds: 1,80 Speltips: ML Penguins
2014-03-05 02:00 Nashville Predators - Pittsburgh Penguins ML Penguins 1,80 Haze91

Halloj! I skrivande stund så har dagens tidigare rek på över 4,5 mål i Färjestad - Örebro gått in redan i början av den andra perioden. Ställning just nu är 5-2. Gött.

Inatt är det ett gäng matcher och jag väljer mötet mellan Nashville Predators - Pittsburgh Penguins.

Predators har startat upp efter OS med en seger och en förlust. Nu närmast föll Predators med 3-1 på hemmaplan mot Winnipeg Jets. Trots mängder med skott och målchanser så var det effektiva Jets och en storspelande Pavelec som räddade sitt lag.
På Predators tio senaste matcher så har 4 segrar, 3 förluster och 3 förluster efter övertid/straffar.
I Western Conference så befinner sig Predators på en tolfte plats med 62 poäng efter 61 omgångar, med sex poäng upp till sista slutspelslaget Dallas Stars. En orsak till att Predators inte ligger högre upp är att laget har saknat sin stjärnmålvakt Pekka Rinne som har saknats under större delen av säsongen. (gör comeback inatt)
Predators på hemmaplan har inte varit något vidare under säsongen. Med 34 poäng efter 32 hemmamatcher så är Predators Western Conference tolfte bästa hemmalag. Med en statistik på 15 segrar, 2 efter övertid/straffar och 17 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 80-95.
Predators har på sina fem senaste hemmamatcher gått segrande ur tre och förlorat två.
Predators kommer sakna följande spelare inatt:
N. Spaling

Penguins har däremot inte startat som laget ville efter OS. Med två raka förluster mot Montreal Canadiens och Chicago Blackhawks. Senaste matchen var mot Blackhawks där laget föll i Winter Classic med 5-1.
På Penguins tio senaste matcher så har det annars slutat med 5 segrar, 3 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar.
Trots den dalande formen så ligger Penguins på första plats i Eastern Conference med 84 poäng efter 60 matcher. Men nu skiljer det bara tre poäng ner till tvåan Boston Bruins.
Penguins på bortaplan har däremot varit bra under säsongen. Med 36 poäng efter 31 bortamatcher så är Penguins Eastern Conference tredje bästa bortalag. Med en statistik på 17 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 14 förluster, varav 2 efter övertid/straffar och en målskillnad på 89-83.
Penguins har på sina fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster.
Penguins kommer till spel utan:
T. Vokoun (spelar ev inatt, startar ej)
K. Letang
P. Dupuis (borta resten för säsongen)
P. Martin
C. Conner
B. Bennett

Historia:
Detta är två lag som verkligen inte tar sig an varandra ofta.
Dock har lagen mött varandra en gång under pågående säsong.
Den matchen vann Penguins på hemmaplan med 4-1.
Men sen säsongen 1999-2000 så har lagen bara mött varandra 18 gånger. Det har slutat med 9 segrar för Predators, sju för Penguins och två kryss.
Noterbart är att Penguins har vunnit lagens tre senaste möten.
Med Predators på hemmaplan så var den senaste matchen under säsongen 2010-2011 och där vann Penguins med 4-3 efter övertid. På de fem senaste möten med Predators på hemmalag har slutat i fyra segrar för Predators och en för Penguins.

Kommentar:
Ja det är dags två lag från olika Conference som tar sig an varandra. Predators som har haft en tung säsong och har saknat P. Rinne en hel del. Medan Penguins har trots sina tunga skador under säsongen leder Eastern Conference och har gjort det i stort sett under hela säsongen.
Predators är inte gått riktigt bra på hemmaplan medan Penguins har spelat bra och tagit mycket poäng på bortais.
Jag tror att Penguins kommer att ta denna match på grund av att laget är tyngre och deras offensiva och kreativa spelstil kommer få det jobbigt för Rinne och Predators. Rinne har spelat två matcher i AHL och följde upp dom matcherna med en räddningsprocent på 99% i ena matchen och dryga 94,5% i den andra. Men nu är det NHL och med 51 matchers frånvaro från NHL spel så vet man aldrig vart formen är. Jag tror att han antingen blir en vägg eller så blir det så att allt går in.
Men med att Penguins som har förlorat sina två inledande matcher efter OS så är suget efter en seger enorm.
Jag tror att det som kan jävlas för Penguins är om Rinne gör en storartad match i sin NHL återkomst och räddar sitt Predators.
Med Malkin, Neal och Crosby i spetsen så tror jag att Penguins tar sin seger för tredje gången gillt för att inte låta Boston Bruins komma ännu närmare i tabellen.
Mitt spel blir Penguins till 1,80 på bet365 .

Startande målvakter:
Predators: P. Rinne Matcher: 9 Impm: 2,31 Räddningsprocent: 91,7%
Penguins: M. A Fleury Matcher: 41 Impm: 2,34 Räddningsprocent: 91,5%


Haze91 - 04 Mars, 2014, 21:02

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Bjorken128 - 2014-03-05 00:06:26

99% för Rinne i räddningsprocent i ena matchen? Typo - ska det stå 90? Annars måste motståndarna skjutit 100 skott och han släppt in 1, det känns inte så troligt... :P