Speltips

Speltips Carlstad United – Åtvidaberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-03-08 14:00 Spela här

Speltips Carlstad United – Åtvidaberg
Land: Land Liga: Liga
Odds: 1.87 Speltips: Åtvid -1
2014-03-08 14:00 Carlstad United – Åtvidaberg Åtvid -1 1.87 Polsater

OBS! Hör ej till reken:
Ni som ryggade mitt spel på Elfenbenskusten i veckan (att de skulle göra mål före minut 74:00 i matchen mot Belgien) bör ha fått era spel rättade som vinst vid det här laget. Spelet rättades först som förlust, men detta korrigerades sen. Om ni inte fått spelet rätt-rättat kan ni kolla med chatten hos b365.


Spelar Åtvidaberg -1 hos Svenska Spel (europeiskt hcp), vilket alltså motsvarar -1,5 redan nu till 1.87 på Svenska Spel . Känns spontant som att det finns viss risk att det sänks, jag tycker oddset är klart spelvärt i alla fall.

Andra omgången av Svenska Cupen. Första omgången slutade:
Åtvid - J Södra 4–0
Carlstad United – BP 0-4

Åtvid har följande spelare indisponibla. Imad Zatara, Petter Gustafsson, Brino Marinho, Anton Tinnerholm och Hampus Holmgren.

Cupen är viktig för Åtvid och man har som mål att gå vidare till kvartsfinal. Minst. Det gör man om man vinner gruppen. Eftersom BP vann första matchen också så väntar mest troligt en gruppfinal mellan BP och Åtvid i sista matchen. BP spelar inte förrän på söndagen, så det är ett utmärkt läge för Åtvid att sätta press på Brommapojkarna här. Fördel av bättre målskillnad inför sista matchen är ju väldigt bra då ett X kan räcka för avancemang.

Åtvid kommer till spel med bästa lag sett till tillgängligt manskap (kan bli viss rotation på jämna positioner, men det är alltså ingen juniorelva/reservelva som kommer ställas på banan) och har till den här matchen fått tillbaka Victor Sköld jämfört med förra cupmatchen. Det gör att man är ännu vassare offensivt sett än förra omgången då man besegrade J Södra med 4-0. Då trodde jag laget skulle få problem att få hål på J Södra, vilket alltså inte blev fallet. Det var dock så att effektiviteten hos laget var det Peter Swärdh å co var riktigt nöjd med.

Carlstad United spelas i division 2 norra Götaland. Om någon mot förmodan inte har koll på svenska seriesystemet är det alltså landets fjärde högsta division. Ska erkänna att jag inte har någon större koll på laget mer än att de har en mittfältare avstängd och en skadad här. Andrahandsfavorit till seriesegern.

BP, som jag håller som något sämre än Åtvid, gjorde 3–0 redan i första halvlek. Efter matchen pratade Carlstadtränaren om att BP låg längre fram i förberedelserna än vad dem själva gjorde, vilket inte är så konstigt då det ena laget består av heltidsproffs medan det andra är ett div 2-lag. Säkert kommer man bättre förberedda till den här matchen då man känt på allsvenskt motstånd en gång, men hur långt det räcker är en annan femma. Åtvidaberg hade folk på plats som kikade på Carlstad vs BP och har således bra koll på värmlänningarna.

Matchen spelas på Ilanda IP (konstgräs i Karlstad), vilket ska vara en helt okej plan med fullstora mått. Vädermässigt ska det bli 9-10 grader på lördag. Så förutsättningarna är bra, inget "grisväder" på någon liten leråker vilket hade gynnat ett underlägset lag.

Sammanfattningsvis: Allsvenskt lag mot div 2-motstånd. Ska spela med bästa lag. Satsar på Cupen för att gå vidare. Finns viss målskillnadsmotiv. Tävlingsmatch. Förutsättningarna bra. Hyfsat långt kommer i förberedelserna för året. BÖR ju kunna vinna med MINST ett par bollar. Men den där bollen är rund och skrällar sker ju, men sett till förutsättningarna just nu är 1.87 bra för en tvåmålsseger för Åtvid. Tycker jag.

@nokkan21

Polsater - 06 Mars, 2014, 19:27

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
sebb - 2014-03-08 09:23:48

Någon risk för leråker fanns det aldrig då det är konstgräs, men fint väder i Karlstad idag! Såg matchen mot bp senast och CU var sämre än jag kom ihåg dom. Var bättre tider när man kunde utmana bajen i cupen med pär eriksson på topp. Tror på ett resultat likt för helgen här!

Alez - 2014-03-07 00:35:29

Sitter garanterat!