Då var det dags för avgörandet i Superligan. Tänkte ta er igenom avslutningen som till slut avslutas med ett tänkbart spel. Det gäller att komma bland de 8 första lagen för att nå slutspel. Vi börjar med att titta på tabellen inför omgång 22. Målskillnad inom parantes.

7. Mullsjö AIS 37p (+13)
8. Växjö IBK 35p (+2)

9. IK Sirius IBK 34p (+0)
10. Linköping IBK 33p (-4)
11. Granlo IBK 33p (-17)

Odds från Svenska Spel - Tar laget sig till slutspel?

Mullsjö @1,15
Växjö @2,00
Sirius @2,55
Linköpings @2,70
Granlo @2,70

Sista omgången:

Granlo BK v Växjö IBK
Linköpings IBK v Mullsjö AIS
FC Helsingborg v IK Sirius IBK

En ruskigt spännande omgång väntar, det lär vi väl vara rörande överens om. Mullsjö ska vara klar till 99% i mina ögon. Att Sirius ska plocka in hela 13 mål samtidigt som Växjö vinner känns väldigt osannolikt. Visst kan det mötas på hälften där Sirius vinner med ca 7 mål samtidigt som Mullsjö förlorar med ca 7 mål. Det händer bara inte.

Ska jag nämna rakt ut så tror jag på Linköping, rent sportsligt(!). Det har sagts, från en anonym källa som ej kommer nämnas, att Helsingborg vill ha Sirius vidare och inte Linköping. Läggmatch, nja. Låter allt det vara osagt.

Att Granlo står i 2,70, samma som Linköping, är en gåta för mig. Man står liksom i ca 1,50 på att vinna matchen mot Växjö. Men det är struntsamma då jag inte tror att man når dit. Nu räknar jag med att Granlo vinner mot Växjö på den enormt svåra parketten. Alltså tror jag att Växjö stannar på 35p och Granlo på 36p.

Då har vi matchen mellan Linköping och Mullsjö. Den här matchen kommer sändas på TV4sport så mattan rullas in. Inte så negativt för något av lagen. Tänker inte dra klassikerna ”Mullsjö är typ klara för slutspel så dem kommer nog chilla”. Bara nybörjare som drar den. Mullsjö kommer såklart lira matchen med motivation. Det gör alla lag. Men jag tror inte det räcker mot Linköping som har en ruskigt bra superfemma som levererar väldigt mycket poäng. Kan man ha en av Superligan bästa backar i Jesper Johansson? Svar ja.

Jag tror som sagt inte på Växjö borta mot Granlo. Räknar bort dem helt. Ser Sirius som det största hotet men det är fortfarande en tuff bortamatch mot Helsingborg. Ser Linköping som det åttonde och sista laget. Tycker man ska vara större favoriter än Växjö. Tycker det är lite 50/50 för Linköping att nå slutspel och jag ser ett värde i 2,70. Många lag är inblandade så därför håller jag nere insatsen.

Min sluttabell (plats 7-11).

7. Mullsjö AIS 37p
8. Linköpings IBK 36p

9. Granlo IBK 36p
10. Växjö IBK 35p
11. IK Sirius IBK 34p

Linköpings IBK - Tar sig laget till slutspel? JA @2,70 Svenska Spel (2/5)

Ni hittar mig på twitter via länken - @Johanssons1990

This is the stats tab
This is the post tip