Speltips: Åby-Örebro

Sport: Innebandy
Spelstopp: 2014-03-09 13:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan Södra
Odds: 1.84/2.70
Tips: X2/2
Dags för sista omgången i innebandyns Allsvenska Södra, det är jämnt kring både övre och undre strecket, mitt fokus ligger på toppstriden. Tre lag ska göra upp om två placeringar som garanterar vidare kval, Höllviken ligger just nu precis under strecket på 5:e plats, möter tabelljumbon på hemmaplan så vi räknar in tre poäng där.

Det innebär att sista platsen står mellan Åby och Örebro som passande nog möts på Åbys hemmaplan i Norrköping.

Jag kommer ta ställning för bortalaget och här nedan följer förutsättningarna inför denna batalj. Örebro måste ta minst två poäng om Höllviken vinner. Åby går vidare så länge man inte förlorar i sudden (och därmed ger Örebro sin andra poäng) Återigen detta är om Höllviken vinner, vilket jag räknar med. Länk här till alla olika scenarion som kan inträffa under söndagen:

http://www.svenskalag.se/news.asp?teamID=2899&newsID=454742

Läget i Åby:

Man hade runt 9-10 poäng ner till strecket i julas när deras förstamålvakt blev skadad, och sedan dess har det pekat sakta men säkert nedåt, man har släppt in mer mål än tidigare, fått en hel del förluster, och det är framförallt hemmaplansspelet som har hackat, med 5 vinster och 5 förluster på 10 hemmamatcher är man medelmåttiga på hemmaplan,det är bortaspelet som har hållit kvar laget i toppen.

Man är väldigt ojämna i matcherna, spelar de på topp är de kanske tillomed bättre än Karlstad, men sedan har de djupa dalar då de är sämst i serien, man har väldigt svårt att behålla ledningar, Tappade 3 måls ledning borta mot jumbon i senaste omgången, tidigare under säsongen tappade man 4 måls ledning borta mot Höllviken med 9 min kvar, och det värsta tappet var när man hade tre måls ledning borta mot Fagerhult med 1 min!!! kvar av matchen och fick åka hem med oavgjort...

Det ryktas om att Åby skall chansa med sin långtidsskadade målvakt Jonas, han har gjort endast 3-4 träningar sen jul så han kanske kliver in inspirerad men knappast i matchform så det är inget som skrämmer mitt spel. I Övrigt har man frågetecken för offensiva backen Johan Osin.

Örebro då?

Här är det lite tvärtom, De har allt att vinna och inget att förlora, man går lite på vatten efter att ha avgjort med 1 sekund kvar borta mot Höllviken (ett ytterst kontroversiellt domslut enligt Höllvikens hemsida) sedan körde de över Östra hemma av bara farten. Man har gett sig själva chansen att ha avgörandet i egna händer.

Enligt deras hemsida har de hela truppen tillgänglig förutom Alexander Eckerwall. Bortaplansspelet ser ut som följer med 5 vinster 1 kryss 4 förluster. Så lite bättre än Åby´s hemmaspel.

Dessutom passar Örebro Åby extremt illa, Åby gillar att ligga och pressa högt och stressa motståndarna till misstag, Fungerar bra mot långsamma och lite tröga backar, mot ungdomliga Örebro så är det värre, de är det enda laget som kan matcha Åby i antal meter som springs under en match, och har pratat med flera i Åby som har respekt för Örebro efter stjärnsmällen på bortaplan då det blev förlust med hela 13-5!

Och det var bud på mycket mycket mer, detta är en match som båda lagen kommer minnas nu på söndag.

Summering:

Åby´s målvaktsproblem (oavsett vem som står) , bristande form, att de inte kan stänga matcher, all press på dem som gått ut och sagt man skall spela i SSL nästa säsong. Jämfört med Örebro´s självförtroende, formtopp , spelar utan press, senaste mötet lagen emellan.

Mitt spel, går in hårt på X2 på Nordicbet till 1.84 (finns till 1.88 på Svenska Spel, men mitt saldo där är inte så stort) Lägger en en medelpeng på raka 2:an på Svenska Spel till 2.70

För den som vill se matchen så sänder Örebros hemsida den för 50 kr, länk här:

http://www.laget.se/OREBRO/News/3416819/ABY-OREBRO-LIVESANDS-AV-GTVPLAY

Twitter: BetGulliver

Lycka till!
  Åby-Örebro
Spela på Speltips Åby-Örebro
Gulliver - 7 Mars 2014 - 12:58
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Jonas - 2014-03-09 11:33

http://www.laget.se/OREBRO/News/3416819/ABY-OREBRO-LIVESANDS-AV-GTVPLAY

om ni vill se matchen

Mackan12 - 2014-03-09 07:52

Mycket bra rek igen. Ryggar 2:an med medelpeng.


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Krajinovic - Berankis
Tennis - ATP Moskva - Berankis
2.75
14:00  Schwartzman - Escobedo
Tennis - ATP Antwerpen - Esc hcp +4,5 games
1.91
14:00  Stalnye Lisy - K Medvedi
Ishockey - MHL - 1 hcp -1,5
1.60
18:00  Dimitrov - Janowicz
Tennis - ATP Stockholm - Janowicz
3.60
18:30  Sp Moskva - Avangard Omsk
Ishockey - KHL - 2
1.92
19:00  Örebro - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.74
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming