Speltips

Speltips Arsenal – Everton

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-03-08 13:30 Spela här

Speltips Arsenal – Everton
Land: England Liga: FA-cupen
Odds: 3.20 Speltips: 2 dnb
2014-03-08 13:30 Arsenal – Everton 2 dnb 3.20 Polsater

Spelar Everton asian 0 (insatsen tillbaka vid x) i FA-cupkvarten mot Arsenal. Ger 3.20 på bet365 , går att få 3.23 på Pinnacle eller 3.40 på Marathonbet för de som har konton där.

Läget i lagen:
Arsenal saknar Wilshere, Ramsey, Källström, Monreal, Walcott och Diaby. Framför allt Diaby är ett blytungt och ovanligt avbräck. Skämt åsido, britterna Wilshere, Ramsey och Walcott är blytunga avbräck. Koscielny är tveksam men kan troligtvis spela. Tänkbart lag:

Fabianski
Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs
Arteta, Flamini
Chamberlain, Özil, Cazorla
Sanogo (Giroud)

Everton saknar Jagielka framför allt. I övrigt är det mindre avbräck som Kone, Traore, Oviedo, Gibson och Alcaraz. Det är spelare som knappt spelat i år. Tänkbart lag:

Howard
Coleman, Stones, Distin, Baines
Barry, Mccarthy
Mirallas, Osman, Pienaar
Lukaku

Ligaform:
9. Arsenal 5 2 1 2 7:7 7
13. Everton 5 2 0 3 3:7 6

Evertons förluster kom mot Liverpool på Anfield (där dessa lag blev ungefär lika överkörda) och i tajta bortamatcher mot Chelsea (Terry avgjorde med 1–0 i 93:e) och mot Tottenham.

Arsenal förlorade mot Stoke senast i en match där man skapade i runda slängar en (1) målchans på hela matchen. I övrigt har man ett intetsägande kryss hemma mot Man United och en viss form av upprättelse via FA-cupsegern mot Pool.

Kommentar:
Kan säga redan här (vilket en del vet) att jag är Arsenalfan. Detta innebär dock inte att jag kan bortse från spelvärdet jag tycker mig finna här. I första hand är jag supporter och även om jag spelar Everton dnb så kommer jag i första hand hoppas att Arsenal vinner. Jag kan förstå folk som tänker att det finns en motsättning här, men det tycker inte jag.

Vad ska man säga om Arsenal egentligen. Varje år (numera) kommer en period där de tappar form, samlar på sig misslyckanden, spelar sig ur samtliga turneringar och sedan tvingas kriga för att rädda en CL-plats. Är det möjligen den perioden vi är inne i nu? Skadeläget gör att vissa spelare tvingas matchas alltför hårt. En sån som Özil verkar helt ur form och blev utbuad när han byttes ut i 89:e minuten i onsdagens landskamp. Även Cazorlas form är klart tveksam. Även om Giroud gjorde det bra mot ett uselt Sunderland så känns det som att han också har en nedåtgående trend, inte minst sedan hans otroligt onödiga otrohetsaffär för någon månad sedan. Ljusglimtarna är väl Chamberlain som gjort det bra. Men det är en ung spelare som trots allt är lite upp och ner och än så länge är han inte tillräckligt bra att luta sig mot i ett topplags offensiv. Tycker exempelvis inte han är bättre än Evertons Mirallas.

Vad gäller landslagsspel mellan lagen är det rätt jämnt. Mertesacker och Özil spelade hela matchen för Tyskland, Coleman spelade hela för Irland. Mirallas spelade en timme för Belgien.

Everton är ett stabilt lag som är väldigt svårspelade. Släppt in näst minst antal mål i ligan och har bara förlorat fem matcher på hela året i ligaspelet. Martinez är dessutom en listig räv när det gäller cupcoachning. Såg ju till att Wigan vann FA-cupen i fjol exempelvis. För deras del är det här verkligen en all in-match. I ligan har man liksom inte med Champions League-platserna att göra uppåt. Jämför det med Arsenal som fortfarande (nåja) krigar om ligatiteln och ska spela CL mot Bayern München redan på tisdag. 999 av 1000 pers ser väl det mötet som avgjort redan , men Arsenal lär garanterat gå för det. De hade trots allt en tvåmålsförlust att vända förra året också och då vann de med 2–0. Inget är omöjligt som Gunde skulle sagt. Den matchen lär hursomhelst finnas i tankarna hos spelarna och Wenger.

Sammanfattningsvis: Vissa av Arsenals absoluta nyckelspelare framåt har klart tveksam form eller är skadade. Lägg till Evertons starka defensiv och man förstår att det här inte bli någon walk in the park. Lukaku är dessutom tillbaka framåt. Arsenal radade upp nollor på hemmaplan tidigare men har nu släppt in mål i tre raka hemmafajter.

Arsenal har de senaste åren haft som ovana att samla på sig misslyckanden under några fasansfulla veckor. All press ligger på londonlaget här. Everton visade i december att de klarar av att möta Arsenal på Emirates då de spelade 1-1. Rätt jämn match då Arsenal dessutom hade bättre form. Vid ett oavgjort resultat väntar omspela på Goodison Park, vilket skulle kunna tala för X2 snarare än dnb 2. Men jag tror inget av lagen är intresserade av ett omspela, det ska avgöras nu.

3.2 för en tvåa med slanten tillbaka vid x. För mig känns det spelvärt. Oddsen på hemmaseger ligger på 1.85, vilket jag tycker är lite lågt. Sett till rådande förutsättningar borde det enligt mig vara minst dubbelt betalt.

@nokkan21 på Twitter.

EDITERAD 2014-03-08 11.09:34

EDITERAD 2014-03-08 11.10:14

Polsater - 08 Mars, 2014, 11:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Akberg - 2014-03-07 23:08:08

Fint spel och bra motivering, värdet, som du nämner, ligger hos Everton. Monreal har god chans till att få spela imorgon, enligt senaste rapporter. Även Koscielny, står inför ett late fit-test, men troligtvis.

Polsater - 2014-03-07 18:13:50

Är väl att ta i när det gäller honom, men knappast en nyckelspelare va? Vad har han 9 matcher 2 mål?

Schona - 2014-03-07 18:04:14

Hur kan du räkna in oviedo som en spelare som knappt spelat i år?