Hallå! En ny NHL natt med massvis av matcher. Härligt och jag blickar mot rivalmötet mellan Philadelphia Flyers - New Jersey Devils.

Flyers fick sin segerrad på tre raka matchen bruten senast då laget föll med 4-3 efter övertid borta mot Toronto Maple Leafs. En jämn batalj som Flyers hämtade igen 2-0 till 2-2 och lyckades även kvittera till 3-3 i slutet av den tredje perioden men orkade inte lösa med sig två poäng hem till Philadelphia.
På Flyers tio senaste matcher så har det slutat i 7 segrar, 2 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar.
Med den fina poängskörden på slutet så ligger Flyers på en sjunde plats i Eastern Conference med 73 inspelade poäng på 64 matcher. Med ett poäng bakom sexan New York Rangers och är två poäng före åttan och nian Columbus Blue Jackets och Detroit Red Wings.
Flyers är det enda lag bland topp åtta som har släppt in fler mål än vad laget har gjort framåt. Med en målskillnad på 183-188 så snittar Flyers sina matcher 5,79 mål.
På hemmaplan så har det gått hyfsat under säsongen för Flyers del. Med 37 poäng på 30 hemmamatcher så är Flyers Eastern Conference nionde bästa hemmalag. Med en statistik på 18 segrar och 12 förluster, varav 1 efter övertid/straffar och en målskillnad på 88-82. Vilket ger ett snitt på 2,93-2,73 mål per match.
Flyers senaste hemmamatch spelades mot Washington Capitals. Den vann Flyers med 6-4.
På Flyers fem senaste hemmamatcher så har det slutat i fyra segrar och en förlust.
Noterbart är att Flyers har släppt in över 2,5 mål i två av dessa fem matcher.
Flyers kommer komma till spel utan:
S. Downie (spelar ev inatt)
R. Emery (spelar ev inatt)
C. Pronger
M. Bourdon

New Jersey Devils har det hänt något med efter OS. Det målsnåla laget har spelat samtliga matcher efter OS med att matcherna har innehållit minst sex mål.
Nu senast så vann Devils mot Carolina Hurricanes med 5-4 på hemmaplan. Detta efter att tradespelaren T. Ruutu från just Hurricanes smällt in 5-4 målet mot sin forna klubb med mindre än sju minuter kvar av matchen.
Segern innebar att Devils har på sina tio senaste matcher vunnit 5, förlorat 3 och 2 förluster efter övertid/straffar.
I Eastern Conference så befinner sig Devils på en elfte plats med 69 inspelade poäng efter 65 omgångar. Devils har två poäng upp till närmsta slutspelslag i den så ofantligt jämna tabellen.
Även Devils har släppt in fler mål än vad laget har gjort framåt. Med en målskillnad på 161-167 så snittar Devils sina matcher på 5,04 mål.
Bortaspelet har däremot inte varit det bästa under säsongen. Med 30 poäng på 34 bortamatcher så är Devils Eastern Conference tolfte bästa bortalag. Med en statistik på 12 segrar, varav 5 efter övertid/straffar och 22 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 80-99. Det ger ett snitt på 2,35-2,91 mål per bortamatch.
Devils senaste bortamatch var mot Detroit Red Wings. Där blev det återigen ett målkalas som slutade hela 7-4 till Red Wings.
Devils har tagit poäng i tre av sina fem senaste bortamatcher och har gått segrande ur två av dessa. Noterbart är att Devils har gjort minst tre mål i tre av dessa fem matcher. (övertid/straffar inräknad)
Devils kommer komma till spel med full trupp till nattens match.

Historia:
Dessa två rivaler har tagit sig an varandra tre gånger under säsongen.
Den första matchen spelades i New Jersey. Den vann Flyers med 1-0.
Den andra matchen spelades i Philadelphia. Där vann Devils med 3-0.
Den senaste matchen spelades i New Jersey. Där vann Flyers med 3-2 efter förlängning. Där kvitterade Devils till 2-2 med blott 30 sekunder kvar av matchen med en man mindre på banan.
På lagens tio senaste möten så har Flyers gått segrande ur tre och Devils sju. Noterbart är att Devils har gjort över 2,5 mål i sju av dessa tio matcher.
I Philadelphia på lagens fem senaste möten så har Flyers vunnit en match och Devils fyra. Noterbart är att Devils har vunnit tre raka matcher i Philadelphia och gjort över 2,5 mål i tre av dessa fem matcher.

Kommentar:
Två rivaler som tar sig an varandra och med en hel del att spela om. Flyers spelar för att kunna behålla sin slutspelsplats och eventuellt klättra några placeringar medan Devils jagar frenetiskt slutspelsplats.
Flyers har en riktigt bra form samtidigt som Devils form inte heller är fy skam. Med ett Devils som har häng på slutspelsplats så tror jag det blir en jämn match där jag tror att Devils löser minst tre mål.
Detta till grund då att Devils har fått igång sitt målskytte efter OS. Innan OS så skapade laget lägen men pucken ville inte in. Men nu verkar det har lossnat. Med att göra minst tre mål i lagets fem av sex senaste matcher. Nu möter Devils ett av dom forna rivalerna Flyers som Devils har trivts bra mot för om säsongerna. Samtidigt som Flyers är fortsatt lite ostabila i defensiven så tror jag ett slutspelshungrigt Devils kan lösa minst tre puckar som verkligen behövs för att komma härifrån med seger.
Mitt spel blir Devils över 2,5 mål till 2,15 på Unibet . (Kan korrigeras då Betsafe inte släppt sitt odds på bortalag över 2,5 mål inklusive övertid och straffar ännu)

Startande målvakter:
Flyers: S. Mason Matcher: 49 Impm: 2,63 Räddningsprocent: 91,3%
Devils: M. Brodeur Matcher: 31 Impm: 2,54 Räddningsprocent: 89,8%


EDITERAD 2014-03-11 11.40:38

This is the stats tab
This is the post tip