Speltips

Speltips Barcelona vs Man City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-03-12 20:45 Spela här

Speltips Barcelona vs Man City
Land: Spanien Liga: CL
Odds: 1.83 Speltips: City mål före 66:e
2014-03-12 20:45 Barcelona vs Man City City mål före 66:e 1.83 Polsater

Spelet är alltså att Man City gör mål före 66:00 minuter i matchen mot Barcelona.

Har ju spelat den här speltypen ett flertal gånger, senast förra veckan då Drogba frälste med ett mål 30 sek innan deadline. Notera att det är 66:00 och inte 66:e minuten som avses här alltså.

Första mötet slutade alltså 0-2 i Barcelonas favör efter att Demichelis fått rött kort. 0-2-målet kom på tilläggstid av Dani Alves. Läget i lagen:

Barcelona har såvitt jag kunnat se inga skador eller avstängningar av vikt. Iniesta var inte med i helgen men bör vara tillgänglig. Tänkbar elva:

Valdes
Alves, Pique, Mascherano, Alba
Xavi, Busquets, Fabregas
Pedro, MEssi, Sanchez

City har Demichelis avstängd, vilket närmast är att betrakta som ett plus. Jovetic och Nastasic tveksamma. Tänkbart lag:

Hart
Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy
Nasri(Navas), Fernandinho, Toure, Silva
Agüero, Negredo/(Dzeko)

Lite statistik:
Barcelona har släppt in mål i två av tre hemmamatcher i CL i år. Av de fem senaste är det bara mot City man hållit nollan. Även om det ska sägas att Celtics mål i gruppspelet var ett tröstmål så gjorde Milan mål i 1a halvlek på Camp Nou och på San Siro. Ajax gjorde två mål i 1a halvlek i Amsterdam.

I fjol släppte Barca in 0-1 mot PSG i 50:e och Bayern München gjorde också 0-1 ungefär då tidsmässigt.
Snittiden i ligan för första insläpta på Camp Nou är 51:a minuten och man har släppt in mål i 7/13 matcher där.

City har som alla vet öst in mål i alla turneringar i år. Vann mot Bayern München borta, då gjorde man mål i 29:e minuten. Mot Chelsea gjorde man mål i 49:e minuten. Det är väl lagen av Barca-kvalitet man mött borta i år.

Kommentar: City gjorde fiasko i söndags då man åkte ur FA-cupen hemma mot Wigan. Loj insats i kombination med att att man vilade kuggar som Kompany, Zabaleta, Fernandinho, Hart och så. Lägg till att det var landskamp i veckan, att Wigan har bra form så finns det förklaringar till fiaskot. Så jag tror inte det är en formdipp deluxe laget drabbats av. På de 14 senaste har man 10-1-3 - ändå okej. Tror snarare att City studsar tillbaka rejält och är riktigt revanschsugna snarare än att vara stukade av resultatet där. Jämför med hur det var när City förlorade borta mot Sunderland i höstas - då körde man över Tottenham med 6-0 i nästa match.

Tittar man på första matchen mot Barca tycker jag att City förlorade på sin defensiva taktik. Fram till det röda kortet hände inte mycket av värde i matchen. Barca rullade runt och såg antingen ointresserade eller oförmögna ut attpå allvar hota. Tycker inte riktigt det passar City att vara så passiva. Nu måste man fram och försöka och det tror jag kommer fungera bättre. Mancini inför matchen:

"However, I have no doubt that we are going to go to Barcelona thinking that we can do it and thinking we can beat them in Camp Nou and we try to have our revenge there.

"It (Barcelona) is a very good team with great players (but) I won with Villarreal in Camp Nou, I draw also with Malaga.

"If we can score a goal early then Barcelona may be a little bit more nervous. We go with a lot of trust to try to do it and if we are having a good day I am absolutely sure that we can do it."

Det låter ändå som att man ska försöka snarare än att bara försöka hålla 0-0 och se vad som händer. Till skillnad från förra mötet så finns Agüero dessutom att tillgå den här gången. Oavsett om han var usel mot Wigan så är det ett plus. Finns fina kontringsspelare i laget, som dessutom har ett par gubbar som är vassa på huvudet - ett tänkbart vapen mot ett Barca som alltid släpper in en hög andel av sina mål på fasta.

Oddsen på att City gör mål i matchen skvalpar runt 1.50. Då gillar jag det här mer. Försöker man från minut 1 bör man ha goda chanser att få utdelning. Dessutom, om City inte gjort mål på 66 minuter undrar jag om krämen finns att mobilisera kraft i slutet av matchen. Har vid det laget antagligen behövt jaga en del boll och har man inte fått energitillskott i form av ett mål tror jag det blir svårt.

Barcas har förlorat tre av sina senaste sex matcher i ligan. Formen är inte super på en sån som Messi. Xavi har inte heller varit lika bra som innan och så. Är absolut inte oslagbart och jag tror att City känner att de har chansen. Många pratar om ett lag som United i termer av att andra lag i tabellen numera vädrar blod när de ställs mot Man U, till skillnad från hur det var under Fergies tid. Det speglar sig i spelet och resultaten. Tror till viss del at City kan känna på samma sätt mot Barca nu. Betydligt sämre lag har vunnit mot katalanerna nyligen och jag tror verkligen inte de är slagna på förhand.

Hur ser ni på en här fajten?

@nokkan21

Polsater - 11 Mars, 2014, 15:51

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mackan12 - 2014-03-12 19:43:22

Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Alba; Xavi, Busquets, Cesc; Neymar, Messi, Iniesta

City : Hart, Zabaleta, Kompany (C), Lescott, Kolarov, Fernandinho, Toure, Milner, Silva, Nasri, Aguero

hogberg - 2014-03-12 17:30:21

Bra rek!

rygg!

Polsater - 2014-03-11 21:40:29

Schona//
Nä, tycker tvåan är spelvärd, i synnerhet som Barca har råd att förlora. Dock, med tanke på kontringsmöjligheterna Barca har med sina spelare är frågan inte om det blir antingen eller i det läget? City måste ju gå all in framåt och får väl in en boll, eller så kontrar Barca in en kvittering?

Schona - 2014-03-11 20:50:12

Tycker absolut att denna är spelvärd, men är det bara jag som tycker att raka 2an också är spelvärd? 6x pengarna är alldelles för högt. Tycker City att vinna äe spelvärd ner till 4x degen.