Tjena tjena. Ny natt och nya möjligheter och jag blickar mot mötet mellan Minnesota Wild - New York Rangers.

Wild föll senast hemma mot Edmonton Oilers. Detta trots att hemmalaget ledde med 3-0 efter dryga 15 minuter in i den tredje perioden. Men Oilers kom ikapp och med mindre än fem minuter kvar av den tredje perioden så var ställningen 3-3. Det ledde till ett straffavgörande där Oilers vann och slutresultatet skrevs 3-4.
Wild har på sina tio senaste matcher 5 segrar, 2 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar 5-2-3.
I Western Conference så befinner sig Wild på en sjunde plats med 77 poäng efter 65 spelade matcher. Med fem poäng upp till sexan Los Angeles Kings så är det bara fyra poäng ner till laget utanför slutspelet Phoenox Coyotes.
Hemmaspelet har däremot varit bra under säsongen. Wild är ett starkt hemmalag som har tagit 48 poäng på 33 hemmamatcher vilket gör Wild till Western Conference femte bästa hemmalag. Med en statistik på 22 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 11 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 90-69.
Wild har för stunden två raka nederlag på hemmaplan. Och har på sina fem senaste hemmamatcher tagit tre segrar och förlorat två.
Wild kommer till spel med två målvakter skadade:
N. Backstrom (kan missa resten av säsongen)
J. Harding
J. Zucker

Rangers som tradade bort Callahan och plockade in Martin St. Louis från Tampa Bay Lightning. En ganska oväntad trade att plocka bort lagets lagkapten och slitvarg. Men fick ju verkligen en poängmaskin istället.
Rangers förlorade även dom sin senaste match. Då borta mot Carolina Hurricanes. En match där Hurricanes var det något bättre laget och vann till synes rättvist med 3-1.
Rangers har på sina tio senaste matcher 5 segrar, 4 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar 5-4-1.
I Eastern Conference så befinner sig Rangers på en sjätte plats. Med 74 poäng efter 66 spelade matcher så har laget ett poäng upp till femman Tampa Bay Lightning men bara tre ner till nian Detroit Red Wings.
Bortaspelet från Rangers sida har varit riktigt bra under säsongen. Med 38 poäng på 31 bortamatcher så är Rangers Eastern Conference tredje bästa bortalag. Med en statistik på 19 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 12 förluster och en målskillnad på 82-82.
Rangers har på sina fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster.
Rangers kommer till spel med nästintill fullt tillgänglig trupp, saknar enbart:
D. Dorsett

Historia:
Två lag i varsin Conference gör att lagen inte möter varandra speciellt ofta utan i regel en gång per säsong. Däremot så har dessa två lag stött på varandra en gång tidigare under säsongen.
Den matchen spelades i New York och matchen vanns av Rangers med 4-1.
Sen säsongen 2000-2001 har lagen bara mött varandra femton gånger. Det har slutat i fem segrar för Wild och tio för Rangers.
Lagens fem senaste möten i Minnesota har slutat i tre segrar för Wild och två för Rangers. Noterbart är att Rangers har vunnit två raka matcher i Minnesota.

Kommentar:
Två lag som är involverande i de olika streckkamperna i varsin Conference.
Jag tror att detta kommer bli en jämn och tät fight där Rangers kommer dra det längsta strået.
Detta till grund med att Rangers är ett riktigt bra bortalag den här säsongen. Nu möts ett bra hemmalag mot ett bra bortalag. Rangers kommer ställa C. Talbot i kassen som stod då lagen möttes i New York i december och då räddade han 24 av 25 skott. När Talbot står i kassen så brukar Rangers spela bättre defensivt för att hjälpa sin målvakt och det tror jag blir en stor nyckelroll idag. Wild som hade stora problem i powerplay i lagets senaste match mot Oilers, där bland annat misslyckades Wild att göra mål i 5 mot 3 läge i över 80 sekunder i början av den andra perioden och i spel 4 mot 3 i förlängningen. Ett Wild som kommer trycka på framåt och ska kliva in som favoriter kan bli en passande uppgift för Rangers, vilket leder till att Rangers kan gå på kontringsspel och uttnyttja sina lägen.
Sen så har Rangers haft relativt lätt mot just Wild när lagen väl har möts, ungefär en gång per säsong och har två raka segrar i Minnesota.
Jag ser mer att värdet ligger hos Rangers som jagar högra placeringar i Eastern Conference medan ett Wild som inte får till sitt spel riktigt och förlusten senast lär finnas kvar i huvudet.
Jag väljer att spela Rangers inklusive övertid och straffar till 2,15 på William Hill .

Startande målvakter:
Wild: D. Kuemper Matcher: 20 Impm: 2,32 Räddningsprocent: 92,0%
Rangers: C. Talbot Matcher: 18 Impm: 1,75 Räddningsprocent: 93,8%


This is the stats tab
This is the post tip