Hallå! Formen är inget vidare så jag säger det på en gång. Jobbar stenhårt för att hitta tillbaka till det vinnande konceptet igen och tror mig ha funnit det idag.

Där ett New Jersey Devils åker till Florida och tar sig an Florida Panthers.

Panthers som kommer från en tuff batalj i nattens match, borta mot Tampa Bay Lightning. Panthers hade både 1-0 och 2-1 i den första perioden men Lightning kom igen och lyckades få med sig 2-2 efter den första perioden. Samtliga mål föll efter dryga åtta minuters spel.
Andra perioden ägdes av Lightning som gick fram till en 4-2 ledning och satte 5-2 i mitten av den tredje perioden och då såg det klart ut. Panthers lyckades dock sätta både 5-3 och 5-4 sista minuterna men matchen slutade tillslut 5-4 till Lightning.
Förlusten gör att Panthers nu har tre raka förluster och har på sina tio senaste matcher 2 segrar och 8 förluster.
Det gör det inte så oväntat att Panthers inte har så mycket med slutspel att göra. Med 55 poäng på 66 omgångar så ligger Panthers på en femtonde plats i Eastern Conference och har arton poäng upp till sista slutspelslaget Philadelphia Flyers.
Hemmaspelet har heller inte riktigt gått bra under säsongen. Med 28 poäng på 31 hemmamatcher så är Panthers även där Eastern Conference femtonde bästa hemmalag. Med en statistik på 12 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 19 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 75-93.
Panthers föll i sin senaste hemmamatch mot Phoenix Coyotes. En match som slutade 1-3.
Panthers har därmed på sina fem senaste hemmamatcher två raka nederlag och endast en seger av dessa fem.
Laget saknar ev ett gäng viktiga kuggar inatt:
E. Gudbranson (spelar ev inatt)
S. Bergenheim (spelar ev inatt)
J. Winchester
A. Barkov
T. Kopecky

Devils kommer med den motsatta formen till nattens match. Med seger senaste borta mot Philadelphia Flyers med 2-1 så har Devils två raka segrar i ryggen. Positiva vibbar från Devils är att T. Ruuto och J. Jagr verkar ha hittar varandra. Båda var inblandade i bägge Devils mål framåt.
Devils har på sina tio senast matcher 6 segrar, 3 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar 6-3-1.
Däremot är Devils inblandade i streckstriden om slutspelsplatserna på allvar. Med 71 poäng på 66 spelade matcher så ligger Devils på en tionde plats med ynka två poäng bakom sista slutspelslag Philadelphia Flyers.
Bortaspelet har dock inte varit lagets styrka under säsongen. Med 32 poäng på 35 bortamatcher så är Devils Eastern Conference tolfte bästa bortalag. Med en statistik på 13 segrar, varav 5 efter övertid/straffar och 22 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 82-100.
Devils har på sina fem senaste bortamatcher tagit poäng i tre av dessa. Det har slutat i två segrar och tre förluster.
Devils saknar ev bara T. Ruutu inatt då han har personliga problem men kommer troligen spela inatt.

Historia:
Lagen har tagit sig an varandra en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades i New Jersey och vanns av hemmalaget Devils med 2-1 efter förlängning.
På lagens tio senaste möten så har det slutat med fyra segrar för Panthers och sex för Devils. Noterbart är att jag inte har räknat med slutspelsmötena säsongen 2011-2012 som Devils vann med 4-3 i matcher.
De fem senaste matcher som har spelats i Florida har slutat i tre segrar för Panthers och två för Devils. Även här är inte Play Off matcherna medräknande.